Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Adran Pic, vezi sa nu cazi in gresala. Dreapta de sarcina e una singura la PP si trece simultan prin cele 2 puncte statice de functionare. Hai sa zicem ca sunt diferite,OK, sa zicem ca e posibil, dar ele se afla pe dreapta de sarcina! In nici un caz in afara ei.

In cazul presupus de tine, reprezentarea grafica corecta ar fi TOT cu punctele statice de functionare suprapuse, iar graficele decalate si pe axa X.

Punctul static de functionare e doar unul singur, chiar daca sunt 2 lampi. E exact singurul punct comun de functionare.

Graficele in care dreapta de sarcina NU trece prin punctul static de funcionare sunt ABERANTE. UNDE stau lampile cind nu au semnal de intrare?

Link spre comentariu

@adrian_pic,

Rastalmacesti totul si nu intelegi nimic.

Ai peria pe gurusii locali sperind ca o sa primesti cite o lauda nu-ti foloseste.

Pe acel grafic facut de cei de la valvewizard si stricat de valderama nu ai ce sa explici.

Daca vrei sa vezi cum se compun cele doua drepte de sarcina ale celor doua tuburi uite in desenul urmator.

Sunt desenate in paralel cu dreapta de sarcina rezultata.

post-187390-0-76353400-1449398584_thumb.jpg

Link spre comentariu

misa vreau sa dispara din postul lui adigh urmatoarele:

Rastalmacesti totul si nu intelegi nimic.

Ai peria pe gurusii locali sperind ca o sa primesti cite o lauda nu-ti foloseste.

Multumesc

Link spre comentariu

Eu am cerut sa stergi ceva care aduce prejudiciu de imagine. Daca iti spun tie "ca rastalmacesti totul si ca nu intelegi nimic" nu te deranjeaza? Cum percepi tu acest "nu intelegi nimic"? 

Vad ca esti partizan cu adigh (am inteles ca va cunoasteti) dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii tii partea. 

Am incercat sa trimit un mesaj privat celuilalt moderator, respectiv feri.visky dar vad ca nu se mai poate (se pare ca nu i-a convenit discutia purtata pe privat in urma unui incident - limbaj neadecvat al lui dvb la adresa mea). Culmea este ca feri.visky nu a considerat atac la persoana si nu a luat nici o masura ba mai mult m-a avertizat pe mine , insa am rugat un alt moderator de la alta sectiune sa isi puna parerea si raspunul acestuia a fost:

E atac la persoană, încă unul cît se poate de evident.  (am facut print screen daca vrei sa-ti trimit dovada)

Revenind la drapta de sarcina as vreau sa vad si eu concret (nu stilizat) de la adigh o dreapta de sarcina trasata asa cum spune el pentru un PP clasa AB. Poate folosi orice caracteristici de la orice lampa vrea el, dar sunt sigur ca nu o va face. Iti dai seama de ce nu?

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Eu am cerut sa stergi ceva care aduce prejudiciu de imagine. Daca iti spun tie "ca rastalmacesti totul si ca nu intelegi nimic" nu te deranjeaza? Cum percepi tu acest "nu intelegi nimic"? 

Vad ca esti partizan cu adigh (am inteles ca va cunoasteti) dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii tii partea. 

Am incercat sa trimit un mesaj privat celuilalt moderator, respectiv feri.visky dar vad ca nu se mai poate (se pare ca nu i-a convenit discutia purtata pe privat in urma unui incident - limbaj neadecvat al lui dvb la adresa mea). Culmea este ca feri.visky nu a considerat atac la persoana si nu a luat nici o masura ba mai mult m-a avertizat pe mine , insa am rugat un alt moderator de la alta sectiune sa isi puna parerea si raspunul acestuia a fost:

E atac la persoană, încă unul cît se poate de evident.  (am facut print screen daca vrei sa-ti trimit dovada)

Revenind la drapta de sarcina as vreau sa vad si eu concret (nu stilizat) de la adigh o dreapta de sarcina trasata asa cum spune el pentru un PP clasa AB. Poate folosi orice caracteristici de la orice lampa vrea el, dar sunt sigur ca nu o va face. Iti dai seama de ce nu?

Uite asa alunecam de la o discutie serioasa in derizoriu. Care drept la imagine ? Astea sunt prostii. Daca elevul primeste un 4 la scoala inseamna ca profesorul i-a stricat imaginea ? Parerea mea e ca bati cimpii si nu pot sa-ti spun altfel. Am aratat si de ce. Te-am tot lasat dar tu... nimic. Dreptul meu si al altora de a nu asculta prostii fara ca sa  pot protesta nu exista ? De ce sa nu am dreptul sa te contrazic ? Faci atita tambalau pentru nimic.

Imagine, auzi acolo. Nu ma intreba care e imaginea ta in ochii mei.

Pot sa-ti dau exemple despre perieri si recompensa.

Faptul ca avem aceeasi parere si eu si Misa e pur intimplator, cu alta ocazie ne-am contrazis. Tu ai impresia ca cineva imi face favoritisme daca e de acord cu mine ? Vorbesti despre lucruri ce nu le cunosti, mai bine te abtii.

Atac la persoana ? Nu, e doar atac la vorbitul negindit.

PS: Daca dvb ti-a dat niste calificative, nu zic care, poate ca a spus un adevar, nu a fost un atac la persoana.

Editat de adigh
Link spre comentariu

Bineinteles ca 100% nu sunt echivalente,nu sunt echivalente lampile rusesti intre ele daramite una ruseasca cu una germana sau de alt tip,eu am afirmat asta doar strict tehnic si poate in practica cu cateva mici ajustari,oricum,eu am utilizat EC360 in probe grele si s-a dovedit a fi o lampa cu destui steroizi in ciuda faptului ca pare firava si delicata,am reusit sa-i inrosesc anodul abia la Pda=30W (!!!!!!),iar diferenta dintre aceste lampi si cele rusesti ,mai ales la acest tip de triode,este ca dispersia parametrilor este inexistenta cel putin din cate tuburi am masurat eu de tipul EC360.

Care dintre cele trei grafice Ia(f)Ua ar fi mai aproape de adevar ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pt Ug=0 si Ua=40V in primul apare un Ia=165mA, in al doilea cca 250mA si in cel de la RFT in jur de 210mA.

Link spre comentariu

...si un tabel tot din acel manual cu performantele claselor de functionare :THD,putere,eficienta energetica...

@der_doktor : primul este facut real pe un tub real,iar celalalt in care se compara cele doua tuburi sunt din foile de catalog gasite pe net,eu nu neg ca si al dv. poate fi bun sau cel adevarat,dar daca mergem pe afirmatiile facute aici precum ca datele de catalog sunt orientative, spuneti dv. care este cel mai apropiat de adevar,sau cel mai bine generati dv. unul cu tracerul din dotare. si  putem trage o conculzie,nu-i asa ?

Pentru graficul generat de mine sunt foarte sigur pentru ca este facut pe un tub(uri) real(e),tuburie sunt NOS,iar realitatea asta a aratat !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Am o rugaminte daca se poate,puteti posta graficul pentru EC360 la o rezolutie ceva mai buna,m-ar interesa ca sa pot face un model pentru acest tub dupa un grafic de la sursa,pentru cele gasite pe net nu putem avea incredere 100%.

Va multumesc!

post-175212-0-72271400-1449411918_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

adigh unde vezi tu ca ti-am interzis dreptul de a ma contrazice? Tot ce am cerut este doar sa fii civilizat cand o faci!

adigh poti trasa o dreapta de sarcina pe niste caracteristici reale (EL34 ca la asta se gasesc caracteristile peste tot sau poftim orice lampa vrei tu) pentru un PP clasa AB? 

P.S. Si tu ai primit mp-uri de la unii useri tot cu "niste calificative, nu zic care, poate ca au spus un adevar, nu au fost  atacuri la persoana."

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Va rog oameni buni, Nu va cerati.

LMO, in desene, dreapta de sarcina trece prin punctul static. Cele prin care nu trece sunt aberatii. Ce vrei mai clar? In nici o situatie expusa de tine mai sus nu vei putea arata care e punctul in care stau lampile fara semnal de intrare. Ia suprapune graficele pina coincid punctele statice si numai dupa aia evalueaza situatia. Asa de test.

Link spre comentariu

@LMOlimpiu, din pacate nu detin nici un EC360 ca sa pot ridica o caracteristica reala. Oricum, pt mine cel putin , e clar faptul ca realitatea e alta decat teoria, motiv pt care piesele selectionate (si nu ma refer numai la tuburi) ajung sa coste cat...costa. Daca in foile de catalog se prezinta niste caracteristici asta nu inseamna ca toate exemplarele destinate pietei de consum intrunesc 100% aceste cifre. Chiar daca sunt noi, NOS, NIB sau altceva nu toate tuburile sunt exact ca in foile de catalog iar exemplare care sa bata exact cu prospectul de fabrica sunt foarte rare.

Exact la fel e si cu distorsiunile, chiar daca din '' creion'', electronic sau real, rezulta teoretic un anume procentaj in practica, real, e altceva. Asta daca se masoara distorsiunile, daca nu ..se traieste cu ideea ca acestea sunt ca in ..simulare.

Link spre comentariu

Uite,facem in felul urmator,pun aici un grafic de la o lampa oarecare pentru un montaj SE in clasa A si va rog pe dv. care doriti sa faceti asta sa-mi aratati cum arata un grafic compus pentru un PP in clasa A,in clasa AB si in clasa B,e corect asa ?

Si in alta ordine de idei,graficele de pana acum NU SUNT DESENATE DE MINE,ele sunt generate cu ajutorul unui program din uTracer in functie de datele obtinute pe un tub real.

Oricine ma poate lamuri unde gresesc eu,este bine venit,va rog!

@der_doktor: va dau dreptate in cele afirmate de dv. mai sus in ceea ce priveste tuburile electronice,cand am spus ca EC360 masurate de mine nu difera intre ele,nu am mintit si nici nu am gresit pentru ca asta a fost realitatea,dar fata de foaia de catalog nu pot face aceleasi afirmatii mai ales ca pana astazi nu am vazut o foaie reala de la RFT asa cum ati prezentat dv. si cred ca m-ati inteles gresit,eu v-am rugat daca se poate sa mai postati acele grafice pentru EC360 la o rezolutie mai buna,iar cu timpul daca va vor "pica" in mana si aceste tuburi poate veti face o analiza si cu aparatul dv.

Multumesc!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In ceea ce priveste simularea eu am spus de nenumarate ori ca :

"SIMULAREA NU NE ARATA CUM MERGE AMPLIFICATORUL NOSTRU IN REALITATE CI NE SPUNE CUM AR TREBUI SA MEARGA"...altfel ar contrazice definita de SIMULARE.

post-175212-0-53764300-1449413705_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

@LMOlimpiu, din pacate rezolutia la care am postat poza e aceeasi cu a documentului original (tot de pe net). Prelucrata un pic arata asa :

Multumesc foarte mult,raman dator! :multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări