THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 Va recomand o "piesa" foarte importanta intr-un lant audio cu tuburi electronice si anume un buffer & fallower realizat cu banalele sau uitatele tuburi ECF802,montajul l-am realizat practic in regim "paianjen",adica ceva improvizat asa ca daca cineva se incumeta sa proiecteze un PCB,ar fi bine sa fie postat aici si eu sunt amator sa realizez acest buffer. Atentie! tubul rusesc 6F1P nu va avea aceleasi performante ca si tubul E(P)CF802,insa ECF82(PCF82)se apropie cat de cat de performantele lui ECF802. Bineinteles,aveti libertatea sa va jucati cum doriti cu acest montaj si cu orice tip de tub. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Super! Puteti lua in calcul si varianta cu PCF80? Sunt disponibile la vanzatorul nostru din Iasi...la un pret excelent....si calitate buna, parca Tungsram NOS. Am luat si eu cateva.... La rusoaica ce nu e ok, performantele tubului in sine sau doar leakage-ul mare F-K? Caracteristicile sunt la fel ca la PCF80 propus de mine...deci daca nu se potrivesc, atunci renunt la propunere.... Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Super! Puteti lua in calcul si varianta cu PCF80? Sunt disponibile la vanzatorul nostru din Iasi...la un pret excelent....si calitate buna, parca Tungsram NOS. Am luat si eu cateva.... La rusoaica ce nu e ok, performantele tubului in sine sau doar leakage-ul mare F-K? Caracteristicile sunt la fel ca la PCF80 propus de mine...deci daca nu se potrivesc, atunci renunt la propunere.... Performantele acestui buffer facut cu ECF80 sunt foarte apropiate de performantele celui facut cu ECF802.In cazul in care dorim sa avem aceleasi amplificari,deci acelasi nivel al semnalului la iesire pentru un semnal la intare dat,in cazul utilizari tubului ECF80 veti modica valorile rezistentelor de pe schema dupa cum urmeaza : R4(R12) de la 33K va fi R4(R12)=39K si R6(R14) de la 47K va fi R6(R14)=51K. Diferentele in ceea ce priveste spectrul armonic le puteti vedea si dv. Modelele Spice pentru aceste tuburi sunt generate cu uTracer dupa tuburi reale NOS. Dau o bere celui care vede particularitatea acestei scheme! P.S poate proiecteaza cineva un PCB ! Editat Februarie 12, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
imreberes Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Cuplaj galvanic intre tuburi, iesire pe catod (si ceva interesant la reactia negativa ?) ? L.E. Si o intrebare banala: ce se intampla in cazul intreruperii cursorului la potentiometrele de intrare ( U5/U6)? Editat Februarie 12, 2016 de imreberes Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 Cuplaj galvanic intre tuburi, iesire pe catod (si ceva interesant la reactia negativa ?) ? L.E. Si o intrebare banala: ce se intampla in cazul intreruperii cursorului la potentiometrele de intrare ( U5/U6)? Eii!..aici e o treaba cu reactia negativa,bravo,se apropie de o bere! Sa speram ca potentiometri semireglabili de la intrare nu se vor intrerupe,dar daca se va intampla asta...n-o sa mai cante! Pentru siguranta se poate monta o rezistenta de 2.2M de la G1(U1,U3) la masa. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Reactie pozitiva catod-catod si reactie negativa catod2-grila ecran. Poate fi privit si ca un bootstrap catod1-grila ecran (mai degraba). Editat Februarie 12, 2016 de franzm Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Comanda mixta/diferentiala a triodei (anod comun si ceva grila comuna) am mai vazut-o, preluata de la un japonez, parca. Functioneaza cumva ca un feed-forward? Nu dati cu pietre, nu sunt lampar. Editat Februarie 12, 2016 de franzm Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Comanda mixta/diferentiala a triodei (anod comun si ceva grila comuna) am mai vazut-o, preluata de la un japonez, parca. Functioneaza cumva ca un feed-forward? Nu dati cu pietre, nu sunt lampar. Va "trimit bani" pentru o bere buna! si...nu are legatura cu a fi lampar sau nu,este vorba de electronica si atat.Nu am nicio legatura cu acel japonez,eu faceam astfel de configuratii mai ales cu aplicatii in mixerele de microfoane pentru accentuarea efectului AntiLarsen,dar dupa cum am spus de nenumarate ori,nimic nou sub soare si nimic nu mai inventam noi acum,doar ne jucam facand combinatii de componente,nu-i asa ? Nu dezvolt teoria,cine doreste se poate documenta. Editat Februarie 12, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mila Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 se poate lua in calcul 6F12P Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 se poate lua in calcul 6F12P Sigur,se poate lua in calcul,dar sincer va spun ca nu am un astfel de tub pentru a realiza un model Spice foarte corect,dar daca ne vom baza pe datele de catalog,voi incerca si o simulare cu acest tub Link spre comentariu
ain Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Va trimit bani pentru o bere buna! Eu as zica ca interventia colegului @franzm ar trebui descalificata. E prea priceput intr-ale electronicii ca sa concureze cu muritorii de rand. Editat Februarie 12, 2016 de ain Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Protestez! ;-) Am acceptat si un handicap, în sensul ca nu am amintit de impedantele vazute în catodul celor doua sectiuni, de unde rezulta ponderea efectelor; înainte, de la pentoda la trioda sau înapoi, de la trioda la pentoda. (mai bine zis, am sters remarca respectiva). Ma duc sa-mi vad de ale mele. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Protestez! ;-) Am acceptat si un handicap, în sensul ca nu am amintit de impedantele vazute în catodul celor doua sectiuni, de unde rezulta ponderea efectelor; înainte, de la pentoda la trioda sau înapoi, de la trioda la pentoda. (mai bine zis, am sters remarca respectiva). Ma duc sa-mi vad de ale mele. Pofta buna!..."prieteni stiu de ce !" @ain: nu descalificam pe nimeni,poate eu am gresit de la inceputul lansari subiectului,dar din punctul meu de vedere toti suntem la acelasi nivel,eu asa vad asta atata timp cat fiecare invatam de la fiecare,nu-i asa ?... ...totul a fost o gluma si va multumesc pentru participarea la discutie,un om cu simtul umorului sigur este si un om de caracter! Editat Februarie 12, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Sa traiti domnule Lazaroiu , am gasit pe net o astfel de schema de preamplificator alimentat la tensiune mica . Cu respect va rog sa-mi simulati si mie aceasta schema , sa fiu sincer cu dumneavoastra ma cam plictisesc in atelier si nu strica sa am si un astfel de preamplificator . Va multumesc . Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Sa traiti domnule Lazaroiu , am gasit pe net o astfel de schema de preamplificator alimentat la tensiune mica . Cu respect va rog sa-mi simulati si mie aceasta schema , sa fiu sincer cu dumneavoastra ma cam plictisesc in atelier si nu strica sa am si un astfel de preamplificator . Va multumesc . Aveti raspunsul in acest topic : M-am apucat de urmatorul amplificator #318 Editat Februarie 20, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum