vlad1980 Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Va supun atentiei tubul 1619=VT164 care pare apropiat de 6L6. Are filamentul la 2,5 volti/2A si o putere mai mica decat 6L6. Este de productie USA si a fost produs de RCA sub sigla JAN. M-ar interesa o simulare cu acest tub si o schema ca sa vedem ce pot scoate din el in PP. O sa am cateva perechi in curand. Multumesc. Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Va supun atentiei tubul 1619=VT164 care pare apropiat de 6L6. Are filamentul la 2,5 volti/2A si o putere mai mica decat 6L6. Este de productie USA si a fost produs de RCA sub sigla JAN. M-ar interesa o simulare cu acest tub si o schema ca sa vedem ce pot scoate din el in PP. O sa am cateva perechi in curand. Multumesc. 6L6 este un alt tip de tub si diferentele sunt evidente ! http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_1619.html Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Va supun atentiei tubul 1619=VT164 care pare apropiat de 6L6. Are filamentul la 2,5 volti/2A si o putere mai mica decat 6L6. Este de productie USA si a fost produs de RCA sub sigla JAN. M-ar interesa o simulare cu acest tub si o schema ca sa vedem ce pot scoate din el in PP. O sa am cateva perechi in curand. Multumesc. Bazandu-ma pe datele de catalog,v-am proiectat o schema SE dar si sursa de alimentare in cazul in care poate o veti aborda in practica.Tubul este interesant,este un tub proiectat pentru utilizare in RF,dar are prezentate datele si ca amplificator AF in clasa A,AB1 si AB2.Incalzirea acestui tub este directa si din acest motiv mi-am permis sa va sugerez si o schema pentru o sursa de alimentare. Tubul fiind "metalic" cred ca ar "da bine" impreuna cu un preamplificator tot "metalic" si am ales tubul rusesc 6J4,un tub exceptional ca amplificator de tensiune si chiar foarte audio.In PP tot dupa datele de catalog se pare ca in AB2 este capabil de 36W,dar,parerea mea este ca in clasa A SE sunetul poate fi foarte placut,repet; parerea mea! Trebuie remarcat o foarte buna distributie a spectrului armonic. Daca sunteti interesat,va pot proiecta si o schema in PP. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Va multumesc pentru schema proiectata si mai ales pentru sursa. Este prima data cand folosesc tuburi cu incalzire directa si nu prea ma prindeam cum se face exact alimentarea. De pus in practica sigur trebuie sa pun..sunt pe drum 10 tuburi JAN 1619 NOS si cand vin ma apuc de treaba. m-ar interesa si o varianta de schema PP ca sa decid in comparatie cu SE. acum caut trafuri sa vi le dau la bobinat pentru iesire....daca ma poate ajuta cineva cu doua/patru trafuri identice(pereche de doua)...va rog PM. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 ma gandeam ca in loc de 6j4=6AC7 sa pun 6SJ7=6J8. as vrea sa folosesc doar tuburi productie USA daca se poate....nu sunt asa scumpe si cred ca merita diferenta fata de cele rusesti. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Va multumesc pentru schema proiectata si mai ales pentru sursa. Este prima data cand folosesc tuburi cu incalzire directa si nu prea ma prindeam cum se face exact alimentarea. De pus in practica sigur trebuie sa pun..sunt pe drum 10 tuburi JAN 1619 NOS si cand vin ma apuc de treaba. m-ar interesa si o varianta de schema PP ca sa decid in comparatie cu SE. acum caut trafuri sa vi le dau la bobinat pentru iesire....daca ma poate ajuta cineva cu doua/patru trafuri identice(pereche de doua)...va rog PM. Cam asta ar fi o schema PP cu 1619 si in defazor & amplificatorul de tensiune 6SJ7(6J8),bineinteles ca la aceasta schema trebuie gandita o alta schema pentru sursa si avantajul este ca puteti alimenta filamentele tuburilor final de la o singura infasurare,intrucat catozi sunt toti la masa,negativarea fiind fixa,sau tot de la doua infasurari asta depinde de ce traf de alimentare veti gasi. Pentru cel 36W in AB2 schema se va complica un pic si cred ca nu merita osteneala intrucat cei 2x17W reprezinta o putere suficienta pentru un amplificator de casa,dar daca doriti o sa gandim si o schema in AB2. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ P.S : dati-mi voie sa va contrazic in ceea ce priveste tuburile rusesti 6J4 si 6J8,va marturiesesc ca sunt tuburi exceptionale pentru aplicatii audio de semnale mici si nu numai,uneori sunt peste cele occidentale,eu am avut si 6J4 chinezesti in baloane de sticla fabricate in ani '60 si nu m-au dezamagit,vorbesc in cunostinta de cauza. Uzinele ELECTROMAGNETICA au construit amplificatoare de sonorizare pentru spatii deschise,sau radioficari de intreprinderi,scoli,gari CFR, de 150W...300W cu finale G-807 si erau echipate cu mixere audio pentru diverse intrari ; microfon,radio,pikup,magnetofon...,cu 6J4 si va spun ca nu aveau NICIUN fel de zgomot. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 ma gandeam ca in loc de 6j4=6AC7 sa pun 6SJ7=6J8. as vrea sa folosesc doar tuburi productie USA daca se poate....nu sunt asa scumpe si cred ca merita diferenta fata de cele rusesti.Tuburile militare rusesti,care au si carcasa metalica,nu sunt diferite cu nimic de cele americane,sunt tuburi proiectare de americani pt industria militara,rusii au primit licenta de fabricatie in ww2,ca ajutor de razboi.Diferenta exista .......de pret!!Sunteti un alt constructor care are impresia ca cele americane sunt "mai altfel si au 3 oo",sorry dar asta este adevarul sau mai bine zis capcana in care cad multi. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Este posibil sa aveti dreptate ....nu am mai lucrat cu tuburi americane pana acum dar vedem la proba practica diferenta intre USA si URSS.... Deocamdata am comandat 6AC7. Caut 6SJ7 la un pret rezonabil sau raman la 6AC7. Multumesc dlui Lazaroiu pentru schema si ajutor....imediat ce primesc tuburile ma apuc de treaba. PP de 17W este foarte ok zic eu...cu toate ca se poate scoate mai mult din tuburi dar pentru mine este suficient deocamdata. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Este posibil sa aveti dreptate ....nu am mai lucrat cu tuburi americane pana acum dar vedem la proba practica diferenta intre USA si URSS.... Deocamdata am comandat 6AC7. Caut 6SJ7 la un pret rezonabil sau raman la 6AC7. Multumesc dlui Lazaroiu pentru schema si ajutor....imediat ce primesc tuburile ma apuc de treaba. PP de 17W este foarte ok zic eu...cu toate ca se poate scoate mai mult din tuburi dar pentru mine este suficient deocamdata. Daca cititi cu atentie am spus mai sus ca se pot scoate conform datelor de catalog peste 36W,dar in clasa AB2,lucru care complica schema,asadar cei 17W sunt suficienti pentru auditii de foarte buna calitate.Diferente la sunet nu sunt deloc intre 6AC7 comparativ cu 6SJ7 mai ales in modul pentoda (nativ),dar de acest lucru va veti convinge dv.,mie-mi plac tuburile rusesti bineinteles cu cateva foarte mici exceptii Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Sunt convins ca 6AC7 este foarte buna comparativ cu 6SJ7 care este mai scumpa iar eu nu prea am disponibiliate sa dau mai mult de cativa $ pe un tub... Multumesc de ajutor. Dupa ce il pun in practica va impartasesc rezultatele obtinute...sunt convins de pe acum ca o sa sune foarte ok.... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Este posibil sa aveti dreptate ....nu am mai lucrat cu tuburi americane pana acum dar vedem la proba practica diferenta intre USA si URSS....Deocamdata am comandat 6AC7. Caut 6SJ7 la un pret rezonabil sau raman la 6AC7. Multumesc dlui Lazaroiu pentru schema si ajutor....imediat ce primesc tuburile ma apuc de treaba. PP de 17W este foarte ok zic eu...cu toate ca se poate scoate mai mult din tuburi dar pentru mine este suficient deocamdata.Ca incepator nu stiu ce parere o sa ai .......Vezi ca in foaia de catalog a lui 6AC7 scrie ceva foarte interesant.Bazandu-ma pe datele de catalog,v-am proiectat o schema SE dar si sursa de alimentare in cazul in care poate o veti aborda in practica.Tubul este interesant,este un tub proiectat pentru utilizare in RF,dar are prezentate datele si ca amplificator AF in clasa A,AB1 si AB2.Incalzirea acestui tub este directa si din acest motiv mi-am permis sa va sugerez si o schema pentru o sursa de alimentare. Tubul fiind "metalic" cred ca ar "da bine" impreuna cu un preamplificator tot "metalic" si am ales tubul rusesc 6J4,un tub exceptional ca amplificator de tensiune si chiar foarte audio.In PP tot dupa datele de catalog se pare ca in AB2 este capabil de 36W,dar,parerea mea este ca in clasa A SE sunetul poate fi foarte placut,repet; parerea mea! Trebuie remarcat o foarte buna distributie a spectrului armonic. Daca sunteti interesat,va pot proiecta si o schema in PP.Dom' Lazaroiu,desenatii pe sursa si citeva rezistente sa-i descarce condensatorii,din cele scrise este incepator si sigur se curentezaza daca raman condensatorii incarcati. Editat Decembrie 1, 2015 de viobio Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) @viobio: nu a inteles mare lucru din postul tau....decat o ironie cam de kkt. Este clar ca sunt incepator si vreau sa invat si sa experimentez....asa cum ai fost si tu iar altii au avut rabdare sa te invete. Incearca sa dai un sfat daca vrei sa ajuti....ca de replici destepte ne-am saturat in tara asta si pe forumul asta. Editat Decembrie 1, 2015 de vlad1980 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Monteaza in paralel pe C2,C3,C5,C6,rezistente de 180....270K/1W,sa ii descarce,altfel raman incarcati,risti sa te electrocutezi in timpul probelor.In foaia de catalog a tubului 6AC7 scrie ca in lucrul cu semnale mici audio,audiofrecventa ,filamentul tubului trebuie alimentat in CC,altfel o sa ai tot zgomotul de pe forum.Am fost ironic,pt ca toti incepatorii cred in Nirvana americana,oricum eu as face acest amp cu 6J8 pe intrare si 6J4 ca defazor,daca o sa pui 6J8/6J4 in amp,iti dau eu de proba 6SJ7 ,o sa vezi ca nu este nici o diferenta,am facut si eu probe,am 6AC7,6SJ7,6J8,6J4,intre 6SJ7 si 6J8 nu este nici o diferenta!!Nici intre 6AC7 si 6J4,astea nu prea sunt recomandate pt audio.C1,C2,C5,C6, sunt la 450V,condensatorii care au valorile din schema sunt scumpi si destul de greu de gasit poti folosi condensatori de alte valori si tensiuni mai mici,conectati serie/paralel,cu rezistente in paralel pe ei (180..220K/1...2W) sa echilibrezi tensiunea pe cei in serie.Daca vrei conzi de acele valori si tensiuni,gasesti pe tubetown.de.Buzunarul sa te tina.in 5 zile sunt acasa,la usa.Sper ca aceste rinduri nu au fost de kkat.Am impresia ca tu m-ai sunat in vara,pentru 6SJ7. Editat Decembrie 1, 2015 de viobio Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Multumesc, pot spune ca imi folosesc sfaturile tale asa cum le-ai scris in ultimul post... Nu resping rusestile ...am ceva lampi rusesti si am fost multumit de ele (cam 50-60 buc din diferite modele). Nu am 6j8 sau 6j4 (pe astea le-am dat la ultima curatenie pentru ca nu credeam ca o sa am nevoie de ele). 6AC7 le-am luat pentru ca sunt ieftine si ma mananca curiozitatea. Vreau sa experimentez si sunetul pe lampi americane....american dream .....ca sa zic asa:). Pana acum am fost dat pe spate de lampile Telefunken si Siemens (EL86), ECC83 RFT si E80F SQ Azdam intr-o schema ce o ai si tu acum in lucru. Mai am foarte multe de vazut si ascultat....rabdare si bani sa am... de fumat m-am lasat deci nu imi mai trebuie si tutun:) Multumesc pentru sfatul legat de electrocutare...este foarte bun dar vine cam tarziu pentru mine....Dupa doua amplificatoare cu lampi construite stiu cum se simte un c-u 270uF (si este destul de mic) incarcat la 300V....rock and roll baby. Dupa 20-30 de socuri electrice sincer am cam prins frica de ele si incerc sa ma feresc ca de dracu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Nu am folosit,nu o sa folosesc ,nu am in lucru nimic cu E80F!! Sa o foloseasca altii in audio.Nu o confunda cu EF806SMare atentie cu socurile electrice,curentul continuu omoara mai repede ca cel alternativ,odata se blocheaza inima si.Vezi ca sunetul american vine si din trafuri de iesire americane,nu numai din tuburi. Editat Decembrie 1, 2015 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum