Vizitator gigi59 Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Daca 10% din simularile dumneavoastra sunt puse in practica ,merita lupta cu zmeii.....(rai si si invidiosi) ,zic eu ,oricum aveti de la mine o "bila alba".... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Schema completa cu buffer-ul in doua variante: ECC82 (schema originala) si modificat cu E88CC,important este ca daca a crescut un pic THD-ul,distributia armonica se mentine,asta inseamna un sunet nealterat,sau ceva adaugat de acest buffer: Apropos de circuitul antiriaa, atasez un material interesant de la "tatucul" di Australia. Ce parere aveti ?riaa.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Apropos de circuitul antiriaa, atasez un material interesant de la "tatucul" di Australia. Ce parere aveti ?riaa.pdfschem-reverse-riaa-mar2006.gif Apropos de circuitul antiriaa, atasez un material interesant de la "tatucul" di Australia. Ce parere aveti ?riaa.pdfschem-reverse-riaa-mar2006.gif Este foarte utila o asemenea retea pentru verificarea curbei de corectie dar pentru acest lucru este esentiala precizia elementelor RC si exact dupa acesta schema am construit si eu un reverse- riaa Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Este foarte utila o asemenea retea pentru verificarea curbei de corectie dar pentru acest lucru este esentiala precizia elementelor RC si exact dupa acesta schema am construit si eu un reverse- riaa Eu sunt pe cale sa realizez acest montaj dar inca studiez cum se poate adapta optim generatorul (0,7V / 600 ohmi) pe de-o parte si etajul riaa (4mV / 47K) pe dealta. Componentele se pot sorta in 0,1% foarte simplu daca avem o punte si "cateva zeci" de piese din fiecare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Daca generatorul nu are iesire de 50 ohm poate fi o problema, teoretic la iesirea lui se poate conecta cu un transformator avind raport de transformare de 3,46 ( rad 600/50) iar tensiunea de iesire este bine sa fie cit mai mare pentru a compensa cei -60dB ai retelei in asa fel incit sa fie cititi de un milivoltmetru de audiofrecventa pe domeniu de 10mv daca iesirea generatorului livreaza 10v Link spre comentariu
DRACU Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 oricare retea de o gasiti pe internet e buna.mai greu e sa faceti ca montajul dvs sa fie exact inversul acelei retele... Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 De ce va complicati cu reteaua anti-RIAA si nu generati semnalul din calculator? Link spre comentariu
DRACU Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) Schema este ceva clasic dar nu prea inspirat in ceea ce priveste alegerea PSF-ului pentru tubul final EL36,care "poate" mult mai mult si nici atacul,ma rog,este alegerea proiectantului dar in aceasta arhitectura nu putem obtine performante cu adevarat bune.Etajul de intrare este un MuFalower de foarte buna calitate,dar numai pana la intrarea pe G1 a lui EL36.Puterea pe sarcina este modesta si cu un THD aproape inacceptabil (>8%),ca de altfel si in cazul utilizari unui atac cu EF184 sarcina in anod bobina. Distributia armonica este buna si poate un pic mai echilibrata pentru atacul cu EF184-bobina in anod.Cred ca trebuie regandit etajul final,iar pentru atacul acestui tub trebuie un atac puternic predistorsionat (asimetric),etajele amplificatoare de tensiune analizate pana acum,MuFalower si EF184-bobina in anod,sunt capabile numai de semanle simetrice.Proiectantul schemei din discutie dorind sa predistorsioneze semnalul pe G1 EL36 a montat paralel pe calea de semnal cele doua diode cu siliciu,dar eficienta acestor diode pentru efectul scontat este neglijabila,asadar TOATA schema trebuie regandita,mai bine spus trebuie o alta schema,incepand de la intrare,etajul amplificator de tensiune si etajul final. Un SRPP,sau un MuFalower este foarte greu sa-l faci sa "livreze" la iesire un semnal asimetric,insa la cel cu EF184 -bobina in anod,se poate face acest artificiu,sau alta schem de amplificator de tensiune. Ne facem timp si gandim ceva frumos cu EL36 in modul trioda sau ne poate sugera colegul @Popa Marius o schema,daca-mi aduc aminte d-lui a realizat asa ceva si chiar cu rezultate cu adevarat bune.EL36 si toate cele din seria BO sunt extrem de audiofile,dar schemele trebuiesc foarte bine gandite mai ales etajele de atac. atat doar ca ati simulat alta schema decat mu-follower-ul propus de liviu ianush care pe sarcina dificila poate fi mai mult decat asimetric, chiar in clipping asimetric total. Editat Noiembrie 21, 2015 de DRACU Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) O rugaminte pt. dl. Lazaroiu: as dori o simulare a acestei scheme (chiar modificata de dvs. faca este necesar), cu SRPP, dar si cu atacul sugerat de dvs. Multumesc! Conform solicitari de mai sus de mai sus au rezultat: o simulare dupa schema originala,schema originala si o simulare dupa modificarea schemei originale (...chiar modificata de dvs. daca este necesar),asadar simularile au fost facute conform solicitari,dupa schema propusa de Liviu Ianush,iar rezultatele simulari se regasesc in postarile respective. Editat Noiembrie 21, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Am testat schema originala si nu am fost multumit deloc de rezultat. Schema modificata este pe masa si comparativ cu alte SEuri care le am este o MARE surpriza. Aceasta este schema care imi place si am un canal gata Am testat EL36, PL36 si 6P31S fara diferente notabile in sunet. Trafurile de iesire au 8cmp dar nu sunt decit PSP. As fi curios daca cu GU15 si G807 se poate obtine acelasi raspuns armonic - daca ne ajuta dl. Lazaroiu. Interesanta este EF184 care nu prea este o lampa gen 6sl7 sau ecc83, la mare cautare de "audiofili". Amplificatorul cu schema modificata suna foarte cald si merita facut (comparat cu EL11 trioda, aprox. 1.1 W - raspuns armonic apropiat de 45 pe transformator 8 cmp GO - PSPSP, 45 trioda nativa si 2A3 trioda nativa - aici am traful de iesire PSPSP pe doi galeti, pe E25 GO). In regimul ales lampile EL36 vor tine multi ani facind aceasta schema. Link spre comentariu
DRACU Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) deci ati simulat o noua schema cu modificari si ati tras concluzii despre schema originala cu mu follower ca fiind incapabila de distorsiuni sub 8% si atac asimetric....un mu-follower clasic are in primul rand impedanta de iesire mare si castig dependent de sarcina.Daca Pl36 trage curenti importanti de grila pe o jumate de sinusoida(cam asta am inteles eu despre cum trebuie atacate tuburile astea, dar poate am inteles gresit) atunci si mu follower-ul va urmari sarcina livrand semnalul cerut, dar castigul va scadea pe portiunea respectiva de joasa impedanta.Deci, mu-follower-ul este de fapt incapabil de a livra semnal simetric unei sarcini debalansate si va accentua caracterul asimetric al tubului final fiind in serie cu acesta , adica fiind un srpp jumate mu-follower, va tine castigul constant exact pe jumatatea nedorita a sinusoidei accentuand si atacul asimetric nedorit si distorsiunile de crossover...Ce ati facut dvs a fost sa transformati un mu follower in srpp bootstrapat ...deci nu se pot trage concluzii despre mu-follower pe alt montaj...Ma insel? Editat Noiembrie 21, 2015 de DRACU Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 De ce nu folositi o dubla trioda dedicata audio si va complicati cu pentode legate drept triode ? Sunetul in final va fi o mare placere . Link spre comentariu
DRACU Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 ma refer la postul 1892# care ne-ar prezenta distorsiunile unui mu-follower, dar care, de fapt nu este mu-follower.Abia schema prezentata de Liviu Ianush acum este un mu-follower !deci care ar fi concluzia ? ca reactia Schade rezolva totul?!... Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Am testat schema originala si nu am fost multumit deloc de rezultat. Schema modificata este pe masa si comparativ cu alte SEuri care le am este o MARE surpriza. Aceasta este schema care imi place si am un canal gata *************************************************************************** Am testat EL36, PL36 si 6P31S fara diferente notabile in sunet. Trafurile de iesire au 8cmp dar nu sunt decit PSP. As fi curios daca cu GU15 si G807 se poate obtine acelasi raspuns armonic - daca ne ajuta dl. Lazaroiu. Interesanta este EF184 care nu prea este o lampa gen 6sl7 sau ecc83, la mare cautare de "audiofili". Amplificatorul cu schema modificata suna foarte cald si merita facut (comparat cu EL11 trioda, aprox. 1.1 W - raspuns armonic apropiat de 45 pe transformator 8 cmp GO - PSPSP, 45 trioda nativa si 2A3 trioda nativa - aici am traful de iesire PSPSP pe doi galeti, pe E25 GO). In regimul ales lampile EL36 vor tine multi ani facind aceasta schema. Dupa cate mi-ati spus,sunteti aproape de dl.Trofin Mugurel,poate aveti timp sa faceti cateva masuratori si eventual ceva raspuns la semnal SQW de 10KHz si 100Hz,ar fi interesant si o analiza spectrala "pe viu" sa vedem de ce place urechilor acest gen de amplificatoare...,pana la urma beneficiarul final este urechea,asa-i ? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) De acord. Facem masuratori si poze. Apoi voi posta. Parerea mea este ca trebuie incercate si "cararile nebatatorite", rezultate notabile poti obtine si "altfel". Eu oricum sunt satul de mituri audiofile nefundamentate, care te storc serios la buzunar pentru a atinge anumite performante.Mie oricum imi ajung 1000mW, corecti Editat Noiembrie 21, 2015 de Liviu Ianush Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum