adrian_pic Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) Liviu Ianush ce Ra are traful pentru 2A3? Nu ma astept sa aiba 5000 ohmi (sa se potriveasca ca o manusa pentru EL36) dars fi curios cum se aude EL36 si cu un traf de sectiune mai mare (8cm nu ofera asa multe joase). Nu-i asa corecta comparatia intre traful de 8cm a lui EL36 si 20-25cm patrati (cat cred ca are traful lui 2A3 - am inteles ca are tole E25). Oricum multumesc de informatiile: Schema modificata este pe masa si comparativ cu alte SEuri care le am este o MARE surpriza. + Am testat EL36, PL36 si 6P31S fara diferente notabile in sunet. Aia 1000mW pe ce boxe au cantat? (detalii sunt binevenite) LMOlimpiu un Raa de 2500 de ohmi este ok pentru PP clasa A cu 6P31S? (o simulare nu cred ca este necesara pentru ca s-ar putea ca driver-ul sa fie cu .... nisipuri). Editat Noiembrie 21, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 3k5 pe 2A3. Fiecare amp are traful lui. Boxe VTP, 95 dB , diametru 30 cm, full range. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) Liviu Ianush ce Ra are traful pentru 2A3? Nu ma astept sa aiba 5000 ohmi (sa se potriveasca ca o manusa pentru EL36) dars fi curios cum se aude EL36 si cu un traf de sectiune mai mare (8cm nu ofera asa multe joase). Nu-i asa corecta comparatia intre traful de 8cm a lui EL36 si 20-25cm patrati (cat cred ca are traful lui 2A3 - am inteles ca are tole E25). Oricum multumesc de informatiile: Aia 1000mW pe ce boxe au cantat? (detalii sunt binevenite) LMOlimpiu un Raa de 2500 de ohmi este ok pentru PP clasa A cu 6P31S? (o simulare nu cred ca este necesara pentru ca s-ar putea ca driver-ul sa fie cu .... nisipuri). La postul #1918 am discutat cate ceva despre un PP cu EL36 si daca luam de bun ce se spune ca tubul EL36 ar fi echivalent cu rusescul 6P31S va puteti inspira din acel post,mai direct spus cred ca nu ar fi potrivit un Raa=2500 ohmi asta fiind valabil numai in modul trioda,sper ca la aceasta configuratie v-ati referit, PP 6P31S in modul trioda ? Editat Noiembrie 21, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Da m-am referit de 2500 de ohmi cand 6P31S este conectat in modul trioda. Mai am niste nelamuriri: cat trebuie sa fie atacul in grila (pentru anodica de 375V sau 250V - eu as tinde spre anodica de 375V dar daca este prea mare ramane varianta cu anodica de 250V) si daca merge cu negativare fixa sau "vrea" automata? (daca nu merge cu negativare fixa =>aleg anodica de 375V ca sa mai compensez ce se pierde in catod). P.S. Mi-ar prinde bine un grafic cu EL36 in mod trioda ca sa nu mai pun atatea intrebari. Link spre comentariu
bmsorin Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Asta nu e ok? Sau vreti determinat pe uTracer? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 E bun! Multumesc mult! Pentru clasa A se pare ca trebuie tensiune anodica mai mica. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) Da m-am referit de 2500 de ohmi cand 6P31S este conectat in modul trioda. Mai am niste nelamuriri: cat trebuie sa fie atacul in grila (pentru anodica de 375V sau 250V - eu as tinde spre anodica de 375V dar daca este prea mare ramane varianta cu anodica de 250V) si daca merge cu negativare fixa sau "vrea" automata? (daca nu merge cu negativare fixa =>aleg anodica de 375V ca sa mai compensez ce se pierde in catod). P.S. Mi-ar prinde bine un grafic cu EL36 in mod trioda ca sa nu mai pun atatea intrebari. Pai.....!! garficele de la postul #1901 nu va satisfac ??? P.S grafice "scoase" pe un lot de cateva tuburi EL36. Editat Noiembrie 21, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 cred ca merit asta: . Si m-am uitat la acele grafice dar .... . Ma apuc sa le "mazgalesc" in paint. Link spre comentariu
TON Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Recomand pt. +374v anodica Raa=4,6k Io=48mA ,asfel poti avea cca 8-9w in clasa A si 25w in AB2 ,desigur bias regrabil ,dar neaparat (obligatoriu) atit anodica cit si negativarea stabilizate perfect ,intrucit tubul lucreaza la limita. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) *************************************************************************************************************** In mod trioda care ar fi Raa pentru un PP in clasa A si pana la ce tensiune ne putem duce cu 6P36S?***************************************************************************************************************Multumesc Am receptionat mesajul privat si va raspund aici,poate va este de ajutor dv. dar si altor colegi de forum si nu numai,deci cam astea sunt graficele pentru un tub real 6P36S conectat ca trioda (G2 conectat la anod printr-o rezistenta de 470 ohmi) si pentru cei care mai fac si simulari,postez si modelul Spice generat pe un tub real dar si schema de test generica pentru generarea acestor caracteristici,poate ajuta ! - o varianta cu Raa=4420 ohmi,observati Ps,Pda(trioda) si THD si: - o varianta cu Raa=2510 ohmi,observati Ps,Pda(trioda) si THD. Distributia armonica este in ambele cazuri specifica unu PP. Model Spice 6P36S_triode mod : **** TEST ******************************************* Created on 11/22/2015 09:23 using uTracer 3.0* @LMO* Plate Curves image file*----------------------------------------------------------------------------------.SUBCKT 6P36S_T 1 2 3 ; Plate Grid Cathode+ PARAMS: CCG=3P CGP=1.4P CCP=1.9P RGI=2000+ MU=6.06 KG1=600 KP=86 KVB=300 VCT=0.91 EX=1.34* Vp_MAX=635.7 Ip_MAX=200 Vg_step=5 Vg_start=5 Vg_count=20* Rp=1103.8 Vg_ac=49.2 P_max=20 Vg_qui=-44.8 Vp_qui=317.9* X_MIN=55 Y_MIN=56 X_SIZE=617 Y_SIZE=280 FSZ_X=1296 FSZ_Y=1000 XYGrid=true* showLoadLine=y showIp=y isDHT=n isPP=y isAsymPP=n showDissipLimit=y* showIg1=n gridLevel2=n isInputSnapped=n * XYProjections=n harmonicPlot=n harmonics=y*----------------------------------------------------------------------------------E1 7 0 VALUE={V(1,3)/KP*LOG(1+EXP(KP*(1/MU+(VCT+V(2,3))/SQRT(KVB+V(1,3)*V(1,3)))))}RE1 7 0 1G ; TO AVOID FLOATING NODESG1 1 3 VALUE={(PWR(V(7),EX)+PWRS(V(7),EX))/KG1}RCP 1 3 1G ; TO AVOID FLOATING NODESC1 2 3 {CCG} ; CATHODE-GRIDC2 2 1 {CGP} ; GRID=PLATEC3 1 3 {CCP} ; CATHODE-PLATED3 5 3 DX ; POSITIVE GRID CURRENTR1 2 5 {RGI} ; POSITIVE GRID CURRENT.MODEL DX D(IS=1N RS=1 CJO=10PF TT=1N).ENDS*----------------------------------------------------------------------------------- Editat Noiembrie 22, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Multumesc! Link spre comentariu
vlad1980 Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 o sa intru in posesia unor tuburi 25L6G (GE) si as vrea sa le pun la treaba intr-un SE sau PP. am cautat o schema de amplif pe net dar nu am reusit sa gasesc nimic cu tubul asta care este oarecum similar cu 6L6 dar nu poate sa il inlocuiasca din ce am vazut. ma poate ajuta cineva cu o schema si eventual simulare ca sa vad ce pot scoate din ele. multumesc Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) o sa intru in posesia unor tuburi 25L6G (GE) si as vrea sa le pun la treaba intr-un SE sau PP. am cautat o schema de amplif pe net dar nu am reusit sa gasesc nimic cu tubul asta care este oarecum similar cu 6L6 dar nu poate sa il inlocuiasca din ce am vazut. ma poate ajuta cineva cu o schema si eventual simulare ca sa vad ce pot scoate din ele. multumesc Pentru inspiratie,studiati schemele de mai jos si putem "insaila" o schema dupa datele de catalog,le gasiti pe net,daca as avea o astfel de lampa i-as face un model real si am putea proiecta mult mai precis,dar datele de catalog cred ca sunt suficiente,nu o vad ca o lampa iesita din comun poate doar ceva mai exotic. 25L6G este echivalent cu tubul rusesc 25P1S si face parte din categoria tuburilor cu un curent la filament de 300mA si a fost proiectat pentru radireceptoarele cu alimentare universala (filamente in serie) si fara transformatoare de alimentare,intr-adevar are caracteristicile usor diferite fata de 6L6. P.S :Daca as genera un model Spice dupa datele de catalog,iar s-ar apride spiritele si este pacat,mai ales acum cand suntem in zilele de post crestin,nu ! Editat Noiembrie 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 va multumesc pentru raspuns si pentru schemele atasate. ma tenteaza schema push-pull al lui MONSAN (a treia) dar as prefera un alt tub in fata din gama ECC81,82, 83 daca se poate cand le primesc putem face niste teste sa vedem cum se comporta in mod real. Link spre comentariu
TON Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Pentru inspiratie,studiati schemele de mai jos si putem "insaila" o schema dupa datele de catalog,le gasiti pe net,daca as avea o astfel de lampa i-as face un model real si am putea proiecta mult mai precis,dar datele de catalog cred ca sunt suficiente,nu o vad ca o lampa iesita din comun poate doar ceva mai exotic. 25L6G este echivalent cu tubul rusesc 25P1S si face parte din categoria tuburilor cu un curent la filament de 300mA si a fost proiectat pentru radireceptoarele cu alimentare universala (filamente in serie) si fara transformatoare de alimentare,intr-adevar are caracteristicile usor diferite fata de 6L6. P.S :Daca as genera un model Spice dupa datele de catalog,iar s-ar apride spiritele si este pacat,mai ales acum cand suntem in zilele de post crestin,nu ! Sunt depasite total schemele propuse .....cred ca merita o modernizare si readaptare la timpurile noastre( in special blocul de alimentare dar si alte "zone"..) LMOlimpiu arunca momeala ca de obicei ...si tot lui ai revina sarcina sa "modernizeze" Editat Noiembrie 25, 2015 de TON Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum