Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Sa fiu sincer cu dumneavoastra : 

1. lampa 6p6s mi se pare prea "pretentioasa" referitor la alimentarea filamentului .

2.astept o schema simulata de dumneavoastra intrucat tot ce ati simulat  nu am fost dezamagit .

3.in legatura cu construitul amplificatoarelor pe lampi parca am inebunit .............dar imi place sa construiesc si sa aud diferenta de la o lampa la alta .

4.referitor la transformatoarele de iesire le prefer pe cele diy.

Va multumesc si va respect .

Dl.Dumitrache,cred ca mai sus ati vrut sa spuneti ca este vorba de tubul 6N9S nu 6P6S care este un tub final excelent si nu are probleme cu alimentarea filamentului,nu-i asa ?

Aveti in atasament si schema pentru PP UL cu 6V6 dar cu negativare fixa,dar cred ca pentru un plus de putere de 5W nu merita sa incercam aceasta varianta,eu as merge pe schema originala.

post-175212-0-73875500-1454534835_thumb.png

Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare am incurcat eu "borcanele" am vrut sa scriu 6SL7,6H9C  , deh dupa o zi de plantat piese.........

Am sa abordez schema simulata de dumneavoastra dar dupa ce termin ce am inceput .

Stima si respect .

Link spre comentariu

Am avut astazi bucuria sa traiesc niste emotii foarte placute si asta pentru ca m-am "intalnit" cu o lucrare facuta de mine cu exact 30 de ani in urma,pe vremea cand aveam douazeci si ceva de ani,este vorba de un mixer audio care lucreaza perfect si acum utilizat fiind in permanenta.

Am fost cautat si rugat dupa 30 de ani sa-i fac o mica revizie pentru ca avea pe unul dintre canale ceva zgomote.Treaba a fost rezolvata prin schimbarea unui ECC83 dar am fost nevoit sa-i schimb si condensatori de filtraj de pe HT cu ceva mai modern,cei din mixer erau FROLIT dar se pare ca se cam uscasera (!!!).

Sper sa nu fie cu suparare,dar m-am gandit ca ar fi folositor multor colegi tineri sa vada ca idee cum gandeam eu la vremea aceea si cum incercam sa realizez ceva apropiat de sculele occidentale,sa nu radeti de eticheta de pe bord si sa nu considerati ca o reclama mascata,dar asa se purta in acele timpuri !

Schema este de la mixerul amplificatorului DYNACORD EMINENT II (fara etajul final),dar cu ECC83,se poate gasi cu usurinta pe net.Scrisul pe masca de bord era facut cu clasicul LETRASET si apoi protejat cu lac incolor de mobila.

Va spun ca dupa 30 de ani,mixerul acesta testat pe un amplificator nu are niciun fel de zgomot cu toti potentiometri la maxim si intrarile in gol,nu puse la masa,iar potentiometru TELPOD nu fac inca probleme,nu-i asa ca este fantastic ???

Va multumesc pentru intelegere!

post-175212-0-82492400-1454687413_thumb.jpg

post-175212-0-07139100-1454687429_thumb.jpg

post-175212-0-76267800-1454687448_thumb.jpg

post-175212-0-18448700-1454687553_thumb.jpg

post-175212-0-18959100-1454687864_thumb.jpg

post-175212-0-73961200-1454687912_thumb.jpg

post-175212-0-88077500-1454689789_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Domnule Lazaroiu in acest mixer se vade pasiunea pe care o aveti dumneavoastra pentru lampi  , si la varsta pe care o are si in prezent este folosit ..................."jos palaria" si mult respect din partea mea .

Se vede pasiunea pe care o aveti pentru lampi .

STIMA SI RESPECT .

Editat de dumitrache_s
Link spre comentariu

Felicitari si din partea mea, se vede de departe ca atat proiectarea cat si executia acestui mixer a fost facuta inginereste!  :aplauze

Sistemul modular inlesneste mult depanarea, iar daca exista si module functionale de rezerva, timpul reparatiei este foarte mic, crescand astfel fiabilitatea intregului sistem.

Dar Dvs. stiti desigur toate astea, de aia l-ati si conceput si construit asa!

Jos palaria! 

Link spre comentariu
Vizitator grepfruit

Domnule Lazaroiu, nu renuntați la activitatea pe Elforum, nu fiți prea supărat pe jigodiile forumului, conform versurilor poetului:Dar când avu toporul o coada de lemn tare,Puteti judeca singuri ce trista întâmplare.Istoria aceasta, de-o fi adevarata,Îmi pare ca arataCa în fiece taraCele mai multe rele nu vin de pe afara,Nu le aduc strainii, ci ni le face toateUn pamântean de-ai nostri, o ruda sau un frate. (Grigore Alexandrescu – Toporul si padurea)Asa și acum… scuze pentru offtopicul celor offtopic.

Link spre comentariu

Am avut astazi bucuria sa traiesc niste emotii foarte placute si asta pentru ca m-am "intalnit" cu o lucrare facuta de mine cu exact 30 de ani in urma,pe vremea cand aveam douazeci si ceva de ani,este vorba de un mixer audio care lucreaza perfect si acum utilizat fiind in permanenta.

Am fost cautat si rugat dupa 30 de ani sa-i fac o mica revizie pentru ca avea pe unul dintre canale ceva zgomote.Treaba a fost rezolvata prin schimbarea unui ECC83 dar am fost nevoit sa-i schimb si condensatori de filtraj de pe HT cu ceva mai modern,cei din mixer erau FROLIT dar se pare ca se cam uscasera (!!!).

Sper sa nu fie cu suparare,dar m-am gandit ca ar fi folositor multor colegi tineri sa vada ca idee cum gandeam eu la vremea aceea si cum incercam sa realizez ceva apropiat de sculele occidentale,sa nu radeti de eticheta de pe bord si sa nu considerati ca o reclama mascata,dar asa se purta in acele timpuri !

Schema este de la mixerul amplificatorului DYNACORD EMINENT II (fara etajul final),dar cu ECC83,se poate gasi cu usurinta pe net.Scrisul pe masca de bord era facut cu clasicul LETRASET si apoi protejat cu lac incolor de mobila.

Va spun ca dupa 30 de ani,mixerul acesta testat pe un amplificator nu are niciun fel de zgomot cu toti potentiometri la maxim si intrarile in gol,nu puse la masa,iar potentiometru TELPOD nu fac inca probleme,nu-i asa ca este fantastic ???

Va multumesc pentru intelegere!

SUPER !

Link spre comentariu

Va rog sa va uitati la detalii ! Ganditi-va ca este construita acum 30 de ani .

PS. referitor la detaii va rog sa priviti si iteriorul si exteriorul .

Parerea mea este ca avem multi lampari de calitate de la care avem ce invata  si trebuiesc respectati si pretuiti . 

Stima .

Editat de dumitrache_s
Link spre comentariu

D-le Lazaroiu, mai aveti putin si vi se ridica statuie!.Stiti cu siguranta ca va apreciez munca si nu vreau sa ma intelegeti gresit nici dvs , nici colegii forumisti insa ceea ce mi-a placut din postarea dv. a fost...emotia ! Asta am inteles eu ca inseamna pasiunea. Iar asta , domnule Lazaroiu , nu e simulare  :aplauze Stima !

Link spre comentariu

Va multumesc si se pare ca majoritatea ati inteles ca este vorba doar de emotie,pentru mine a fost ceva sa gasesc o realizare personala cu 30 (!!!) de ani in urma care mai si functioneaza foarte bine,iar postarea lui aici a fost tocmai cu intentia de a impartasi cate ceva din experienta mea in domeniul practic.

Daca o sa cautati postarile mele din primele luni veti gasi cu siguranta postarea in care eu am spus ca impartasirea experientelor noastre dobandite in decursul timpului si celorlati colegi asta inseamna pana la urma progres si ar fi pacat sa trecem in nefiinta cu atat de multe informatii/cunostinte acumulate,ma rog,asta-i opinia mea...

Sincer sa fiu si acum mai lucrez din cand in cand,insa entuziasmul tinereti nu o sa-l mai am niciodata,sau poate cand o sa ajung la pensie,cam atunci incepem sa ne "prostim" si mai ales sa dam in mintea copiilor,asa-i ? :rade:

Multumesc pentru aprecieri si chiar daca enervez sau nu,voi continua sa postez aici in acest topic tot ceea ce cred ca poate fi de ajutor colegilor nostri.

Link spre comentariu

Domnule @Lazaroiu , sa fiu sincer cu dumneavoastra lucrez simultan la doua amplificatoare PP. Mai am un amplificator in clasa D la care la intrare vreau sa ii pun un lampizator cu lampa 6J1P. Mentionez ca tenisiunea de alimentare sa fie la 85V.

Va multumesc !

Editat de dumitrache_s
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări