klauss00 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 http://www.ebay.de/itm/1-pc-NOS-rare-orig-Philco-12BH7A-ECC99-balanced-dual-triode-/201429371798?hash=item2ee6204b96:g:~3cAAOSwEetV9-u2 Are timp sa se gandeasca 22 de ore. 27 de euro in total nu-i o avere tinand cont ca lampile rusesti ii "put".(unii din tari cu apa mult mai calda cauta in draci lampi rusesti 6N30P si nu gasesc la un pret decent ) Atentie la tepe!!! Spre exemplu userul valtek_2005: 6N6P-IR / ECC99 / E182CC high-durable double triode tubes. Lot of 2 NOS. http://www.ebay.com/itm/6N6P-IR-ECC99-E182CC-high-durable-double-triode-tubes-Lot-of-2-NOS-/261418431621?hash=item3cddc0b485:g:0NAAAOxyf1dTGydf mi se pare mie sau lampile din poza sunt cam afumate? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Pai o lampa nefolosita asa afumata trebuie sa fie? Sunt super afumate lampile de mai sus!!! Le-a bagat la afumat rusul inainte sa le scoata din fabrica? Uite cum trebuie sa fie o lampa noua: Editat Noiembrie 13, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) http://www.tubes-store.com/product_info.php?products_id=15 E182cc, 6n6p , ecc99 Din colectia mea , 6N6P NOS militare , dupa parerea mea unul dintre cele mai respectabile tuburi rusesti in AF . Daca te uiti atent in tub vei avea,, surprize "Au (ma refer la tuburile vechi ) Apropos , adrian pic , la ce te referi cand spui ,,parte afumata " si daca stii de ce 6N6P are partea superioara, apoximativ 1/3 din tub ,, afumat"...tu le stii oricum pe toate si explica`ne si noua ! Multumesc . Editat Noiembrie 13, 2015 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Dragi colegi! Am pus o intrebare tehnica alaturi de doua poze cu datele oferite de fabricanti la care as fi dorit un raspuns,o parere,nu ma intereseaza de ce este sau nu afumata o lampa ,sau cat de "tari" sunt tuburile rusesti comparativ cu celelalte... Va dati seama ca aceasta intrebare pe care am pus-o este retorica,stiu foarte bine despre ce este vorba in aceasta problema daca comparam datele tehnice oferite de fabricant,problema este DACA sunetul va avea aceeasi distributie armonica utilizand ca echivalenta o lampa 6N6P in locul lui ECC99,capacitatile interne spun altceva iar daca vom aduce PSF-ul stabilit pentru ECC99 spre cel necesar lui 6N6P s-ar putea ca cineva ,adica clientul sa aiba dreptate...!!! Eu ma pot juca intr-o simulare,dar nu am model real pentru ECC99 pentru ca nu detin acest tub,in schimb pentru 6N6P am model generat real. Oricm,o sa-i propun "clientului" sa cumpere si ECC99 asa cum a cumparat si 2A3. Va multumesc! Editat Noiembrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 In foaia de catalog a ECC99 sunt trecute niste tuburi pe care le poate inlocui. Incercati cu acelea poate aveti noroc Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Exact ce am banuit,tuburile ECC99 si 6N6P nu pot fi echivalente,sau poate doar in viziunea unui electrician.Bazandu-ma pe un model real de 6N6P si unul de ECC99 din libraria lui N.Koren se pare ca cele doua tuburi nu prea au nimic in comun (parerea mea!) in ceea ce priveste sunetul,oricine poate crede orice vrea si se pare ca cine a ascultat un astfel de amplificator stie ce doreste sa auda la amplificatorul personal,pana la urma gusturile nu se discuta. Teoretic pentru comparatie vedeti cele de mai jos,schema este una jenant de clasica si fara NFB adica audiofila,nu-i asa ? Daca cineva doreste, o s-o postez aici,dar nu-i nimic iesit din comun. Editat Noiembrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Dar americana 5687, cum arata ca distorsiuni? Eu am vazut-o in scheme de atac pt. tuburi chiar mai "vanjoase" ca 2A3... http://www.thetubestore.com/Search?search=5687&go= Se poate dialoga pe ei pe mail si vor putea preciza ce branduri au in stoc, daca e acceptabil si acest tub. Eu am cumparat o data de aici si am primit GE made in England, desi pe site era tot "various NOS brands in stoc". Nu stiu de ce am impresia ca acest tub e pe nedrept mai putin popular decat "celebrul" (cel putin pe elforum) E182CC. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Dar americana 5687, cum arata ca distorsiuni? Eu am vazut-o in scheme de atac pt. tuburi chiar mai "vanjoase" ca 2A3... http://www.thetubestore.com/Search?search=5687&go= Se poate dialoga pe ei pe mail si vor putea preciza ce branduri au in stoc, daca e acceptabil si acest tub. Eu am cumparat o data de aici si am primit GE made in England, desi pe site era tot "various NOS brands in stoc". Nu stiu de ce am impresia ca acest tub e pe nedrept mai putin popular decat "celebrul" (cel putin pe elforum) E182CC. E182CC si 5687 sunt extrem de apropiate de 6N6P si pot fi considerate echivalente,insa ECC99 este doar ECC99,probail cine a proiectat si realizat o schema de etaj final SE cu 2A3 a concluzionat ca daca va fi atacat de un amplificator de tensiune cu ECC99 va avea o distributie armonica placuta urechi,caci pana la urma urechea este beneficiarul final. Am luat legatura cu "clientul" si deja a comandat ECC99,tuburi ce vor sosi peste doua saptamani. In simulare am incercat si tubul E80CC si care are distributia armonica foarte asemanatoare cu ECC99,dar dl.Cornel (clientul!) nu vrea si pace sa accepte decat ECC99. Daca vedeti din ce am postat eu,in acest caz nu trebuie un tub "vanjos" mai mult sau mai putin ci este vorba DOAR de spectrul armonic,2A3 nu este o finala foarte pretentioasa. Dintr-un lot de 10 bucati 6N6P diferentele dintre masuratori reale si datele de catalog se incadreaza in tolerantele date de producator,iar intre tuburi diferentele sunt de pana la 2%,asadar sunt tuburi foarte bune,asa cum am gasit foarte bune si un lot de 10 bucati de 6N3P niste lampi care-mi plac foarte mult,tuburi cu caracteristici apropiate de caracteristicile tubului 5670W. Editat Noiembrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 http://www.pearl-hifi.com/06_Lit_Archive/08_Tube_Data/Cons_Data/6N6P_ECC99_Cons_Data.pdf Link spre comentariu
fcon Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) ... dl.Cornel (clientul!) nu vrea si pace sa accepte decat ECC99. Daca vedeti din ce am postat eu,in acest caz nu trebuie un tub "vanjos" mai mult sau mai putin ci este vorba DOAR de spectrul armonic,2A3 nu este o finala foarte pretentioasa. Din cate imi dau seama, finala este, probabil, atacata de doua etaje cu ECC99; cu un miu de 20-22, nu prea vad cum ar fi suficient un singur etaj pentru 2A3. Asa-i? In mod "clasic", 2A3-ul este atacat cel putin de un etaj cu 6SL7 (miu de 70)... Pe de alta parte, banuiesc ca dl. Cornel a cumparat si tipul/modelul de 2A3 pe care l-a ascultat; se pare ca, in functie de vechime si producator, sunetul difera destul de mult intre 2A3-uri. Altfel, s-ar putea sa nu aiba parte de sunetul dorit... Pentru audiofilii inraiti, dezamagirile sunt mari, mai ales cand se incapataneaza sa faca cum stiu ei. Chiar sunt curios cum se va finaliza acest proiect! --------- Personal, sunt convins ca 6N6 nu are echivalenta; este un tub unic... Editat Noiembrie 13, 2015 de fcon Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Din cate imi dau seama, finala este, probabil, atacata de doua etaje cu ECC99; cu un miu de 20-22, nu prea vad cum ar fi suficient un singur etaj pentru 2A3. Asa-i? In mod "clasic", 2A3-ul este atacat cel putin de un etaj cu 6SL7 (miu de 70)... Pe de alta parte, banuiesc ca dl. Cornel a cumparat si tipul/modelul de 2A3 pe care l-a ascultat; se pare ca, in functie de vechime si producator, sunetul difera destul de mult intre 2A3-uri. Altfel, s-ar putea sa nu aiba parte de sunetul dorit... Pentru audiofilii inraiti, dezamagirile sunt mari, mai ales cand se incapataneaza sa faca cum stiu ei. Chiar sunt curios cum se va finaliza acest proiect! --------- Personal, sunt convins ca 6N6 nu are echivalenta; este un tub unic... Dupa cum am spus,schema este jenant de simpla,clasica pana la urma,sunt doua tuburi in etajele de intrare dar sunt conectate in paralel,lipsa NFB iar sensibilitatea la intrare este de 1.41Veff pentru Ps=3W si THD=2.0% si da(!),"clientul" a cumparat 2A3 RCA tuburi pe care eu nu mi le-as permite,dar asa cum bine spuneti :"...pentru audiofili inraiti, dezamagirile sunt mari, mai ales cand se incapataneaza sa faca cum stiu ei." http://www.ebay.com/itm/2-2A3-RCA-CUNNINGHAM-Single-Plate-Antique-Radio-Amp-Tubes-Matching-Codes-C12-/301794246313 Editat Noiembrie 14, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 O rugaminte pt. dl. Lazaroiu: as dori o simulare a acestei scheme (chiar modificata de dvs. faca este necesar), cu SRPP, dar si cu atacul sugerat de dvs. Multumesc! Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 2X1N4148 in paralel pe semnal? Dar pt. ce? Si la pentoda de sus eu nu as mai pune la masa ecranul, ci la potentialul catodului....dar asteptam lamuririle d-lui Lazaroiu. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) O rugaminte pt. dl. Lazaroiu: as dori o simulare a acestei scheme (chiar modificata de dvs. faca este necesar), cu SRPP, dar si cu atacul sugerat de dvs. Multumesc! Schema este ceva clasic dar nu prea inspirat in ceea ce priveste alegerea PSF-ului pentru tubul final EL36,care "poate" mult mai mult si nici atacul,ma rog,este alegerea proiectantului dar in aceasta arhitectura nu putem obtine performante cu adevarat bune.Etajul de intrare este un MuFalower de foarte buna calitate,dar numai pana la intrarea pe G1 a lui EL36.Puterea pe sarcina este modesta si cu un THD aproape inacceptabil (>8%),ca de altfel si in cazul utilizari unui atac cu EF184 sarcina in anod bobina. Distributia armonica este buna si poate un pic mai echilibrata pentru atacul cu EF184-bobina in anod. Cred ca trebuie regandit etajul final,iar pentru atacul acestui tub trebuie un atac puternic predistorsionat (asimetric),etajele amplificatoare de tensiune analizate pana acum,MuFalower si EF184-bobina in anod,sunt capabile numai de semanle simetrice.Proiectantul schemei din discutie dorind sa predistorsioneze semnalul pe G1 EL36 a montat paralel pe calea de semnal cele doua diode cu siliciu,dar eficienta acestor diode pentru efectul scontat este neglijabila,asadar TOATA schema trebuie regandita,mai bine spus trebuie o alta schema,incepand de la intrare,etajul amplificator de tensiune si etajul final. Un SRPP,sau un MuFalower este foarte greu sa-l faci sa "livreze" la iesire un semnal asimetric,insa la cel cu EF184 -bobina in anod,se poate face acest artificiu,sau alta schem de amplificator de tensiune. Ne facem timp si gandim ceva frumos cu EL36 in modul trioda sau ne poate sugera colegul @Popa Marius o schema,daca-mi aduc aminte d-lui a realizat asa ceva si chiar cu rezultate cu adevarat bune.EL36 si toate cele din seria BO sunt extrem de audiofile,dar schemele trebuiesc foarte bine gandite mai ales etajele de atac. Editat Noiembrie 15, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Stiu ca dl. Marius folosise, 400v/50mA si Z=4100 ohm pt. lampa finala. Dar oare nu se modifica distributia armonica? Imi place raspunsul in varianta cu atac cu schema cu bobina. Multumesc pt. rapiditate, chiar crosetez la acest amplificator, dar nu imi place 100%, nu are putere, de aceea am apelat la dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum