gheo23 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 A propos de seria PCF80-802-82 si echivalentul sovietic 6F1P , am gasit diverse scheme de defazoare in configuratia cu trioda catodina cuplata direct sau nu cu pentoda.Eu vreau sa construiesc un PP cu 6P14P-EV configuratie pentoda si negativare fixa si v-as ruga sa ma ajutati sa aleg o varianta de atac avand in vedere ca exista diferente notabile intre tuburile mai sus enumerate (panta, putere disipata, etc.).Marturisesc ca eram tentat de schema de mai sus , dar acum m-am mai ,,dezumflat".O schema simulata cu unul din tuburile care credeti ca ar fi mai potrivit in conditiile Ua=max.300v, Rg=470k in limita timpului cu multumirile anticipate ! Am gasit scheme performante cu 7199 sau 6AN8 dar...pentru mine sunt exotice. Link spre comentariu
carageae Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 (editat) Eu am studiat de ceva vreme amplificatorul Dynaco ST-70, mi se pare cea mai laudata configuratie simpla de amplificator PP cu EL34...7199 sunt incredibil de scumpe si rare, e o adevarata diversitate de discutii pe net pe tema echivalentelor pt. aceasta lampa...echivalent direct, fara resoclare nu exista. Am alcatuit un tabel - am mai pus pe forum o varianta cu mai putine tuburi - in care am pastrat doar diferentele dintre caracteristicile diferitelor tuburi...am lasat si randuri necompletate in ideea ca mai gaseste cineva si alte tuburi interesante. Eu am ECF80, si 6EA8 noi, plus ceva PCF82/802 dar recuperate din televizoare...nu cunosc starea lor sau gradul de uzura. Am si 6F1P sovietice, noi, dar am inteles ca din constructie lampile astea au probleme cu izolatia filament-catod si sunt zgomotoase...deci de evitat. Intentionez sa dezvolt acest tabel si prin adaugarea lampilor trioda-pentoda din TV cu pentoda de putere mai mare...din astea se mai gasesc si unele NOS, exceptand PCL86 sau 82, care sunt mai scumpe si utile ca atare - ca final audio. Insa PCL84-85 si poate si altele nu cred ca nu ar merge folosite ca defazoare...eventual chiar cu pentoda legata ca trioda. Cred ca ar merita deschis un subiect separat pe aceasta tema, ca sa nu deviem de la simulari...propun titlul: "Etaje defazoare construite cu diverse tuburi trioda-pentoda". Acolo ar merge mutate si discutiile de aici...insa rog un moderator sa o faca, nu am initiat eu discutia pe tema asta si nu mi se pare corect sa deschid eu acest topic. Triode Pentode Dynakit.doc Editat Martie 6, 2016 de carageae Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Cred ca ar merita deschis un subiect separat pe aceasta tema, ca sa nu deviem de la simulari...propun titlul: "Etaje defazoare construite cu diverse tuburi trioda-pentoda". Acolo ar merge mutate si discutiile de aici...insa rog un moderator sa o faca, nu am initiat eu discutia pe tema asta si nu mi se pare corect sa deschid eu acest topic. Excelenta ideea.Subscriu ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 7, 2016 Autor Partajează Postat Martie 7, 2016 A propos de seria PCF80-802-82 si echivalentul sovietic 6F1P , am gasit diverse scheme de defazoare in configuratia cu trioda catodina cuplata direct sau nu cu pentoda.Eu vreau sa construiesc un PP cu 6P14P-EV configuratie pentoda si negativare fixa si v-as ruga sa ma ajutati sa aleg o varianta de atac avand in vedere ca exista diferente notabile intre tuburile mai sus enumerate (panta, putere disipata, etc.).Marturisesc ca eram tentat de schema de mai sus , dar acum m-am mai ,,dezumflat".O schema simulata cu unul din tuburile care credeti ca ar fi mai potrivit in conditiile Ua=max.300v, Rg=470k in limita timpului cu multumirile anticipate ! Am gasit scheme performante cu 7199 sau 6AN8 dar...pentru mine sunt exotice. Din seria tuburilor ECF80,ECF802,ECF82 dar si SQ-ul E80CF si ECL84 va pot recomanda cateva scheme realizate de mine pe parcursul timpului,rezultatele fiind excelente chiar depasind unele scheme clasice cu tuburile deja consacrate acestor configuratii. Merita puse la treaba aceste tuburi din seria E(P)CF***,dar mare atentie atunci cand utilizam tuburi recuperate din vechile TV,aceste tuburi lucrand ani de zile in pozitie orizontala, grilele s-au cam deformat deci chiar daca avem o emisie buna si tubul pare a fi bun,este posibil ca dupa o utilizare relativ scurta sa apara scurtcircuit intre electrozi. Cu tubul 6Ф1П nu am reusit sa obtin performante demne de luat in seama. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 7, 2016 Autor Partajează Postat Martie 7, 2016 Un amplificator interesant total trioda,este vorba de un PP cu miniaturile 6C19P cu care se pot obtine pe sarcina 10W cu THD=3.5% si 8W cu THD<1%.Tuburile sunt toate rusesti iar transformatorul de iesire avand Raa=1k2 realizarea practica a lui nu cred ca ar putea pune probleme.Schema este clasica deci nu cred ca mai trebuiesc amanunte in ceea ce priveste functionarea. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 D-le LMOlimpiu, Ca tot discutam de preamplificatoare, intentionez sa construiesc acest preu phono, sa vad ce poate aduce fata de srpp-ul meu vechi de care nu reusesc sa ma dezlipesc. In spiritul acestui topic, vin cu rugamintea de a realiza o simulare si o eventuala sugestie de buffer care s-ar potrivi mai bine, sa poata iesi la 1,5-2V rms cu o impedanta cat mai buna. Cu respect, 1.AudioInnovation Phono schematics (eu).pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 (editat) D-le LMOlimpiu, Ca tot discutam de preamplificatoare, intentionez sa construiesc acest preu phono, sa vad ce poate aduce fata de srpp-ul meu vechi de care nu reusesc sa ma dezlipesc. In spiritul acestui topic, vin cu rugamintea de a realiza o simulare si o eventuala sugestie de buffer care s-ar potrivi mai bine, sa poata iesi la 1,5-2V rms cu o impedanta cat mai buna. Cu respect, Aveti in imagini corectorul dv. fara emulator pentru a vedea clar eficienta corectiei RIAA,cu emulator (anti RIAA) pentru un Bode final,dar si o propunere pentru un etaj buffer conform cerintelor dv. Din punctul meu de vedere,cred ca mai trebuie "lucrat" un pic la reteaua RIAA pentru a mai ridica amplificarea in domeniul 20Hz...100Hz,vedeti mai jos,dar cred ca cel mai bine ar fi practic pe montajul in cauza. Editat Martie 10, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Aveti in imagini corectorul dv. fara emulator pentru a vedea clar eficienta corectiei RIAA,cu emulator (anti RIAA) pentru un Bode final,dar si o propunere pentru un etaj buffer conform cerintelor dv. Din punctul meu de vedere,cred ca mai trebuie "lucrat" un pic la reteaua RIAA pentru a mai ridica amplificarea in domeniul 20Hz...100Hz,vedeti mai jos,dar cred ca cel mai bine ar fi practic pe montajul in cauza. Din nou un raspuns clar si la obiect. Va multumesc. Ati sesizat cu precizie unele probleme la partea de 20-100hz. Asa este, prietenul meu care are acest peru din kit-ul original are aceasta problema, oare sa fie o greseala programata? Acelasi kit prevedea si un buffer, ce ziceti? ar merge modificat cu ecc88? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 (editat) Din nou un raspuns clar si la obiect. Va multumesc. Ati sesizat cu precizie unele probleme la partea de 20-100hz. Asa este, prietenul meu care are acest peru din kit-ul original are aceasta problema, oare sa fie o greseala programata? Acelasi kit prevedea si un buffer, ce ziceti? ar merge modificat cu ecc88? LINE STAGE.png Schema din imagine nu este buffer,este un etaj de amplificare,ideal ar fi ca dupa acest etaj de amplificare sa existe un repetor catodic cu impedanta mica de iesire ,astfel preul poate ataca orice amp cu siliciu sau tub,nu uitati un lucru orice etsj de amplificare pe linga semnal amplifica si zgomotul.http://www.effectrode.com/steampunk-technology-workings-vacuum-tube-buffers/ Editat Martie 10, 2016 de viobio Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Schema din imagine nu este buffer,este un etaj de amplificare,ideal ar fi ca dupa acest etaj de amplificare sa existe un repetor catodic cu impedanta mica de iesire ,astfel preul poate ataca orice amp cu siliciu sau tub,nu uitati un lucru orice etsj de amplificare pe linga semnal amplifica si zgomotul. Din pacate, totdeauna cu o mana dai iar cu alta iei...Daca va uitati la propunerea d-lui Lazaroiu, chiar asa este, cu repetor pe catod la iesire. Eu ca sunt "carcotas" tot caut mai binele. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 (editat) Din nou un raspuns clar si la obiect. Va multumesc. Ati sesizat cu precizie unele probleme la partea de 20-100hz. Asa este, prietenul meu care are acest peru din kit-ul original are aceasta problema, oare sa fie o greseala programata? Acelasi kit prevedea si un buffer, ce ziceti? ar merge modificat cu ecc88? Dupa cum bine spune si colegul Viorel,etajul aceste este o configuratie S-multiplier cu impedanta relativ mica de iesire,dar cel mai bine ar fi asa cum am aratat si eu in schema propusa.Acest etaj amplifica dar nu suficient ca sa obtineti cei ~2Veff pe care-i doriti.Un etaj de amplificare cu un tub cu zgomot mic (ECC83/12AX7/2N2P-EV) urmat de un repetor catodic este tot ce va trebuie pentru a completa schema propusa de dv.,parerea mea! Tot ca o parere personala,daca ati avea posibilitatea sa achizitionati tubul (tuburile) ECC808 in locul lui ECC83 ati realiza cel mai fain preu+corector RIAA. Editat Martie 10, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Dupa cum bine spune si colegul Viorel,etajul aceste este o configuratie S-multiplier cu impedanta relativ mica de iesire,dar cel mai bine ar fi asa cum am aratat si eu in schema propusa.Acest etaj amplifica dar nu suficient ca sa obtineti cei ~2Veff pe care-i doriti.Un etaj de amplificare cu un tub cu zgomot mic (ECC83/12AX7/2N2P-EV) urmat de un repetor catodic este tot ce va trebuie pentru a completa schema propusa de dv.,parerea mea! Tot ca o parere personala,daca ati avea posibilitatea sa achizitionati tubul (tuburile) ECC808 in locul lui ECC83 ati realiza cel mai fain preu+corector RIAA. OK, multumesc, ma documentez si cu ecc808 . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Dupa cum bine spune si colegul Viorel,etajul aceste este o configuratie S-multiplier cu impedanta relativ mica de iesire,dar cel mai bine ar fi asa cum am aratat si eu in schema propusa.Acest etaj amplifica dar nu suficient ca sa obtineti cei ~2Veff pe care-i doriti.Un etaj de amplificare cu un tub cu zgomot mic (ECC83/12AX7/2N2P-EV) urmat de un repetor catodic este tot ce va trebuie pentru a completa schema propusa de dv.,parerea mea! Tot ca o parere personala,daca ati avea posibilitatea sa achizitionati tubul (tuburile) ECC808 in locul lui ECC83 ati realiza cel mai fain preu+corector RIAA.Dom Lazaroiu,am facut foarte multe experiente,cu diferite tuburi,cele mai bune rezultate ca sound le-am obtinut cu E80CC,6H6P,ECC82,12AU7,6H16B,ca repetoare catodice,tensiune Ua intre 200..250 si curent mare prin tub,adica rezistenta mica in catod,implicit impedanta mica de iesire. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 Eu am recomandat ECC808 pentru preul+corectia RIAA,pentru etajul de iesire intr-adevar,se recomanda tubrile enumerate de tine mai sus. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Eu am recomandat ECC808 pentru preul+corectia RIAA,pentru etajul de iesire intr-adevar,se recomanda tubrile enumerate de tine mai sus.Super tub ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum