Dumitrache_S Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Va multumesc . Stima si respect . Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 (editat) Aveti mai jos schema unui corector de ton cu PCF802,nu este corector de ton activ,dar va asigur ca veti fi multumit de rezultate. Pentru amanunte putem discuta pe MP sau la telefon. Spor la mesterit! P.S valoarea rezistentei R21 de pe schema se va alege practic si va putea lua vlori cuprinse intre 100 ohmi si 680 ohmi,depinzand foarte mult de "starea" pentodei din PCF802. Editat Februarie 21, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Am cautat o schema de push-pull cu lampa 25L6GT dar nu am gasit iar in catalog nu se regasesc decat detaliile pentru SE - https://frank.pocnet.net/sheets/093/2/25L6GT.pdf L-as ruga pe dl Lazaroiu sa simuleze un push-pull cu 25L6GT pentru a vedea ce se poate scoate din acesta lampa. In SE este testata de mine si s-a dovedit o lampa foarte ok. Multumesc. Link spre comentariu
TON Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Salutari domnul Lazaroiu ,as dori sa realizez un SE cu 845 si sa-l pilotez prin traf cu tubul ECL82 ,va rog sa-mi simulati si mie aceasta configuratie ,idea e de a valorifica cit ma bine calitatile audiofile a tubului 845,multumesc anticipat. Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) 845 de studiat... http://recherche.enac.fr/~puechmor/e_projets.html Editat Februarie 22, 2016 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Salutari domnul Lazaroiu ,as dori sa realizez un SE cu 845 si sa-l pilotez prin traf cu tubul ECL82 ,va rog sa-mi simulati si mie aceasta configuratie ,idea e de a valorifica cit ma bine calitatile audiofile a tubului 845,multumesc anticipat. Daca ideea este cea de mai sus enuntata,adica sa valorificam calitatile audiofile ale tubului 845,atunci trebuie sa incepem o treaba serioasa. Mai intai de toate eu as vrea sa va supun atentiei doua variante de load line pentru SE cu 845 si anume: - in prima varianta vom utiliza acet tub in clasa A pur fara sa intram in curenti de grila,dar vom obtine conform eficientei energetice specifice clasei A pur,o putere pe sarcina de 22%...27% din Pda maxim. Cum datele de catalog ar recomanda sa mergem cu Pda=100W,rezulta o putere pe sarcina de 22W...25W sinus nelimitat si THD fara NFB acceptabil. - in varianta a doua,mergem cu Pda=150W si intram puternic in clasa A2 (curenti de grila),dar puterea pe sarcina va fi de cel putin 50W cu THD acceptabil. De remarcat este ca la prima varianta avem Ua=1250V si Ra=16K,iar in cea de a doua varianta avem Ua=900V si Ra=5k6. Un traf cu Ra=16K si care sa raspunda bine la frecvente joase se realizeaza extrem de greu,mai ales pentru Ua=1250V. Daca ar trebui sa utilizam datele problemei dv. si anume ca atacul sa fie cu ECL82,atunci prima varianta se poate incadra in acest proiect,dar pentru varianta a doua (clasa A2),atacul se va realiza mai dificil intrucat trebuiesc cam 9W...10W bineinteles si acesti W trebuiesc audiofili. Tineti neaparat la aceasta combinatie : ECL82 & 845 ??? Continuam cercetarea..... Editat Februarie 22, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Seara buna! Pentru A2, in afara de EL34 si aia ruseasca cu aspect de borcan ce s-ar mai potrivi? Bine, in afara de EL153, pe care eu le-am ales tocmai datorita aspectului de care am spus... Nu ar merge ceva SRPP cu iesire pe transformator de impedanta joasa si condensator? Atunci nu ar mai fi asa critica lampa de atac... Nici alimentarea aia de 900V nu e chiar usor de facut...eu as face-o pe trei sectiuni...inseriate. La prima as face alimentarea etajului de intrare...deja la tensiuni din astea ma gandesc la grile de insecte... Desi pare gluma, intreb cat se poate de serios: Cat de riscant e un asemenea sistem Hi-Fi? Nu ma refer la situatia ridicola de impiedicat si cazut peste amplificator, ca aia poate fi periculos si la 300V, dar lampile astea nu se mai si pot sparge in caz de avarii pe negativare sau scurt intre electrozi? Parca nu as asculta linistit muzica langa o asemenea "bomba" cu lampile expuse...sunt destule amplificatoare comerciale cu 845 cu lampile "la vedere"...eu am vazut odata cat de urat poate face si un EL84 cu scurt intre electrozi...pana s-a ars siguranta de pe anodica...bine ca era una. Si erau doar 260V acolo... Proiectul pare super interesant, sper ca nu va ramane doar in faza de discutie teoretica... Link spre comentariu
TON Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Multumesc foarte mult pentru interesul acordat proiectului meu dl. Lazaroiu , doresc sa ramin la ECL82 ca driver ,probabil ca in varianta pentoda ar fi mai eficient (ca putere) acest tub ,referitor la punctul optim de functionare al tubului final , as prefera o cale de mijloc .....daca e posibil desigur adica Pda=100-110W si o putere pe sarcina de 32-36w ,pentru mine ar fi versiunea ideala , in acest sens voi folosi modelul de tub descris asa: "The hydride graphite anode and Toshiba specially-made thorium tungsten cathode vacuum tube 845B is with more than 100W anode dissipation power " de la Shuguang. Pare o versiune mai robusta decit modelele de serie low cost ,foarte interesanta si idea cu intrarea finalei in A2 unde randamentul e mai bun decit in A1 , Ua=900V pentru mine e mai atractiv si mai usor de controlat .Lampile finale le-am comandat deja la TAD deci merg pina la capat , ca sa nu se creada ca ma aflu in treaba .... In viziunea mea traful driver l-as realiza pe un miez de 10cm2 de calitate superioara (GO) cu un raport de 1:1 si knfb, (am disponibil si un C-Core cu 2 coloane sectiune 10x38 tola 0,3GO..) in schimb pentru traful de iesire m-as opri la 24-26cm2 tola E20 GO, o particularitate ar fi impendanza la iesire boxe 8 respectiv 14 ohm !! (am niste boxe mai deosebite) Astept cu interes parerea dumneavoastra dl Lazaroiu ,daca se considera de catre useri ca subiectul e plictisitor am sa va contactez pe MP,cu stima . Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Am cautat o schema de push-pull cu lampa 25L6GT dar nu am gasit iar in catalog nu se regasesc decat detaliile pentru SE - https://frank.pocnet.net/sheets/093/2/25L6GT.pdf L-as ruga pe dl Lazaroiu sa simuleze un push-pull cu 25L6GT pentru a vedea ce se poate scoate din acesta lampa. In SE este testata de mine si s-a dovedit o lampa foarte ok. Multumesc. Avand "pe mana" aceste tuburi,va pot recomanda o schema nu numai frumoasa dar si interesanta in ceea ce priveste biasul,acesta fiind automat,autobias cu semiconductori,o chestie care sigur nu deranjeaza comportamentul/sunetul de "tub" al acestui amplificator.Schema este absolut clasica,nu va speriati de reteaua de bias,este simpla si o puteti realiza foarte usor pe un PCB ca modul separat si prin usoare modificari pe schema se poate adapta pentru orice fel de etaj final PP. Transformatorul de iesire are Raa=4000ohmi/20W,iar banda de frecvente este de 15Hz....100KHz (teoretic),in practica depinde foarte mult de proiectarea si realizarea trafului de iesire. Cele doua surse de +/- 32V in cazul in care nu se va stabiliza si tensiunea anodica de +200V,nu trebuiesc nici ele stabilizate,dar daca doriti sa fiti riguros puteti construi sursa stabilizata in totalitate: +/-32V si +200V. ****************************************************************************************** @TON : inca mai studiez problema dv.,mai ales ca sunt constrans de datele impuse: ECL82 SE si 845,mai studiem si sigur vom ajunge la un rezultat... Editat Februarie 24, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 va multumesc, pun in planurile mele si acest PP avand in vedere ca am deja lampile. Link spre comentariu
TON Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 @TON : inca mai studiez problema dv.,mai ales ca sunt constrans de datele impuse: ECL82 SE si 845,mai studiem si sigur vom ajunge la un rezultat... Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat ,pina una alta string materiale...... Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Don Lazaroiu , cu respectul cuvenit va rog nu mai postati scheme pe deker (fundal ) negru...e greu de deslusit alb pe negru. Eu sufar de ochi si nu pot sa ma uit . Va rog sa alegeti un fundal mai prietenos , va multumesc si va rog sa nu va suparati. Cu stima , Romica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Poza se poate prelucra intr-un soft de imagini, aproape toate stiu "invert colors" la un click distanta. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Don Lazaroiu , cu respectul cuvenit va rog nu mai postati scheme pe deker (fundal ) negru...e greu de deslusit alb pe negru. Eu sufar de ochi si nu pot sa ma uit . Va rog sa alegeti un fundal mai prietenos , va multumesc si va rog sa nu va suparati. Cu stima , Romica. Nicio problema dl.Romica! In poza de mai jos aveti "negativul" daca pot spune asa.Cand deschideti o astfel de imagine,deschideti-o in <Paint>,un program default pentru toate sistemele de operare Windows,odata deschis cu acest program,aveti optiunea "invert colors",dupa cum bine spune si colegul @marlowe. P.S nici eu nu stau prea bine cu vederea, port ochelari de la varsta de 27 de ani si am mai multe perechi de ochelari pentru diverse "aplicatii",asta este! Editat Februarie 24, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
TON Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) ****************************************************************************************** @TON : inca mai studiez problema dv.,mai ales ca sunt constrans de datele impuse: ECL82 SE si 845,mai studiem si sigur vom ajunge la un rezultat... Ma gindeam la aceasta varianta.....valorile componentelor sunt orientative.!! Editat Februarie 29, 2016 de TON Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum