ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 A mutual inductance in SPICE is defined by specifying the coupling coefficient K between the two inductors. The syntax is as follows: Kname Inductor1 Inductor2 value_of_K The value of K must be larger than 0 but smaller than 1. Spice does not support perfect coupling (k=1). The above statement must always be together with the statements for the two inductors. An example is given in the figure below. The coupling coefficient K can be calculated as K=M/sqrt(L1xL2). Nu o sa mai fac niciun fel de comentariu . Fiecare poate intelege ce doreste . Toate cele bune, Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Tinand cont de parerile dar si sfaturile pertinente a d-lui cu privire la simularea montajului realizat practic de d-lui cu 6E6P-E am verificat modelul spice pentru 6E6P-E si intr-adevar am gasit cateva greseli dupa comparatia cu datele de catalog reale. Entuziasmul si curiozitatea de a simula acest montaj m-a facut sa trec peste procedurile ce le fac de obicei,verificand modelul respectiv,imi cer scuze,dar fiti siguri ca niciodata nu raman dator sau cu niste solutii in "coada de peste",acestea sunt noile rezultate: Schema: semnalul la iesire FFT: si distorsiuni: Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 A mutual inductance in SPICE is defined by specifying the coupling coefficient K between the two inductors. The syntax is as follows: Kname Inductor1 Inductor2 value_of_K The value of K must be larger than 0 but smaller than 1. Spice does not support perfect coupling (k=1). The above statement must always be together with the statements for the two inductors. An example is given in the figure below. The coupling coefficient K can be calculated as K=M/sqrt(L1xL2). Nu o sa mai fac niciun fel de comentariu . Fiecare poate intelege ce doreste . Toate cele bune, Asta-i un alt fel de Spice! LTspice, chiar recomanda in help sa folosesti inainte de o simulare, coeficient de cuplaj 1, al unei Inductante Mutuale Kx, (x=1,2,..). Spice-ul enuntat mai sus, ne roaga sa nu folosim cuplajul perfect, adica 1. Ori, in LTspice, "It is recommended to start with a mutual coupling coefficient equal to 1. This will eliminate leakage inductance that can ring at extremely high frequencies if damping is not supplied and slow the simulation." PS: Am uitat sa spun ca in LTspice, coeficientul ala poate fi intre -1 si 1. Nu stiu ce ar reprezenta cand are valori negative. Pe vremuri, adica in anii 94..98, am utilizat un Spice de DOS de la Berkeley unde k=1, dadea eroare de convergenta. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Sigur ca poate lua valori negative. Cind pui "invers" secundarul, ia valori negative. Normal. tine cont de inceputul bobinajului. Daca pui la bobina punctul de inceput, tine cont automat. Vezi ca daca pui si punctul si dai si valoare negativa tine cont si de asta...normal, matematic si iti iese totul invers.Poti considera ca valoarea negativa sau pozitiva inseamna sensul bobinajului. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Sigur ca poate lua valori negative. Cind pui "invers" secundarul, ia valori negative. Normal. tine cont de inceputul bobinajului. Daca pui la bobina punctul de inceput, tine cont automat. Vezi ca daca pui si punctul si dai si valoare negativa tine cont si de asta...normal, matematic si iti iese totul invers.Poti considera ca valoarea negativa sau pozitiva inseamna sensul bobinajului.N-am simulat, dar ma gandesc ca inductanta de dispersie, negativa, n-o fi! Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Am cauta model de GU29! Chiar nu am gasit nici un data sheet cu caracteristicile de iesire, asa ca am configurat un model dupa QQE06_40, destul de apropiat de GU29. La fel am procedat si cu GU17, pt care nu am gasit info, cautand caracteristicile unui tub apropiat, QQE3/12, care este asemanator. Trebuie sa subliniez, ca lampile rusesti nu sunt tocmai la fel cu lampile corespondente europene sau americane.Modelul generat nu este chiar perfect, dar poate fi utilizat. Se vede ca QQE06/40 este o tetroda cu fascicol dirijat si prezinta ramasite de efect dinatron destul de vizibile.PS: La lampa asta chiar trebuie utilizata tensiune anodica mai mare. La 200V nu merge chiar bine! Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Lampa asta merge bine pe la 500V, cu anozii inrositi, vreo citiva ani...(un regim continuu) Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Asta-i un alt fel de Spice! LTspice, chiar recomanda in help sa folosesti inainte de o simulare, coeficient de cuplaj 1Spice-ul este o aplicatie scrisa in conformitate cu ISO/IEC15504 . Daca acest standard nu este respectat, aplicatia software nu se mai poate numi "Software Process Improvement and Capability Determination". Help-ul din care am citat apartine Orcad Spice.Domn'Sebi, alaturi de domnii Lazaroiu,Misa,Zbodeoc,Emyrulz,Mikrosha (si poate mai sunt cativa pt care-mi cer scuze ca nu-mi vin in minte acuma ca sa-i nominalizez), sunteti printre putinii oameni , utilizatori ai acestui forum ,care inteleg si se pricep la ingineria electronicii . Sunt in stare sa accept orice umilinta din partea dvs. dar,...cum sa zic,...imi cer scuze ca atentionez...dar se manifesta o problema in determinarea matematica a inductantei de scapari.Fraza citata de dvs ati cam scos-o din context. Inainte de fraza mentionata de dvs din help-ul LTSpice ,unde se poate intelege ca recomanda "tatonarea incepand cu valoarea 1" exista si motivarea implementarii functiei K (este implementata sub forma de functie care accepta drept parametrii ,valorile inductorilor ) unde scrie ca :K L1 L2 L3 L4 1este sinonim cu,K1 L1 L2 1K2 L2 L3 1K3 L3 L4 1K4 L1 L3 1K5 L2 L4 1K6 L1 L4 1 Aceasta implementare ne arata cum LTSpice foloseste K si de ce pt un coeficient 1 (model ideal in standard ISO/IEC15504 ) avem inductanta de scapari 0 . Exprima termenii prin care matematic este determinat acest lucru.L(2 1)=(N1/N2)*M(2 1)L(1 2)=(N2/N1)*M(1 2)Aceasta implementare faciliteaza folosirea polaritatilor de care spune Misa care in Orcad Spice trebuie facuta diferit ,intr-adevar . Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Asta-i un alt fel de Spice! LTspice, chiar recomanda in help sa folosesti inainte de o simulare, coeficient de cuplaj 1Spice-ul este o aplicatie scrisa in conformitate cu ISO/IEC15504 . Daca acest standard nu este respectat, aplicatia software nu se mai poate numi "Software Process Improvement and Capability Determination".Chestia asta ma face sa rid. Ia fa rost de acel ISO... Hai sa vedem In rest, discutam si ne gindim. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 ok.Nu vreau sa-ti strict distractia dar ... http://www.google.ro/#sclient=psy-ab&hl ... 40&bih=748 Si bineinteles ca trebuiesc consultate si normele IEEE Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Pai nu asta e standardul...e doar o descriere a lui. Copii ale standardelor se pot obtine la cerere pe bani.Asta e valabil pentru orice standard fie ISO fie SR EN. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Scrierea oricarui software CAD/CAM/CAE trebuie sa respecte niste reguli. Standardul se refera la implementari si dezvoltari. Altfel nu ar putea exista compatibilitati intre aceste software-uri .Ingineria electrica se gaseste la IEEE . http://ieeexplore.ieee.org/search/frees ... &.x=0&.y=0 Lucrurile nu sunt simple deloc. Altfel, spicuiri din aceste standarde se gasesc frecvent in tot felul de documentatii. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Am cauta model de GU29! Chiar nu am gasit nici un data sheet cu caracteristicile de iesire, asa ca am configurat un model dupa QQE06_40,Foarte frumos .Dar modelul dvs. nu poate functiona corect cu simbolul tetroda de la Duncan . Ar fi interesant sa puneti si simbolul care l-ati folosit. Nu ati simulat caracteristicile pt tensiunile pozitive iar asta indica faptul ca ati folosit tot metoda Sweep DC pt sursa de tensiune g1 care nu este tocmai recomandata pt trasarea caracteristicilor statice ale grilei. Chiar daca "seamana" , tensiunile negative , sunt pozitive , toate. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Am dat si eu jos modelul propus de sebi, pus anodica, pus Ug2=+250v, apoi i-am aplicat un dcsweep, -20v <-> +20v cu pas de 5v si a iesit asta: ...si un zoom Apoi zic sa ma uit in catalog la curentul de grila 1 pt tens pozitive la Ug2 250v si iata ce am gasit: , si din model: Intr-adevar pe portiunea 0-100v e loc de imbunatatiri. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Pentru o simulare de amplificator audio modelul e foarte bun. Faptul ca nu sunt simulate strimbaciunile alea sub 100V in functionare cu curent de grila nu prea ne intereseaza si nici nu stiu cum se pot include in model. Ar trebui gasita ecuatia strimbaciunii, dar nu stiu daca merita. Daca doresti sa simulezi pentru a construi un amplificator atunci clar nu merita. Daca faci un studiu teoretic, atunci poate.Referitor la ce zicea ggg cu nepotrivirea simbolurilor: daca nu merge, redefineste pinii si gata, sau fa propriile tale simboluri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum