DRACU Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Se pare ca Germania sta extrem de bine si la capitolul sanatate mintala unde se trateaza bietii robotei pe banda rulanta ca sa reziste, reziste, reziste....La noi s-au inventat smecheria, bascalia si chiulul ca un fel de aspirina, paracetamol plus ceai de tei al saracului pt care nu este nevoie de prescriptie medicala pt ca serviciile medicale au devenit un lux...prin urmare doar patronii mai pot munci in tara asta cu spor asa ca sa nu aiba asteptari inutile de la restul.Sa-si vada linisiti de tepele lor mai departe si sa recruteze mereu si mereu in cautarea lui Yeti, omul care le poate face pe toate fara training, fara salariu, fara concediu si fara timp liber...Germania este a germanilor, Romania a americanilor si eu al dracului! Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) Dl.Lazaroiu, eu sunt curios cum va fi vazut la festival amplificatorul lui Frank Blöhbaum ,cel fara rezistente si condensatori, doar cu sarma, tuburi si fier. L-am mai amintit pe aici, pe forum, dar n-a prins la public. Uite ca in final Frank il prezinta la ETF. Deasemenea sunt curios de sursa (sub 10$ ) a lui Andreas Schwarz (el posteaza mai mult pe mikrocontroller.net si pe la Jogi) si de sursa pasiva LR filter with no C a lui Michael Ulbrich. In aceeasi masura sunt curios ce va prezenta H. Michimori si ceilalti participanti. Aveti oportunitatea de a merge acolo,sper ca asa este,nu ? Daca este asa,astept cu mare nerabdare impresii si mai ales poze de ce si cum se intampla pe acolo,poze mai pun si ei mai ales pe Jogis,dar daca le faceti dv. ar fi ca si cum am fi si noi acolo,chiar vorbesc foarte serios,credeti-ma! ceva de acum 5 ani...,am gasit la repezeala pe net! http://www.sixmoons.com/industryfeatures/etf2010/1.html in pozele 4 si 5 il putem vedea pe Frank Blöhbaum... Si pe google : PP-Verstärker nur mit Eisen, Draht und Röhre http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Frank_Bloehbaum-Amp/NoRNoC.htm se gaseste schema si detaliile amplificatorului lui Frank Blöhbaum (idee luata de la Steve Bench) ,un amplificator fara rezistente sau condensatoare,doar fier,sarma si tuburi electronice !!!!! Editat Septembrie 7, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) Dl.Lazaroiu, eu sunt curios cum va fi vazut la festival amplificatorul lui Frank Blöhbaum[/size] ,cel fara rezistente si condensatori, doar cu sarma, tuburi si fier. L-am mai amintit pe aici, pe forum, dar n-a prins la public. Uite ca in final Frank il prezinta la ETF. Deasemenea sunt curios de sursa (sub 10$ ) a lui Andreas Schwarz (el posteaza mai mult pe mikrocontroller.net si pe la Jogi) si de sursa pasiva LR filter with no C a lui [/size]Michael Ulbrich.[/size] In aceeasi masura sunt curios ce va prezenta H. Michimori si ceilalti participanti. Unde poate fi văzut acest amplificator, vreun link sau poze, dacă se poate. Mulțumesc Editat Septembrie 7, 2015 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Frank_Bloehbaum-Amp/NoRNoC.htm iar aici (pt ca nu prea uit....), in alt topic, chiar pe forumul asta...merita citit http://www.elforum.info/topic/67803-cum-se-obţin-50w-în-sarcină-6p3se-push-pull/?p=1184439 Editat Septembrie 7, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Foarte frumos și o idee extraordinara. Sub forma de gluma : urmează amplificatorul fără lămpi, doar cu transformator. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) "Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului",nu a fost ideea lui Frank Blöhbaum,promotorul a fost Steve Bench chiar Frank Blöhbaum spune asta in articolul de pe Jogis despre amplificatorul lui,ar fi elegant sa pastram un respect pentru mintile luminate si mai ales sa recunoastem o ierarhie macar temporala,am dreptate ? Parerea mea este ca sunt interesante din punct de vedere tehnic,dar raman totusi niste chestii absolut exotice,va imaginati ce se intampla in timp pe masura ce tuburile se uzeaza ? In poza este schema lui Steve Bench : Propun sa inchidem aici off-topicurile,deja cred ca se vor aprinde (iar) discutiile si nu ar fi ok ! Editat Septembrie 7, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Aveți dreptate:"Die Grundidee eines Verstärkers ganz ohne R und C stammt von Steve Bench. Ich habe aber einige Modifikationen vorgenommen, die die Betriebssicherheit deutlich erhöhen" Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 App de Stephie Bench...http://www.jacmusic.com/html/diversen/ETF/2014/index-ETF-2014.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Teoretic circuitul L2, C3 este acordat pe 113 Hz si impendanta lui tinde spre zero insa in prezenta curentului continuu ,inductanta L2 se modifica iar in acest caz este necesara recalcularea lui C3 pt rezonanta la 113 Hz ori acest lucru limiteaza functionarea circuitului doar in regim de consum constant adica SE . Am un transformator de iesire construit pentru teste circolotron unde cuplajul mutual este extrem de strins iar parametrii celor doua infasurari sint riguros egali asa ca probabil voi proba practic ideea d-lui Lazaroiu cu acordarea in regim dinamic a lui C3 in plus prin inserierea celor doua infasurari se pot compara rezultatele unui fitru clasic PI cu cele avind bobinele cuplate mutual Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Buna seara ! Imi cer scuze ca va deranjez . As vrea sa il rog pe domnul Lazaroiu , daca poate sa-mi simuleze o schema pentru un amplificator single end cu 6H13C ( dubla trioda ) trioda pe un canal ca finala si cu 6H8C (dubla trioda) trioda pe un canal ca prefinala . Si daca s-ar putea sa imi recomandati ce transformatoare de iesire as putea sa folosesc pentru acest amplificator . Va multumesc ! Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva . Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Teoretic circuitul L2, C3 este acordat pe 113 Hz si impendanta lui tinde spre zero insa in prezenta curentului continuu ,inductanta L2 se modifica iar in acest caz este necesara recalcularea lui C3 pt rezonanta la 113 Hz ori acest lucru limiteaza functionarea circuitului doar in regim de consum constant adica SE . Am un transformator de iesire construit pentru teste circolotron unde cuplajul mutual este extrem de strins iar parametrii celor doua infasurari sint riguros egali asa ca probabil voi proba practic ideea d-lui Lazaroiu cu acordarea in regim dinamic a lui C3 in plus prin inserierea celor doua infasurari se pot compara rezultatele unui fitru clasic PI cu cele avind bobinele cuplate mutual Excelent,astept rezultatele practice,ati remarcat foarte bine eficienta acestui filtru pentru montajele SE,consum constant,chiar am specificat in #1722 ca este vorba de alimentarea unui SE de 6W! Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Buna seara ! Imi cer scuze ca va deranjez . As vrea sa il rog pe domnul Lazaroiu , daca poate sa-mi simuleze o schema pentru un amplificator single end cu 6H13C ( dubla trioda ) trioda pe un canal ca finala si cu 6H8C (dubla trioda) trioda pe un canal ca prefinala . Si daca s-ar putea sa imi recomandati ce transformatoare de iesire as putea sa folosesc pentru acest amplificator . Va multumesc ! Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva . Nu este niciun deranj,este un forum de electronica unde cam asta ar trebui sa se faca... Legat de amplificatorul ce doriti sa-l realizati ar trebui sa stiti ca in configuratia specificata mai sus si daca am inteles eu bine adica : un canal de amplificare cu 1/2 din 6N13S+1/2 din 6N8S si celalalt canal cu celelalte triode ramase,veti obtine o putere curata de 2W pe canal,cand spun "curata" inseamna un sunet placut pentru urechi educate, fine si care nu au pretentii de darmat pereti in apartament. Deci pe langa o putere (mica) de 2W amplificatorul in configuratia dorita mai are un neajuns si anume,sensibilitatea la intrare sub normele standart de semnal,adica 2.27Veff comparativ cu 0.707Veff,deci ar cam trebui un preamplificator,ma rog,poate stiti dv. cum il veti utiliza. Eu am incercat sa gandesc o schema cu tuburile pe care le-ati cerut... Sa nu uit: va felicit si eu pentru realizarile in acest domeniu,continuati asa si sigur nu veti regreta,dar...exista un DAR : nu neglijati scoala si mai ales daca va place aceasta meserie nu neglijati acumularea permanenta de cunostinte teoretice in acest domeniu,ar fi mare pacat sa ramaneti la stadiul de "minitehnicus",v-ati nascut intr-un ocean al informatiei,deci profitati din plin si in cunostinta de cauza! Mai jos aveti cate ceva despre proiectul cerut: - o familie de carateristici dupa care vom proiecta o schema - schema in sine [...] - datele practice pentru realizarea transformatorului de iesire - si un rezultat al analizei spectrale...pentru colegi mai avansati. Va trebuiesc doua surse de alimentare inseriate,dar una adica V2 este de curent mic (10mA...20mA),iar V1 trebuie sa asigure curent pentru etajele finale. Sper sa va fie de ajutor. Editat Septembrie 9, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Patefon Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 L-as ruga pe domnul Lazaroiu sa propuna un atac mai eficient pentru colegul Raresh Alexa. In functie de propunerea dumnealui ii dau eu lampitele si soclurile aferente. Pot elibera din dulap urmatoarele: 6N1P, 6N2P, 6N3P, 6N5P, 6J1P, 6J4P, 6J5P sau ECC83. Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) L-as ruga pe domnul Lazaroiu sa propuna un atac mai eficient pentru colegul Raresh Alexa. In functie de propunerea dumnealui ii dau eu lampitele si soclurile aferente. Pot elibera din dulap urmatoarele: 6N1P, 6N2P, 6N3P, 6N5P, 6J1P, 6J4P, 6J5P sau ECC83. Multumesc. Cu un 6N2P se rezolva totul,sau la schema de mai sus un mic preamplificator cu 6J1P si gata! In cazul in care colegul Rares Alexa tine la un montaj cu aspect vintage,se poate inlocui in schema de mai jos cu aceleasi performante tubul 6N2P cu octalul 6N9S. Editat Septembrie 9, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Deci pe langa o putere (mica) de 2W amplificatorul in configuratia dorita mai are un neajuns si anume,sensibilitatea la intrare sub normele standart de semnal,adica 2.27Veff comparativ cu 0.707Veff,deci ar cam trebui un preamplificator,ma rog,poate stiti dv. cum il veti utiliza. standart sau standard ?, mă rog se înţelege în context... nu realizez de ce ? se tot insistă cu valoarea/confuzia 0,707Vef !(nu există nivel de linie standardizat la 0,707Vef ca să fie mai clar) . 0,707 ăsta mărime invocată ca fiind standard reprezintă de regulă un coeficient cu sorginte √2/2=1,4142 :2 = 0,707 trebuie specificat aşa Lăzăroiu standard de semnal 0,775Vef în 0db sau 775mV în 0db (signal level , line level , semnal la intrare/ieşire în 0db ,sensibilitate la intrare etc). Editat Septembrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum