THOMAS Postat Octombrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2015 (editat) Un proiect (propunere) pentru un SE cu tubul 6L6GC-JJ,este un tub cu "steroizi" si cred ca se pot obtine in SE performante foarte bune.Atentie ,este voraba doar de tubul 6L6GC-JJ cu Pda=30W. Atacul este ceva clasic fara prea multe zorzoane,simplu si eficient.Feedback-ul Schade R14,R15 controleaza eficient etajul final,mareste stabilitatea amplificatorului ,"largeste" banda de frecvente si "aranjeaza" spectrul armonic spre un format specific unui SE cu 300B dar imbunatateste si DF. Obtinerea unor performante excelente in cazul unei realizari practice,tine foarte mult de proiectarea si realizarea unui OT personalizat,dar si utilizarea unei surse de alimentare cu Ri cat mai mica. P.S puterea acestui amplificator poate ajunge pana la 13W pe sarcina (difuzor),dar THD va fi mai mare de 8%,peste aceasta putere este deja galagie nu muzica. Editat Octombrie 9, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 (editat) Interesanta schema. Multumim pentru ajutor. Va rog sa inlocuiti EF86 (nu am nici o bucata) cu EF80 (am muuuulte) sau chiar 6j9p-e (are o panta mult mai buna) in masura in care aveti timp. Multumesc, inca odata! PS. nu conder critica prezenta tubului EF86 - se lucreaza la un semnal de intrare de 2 Vpp. Editat Octombrie 9, 2015 de avram stefan Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Interesanta schema. Multumim pentru ajutor. Va rog sa inlocuiti EF86 (nu am nici o bucata) cu EF80 (am muuuulte) sau chiar 6j9p-e (are o panta mult mai buna) in masura in care aveti timp. Multumesc, inca odata! PS. nu conder critica prezenta tubului EF86 - se lucreaza la un semnal de intrare de 2 Vpp. Nu-i problema de modificat acest etaj amplificator de tensiune,tubul final este ceva mai special,daca pot spune asa,este vorba de 6L6GC-JJ cu o putere disipata anodica de 30W,deci un tub potent. O sa fac modificarile cerute de dv. si le voi pune aici. EF86 este un tub dedicat pentru aplicatii audio prin asta cred ca intelegeti ce vreau sa spun,chiar daca in aplicatia de fata nu am nevoie de amplificari de semnal foarte mic,dar reactiile locale puternice si chiar acel Schade in confera niste performante deosebite si in final un sunet placut pentru acest amplificator,astea-s parerile mele. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 (editat) Interesanta schema. Multumim pentru ajutor. Va rog sa inlocuiti EF86 (nu am nici o bucata) cu EF80 (am muuuulte) sau chiar 6j9p-e (are o panta mult mai buna) in masura in care aveti timp. Multumesc, inca odata! PS. nu conder critica prezenta tubului EF86 - se lucreaza la un semnal de intrare de 2 Vpp. Ce marca de EF80 aveti? Pt. doua bucati noi cred ca va pot da eu doua EF86 sau echivalentul rusesc - 6J32P parca. Lasati un nr. de telefon in privat si discutam... Editat Octombrie 9, 2015 de carageae Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Un ajutor,sper,pentru posesori de E130L,caracteristi reale pe trei tipuri de E130L : TUNGSRAM,PHILIPS & SIEMENS Grafic pentru SE in clasa A si un grafic sugerat in PP. Editat Octombrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Dar, caracteristicile, nu prea seamana cu cele din data sheet! Care sa fie cauza? http://www.r-type.org/pdfs/e130l.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Facem treaba cu sculele pe care le avem,asa iese din tracer asa am pus si eu aici,daca ar veni altcineva cu un alt model generat practic ar fi excelent! Sa nu uitam ca E130L este un tub foarte ciudat si cu care si in practica se lucreaza mai greu.Am contribuit pentru cineva (un coleg de pe forum) la un proiect pentru un SE cu acest tub,inclusiv proiectarea trafului de iesire,rezultatele practice fiind cele "livrate" de caracteristicile de mai sus cu tolerante extrem de mici adica nu mai mult de +/-1% si vad asta ca ceva foarte normal. SE-ul de care vorbesc a reusit sa capteze atentia multor audiofili cu calitatea sunetului,ma rog,poate fi ceva subiectiv,dar prea multi au apreciat asta ca sa fie un subiectivism colectiv de asa maniera. Momentan lucrez si eu la un astfel de SE,dar spre rusinea mea nu am nici tole si nici sarma sa-mi bobinez niste trafuri de iesire,de cel de alimentare nu spun nimic! Editat Octombrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Un ajutor,sper,pentru posesori de E130L,caracteristi reale pe trei tipuri de E130L : TUNGSRAM,PHILIPS & .Cu ce au fost determinate acele caracteristici? Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Cu ce au fost determinate acele caracteristici? SOFIA TRACER cu Ia=1000mA(max) si Ua=550V(max) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 SOFIA TRACER cu Ia=1000mA(max) si Ua=550V(max) Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) **************************** Acela a fost primul model de SOFIA TRACER ! ...nu credeti in evolutie ??? Editat Octombrie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator rici1999 Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) Daca se poate as dori o simulare cu E130l in configuratie pp folosind ca defazor 6n6p si preamplificator intrare ecc 83 Editat Octombrie 20, 2015 de rici1999 Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2015 Daca se poate as dori o simulare cu E130l in configuratie pp folosind ca defazor 6n6p si preamplificator intrare ecc 83 Simulare pe ce schema ??? Propuneti,dv. sau altcineva,o schema si apoi trecem la simulare,iar ca sa va concep eu schema,deja inseamna altceva,am dreptate ??? Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Va salut dl Lazaroiu. Se poate va rog o simulare cu schema de mai jos? As dori sa o folosesc ca si lampizator pt un TDA 1541. V1:E182CC Vs:280v Rp:10k Rk:100r Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Va salut dl Lazaroiu. Se poate va rog o simulare cu schema de mai jos? As dori sa o folosesc ca si lampizator pt un TDA 1541. V1:E182CC Vs:280v Rp:10k Rk:100r Schema este functionala.Mai jos aveti cam tot ce trebuie sa stiti despre acest preamplificator,in rest cred ca veti gasi mai multe acolo de unde ati extras schema. Editat Octombrie 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum