Vizitator viobio Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Multumesc dl. Lazaroiu pentru efort. Am mai gasit o schema tot pe forum cu 6F5P in PP care are si FTB vreau sa folosesc tubul asta pentru ca boxele mele TAGA 606F V3 nu prea sunt sensibile. Am un SE cu PLC86 nu prea ajunge si am mai multe tuburi 6F5P NOS ce Raa recomandati pe schema e 3K pentru 10W si 8k pentru 7.5W domnu vibio mi-a recomandat 10K. Eu vreu un compromis intre putere si calitate daca se poate Raa 10K ,pentru PP ,clasa AB ,cu 2XECL82(6F3P) Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Multumesc dl. Lazaroiu pentru efort. Am mai gasit o schema tot pe forum cu 6F5P in PP care are si FTB vreau sa folosesc tubul asta pentru ca boxele mele TAGA 606F V3 nu prea sunt sensibile. Am un SE cu PLC86 nu prea ajunge si am mai multe tuburi 6F5P NOS ce Raa recomandati pe schema e 3K pentru 10W si 8k pentru 7.5W domnu vibio mi-a recomandat 10K. Eu vreu un compromis intre putere si calitate daca se poate Dv. vreti un amplificator cu 6F3P(ECl82) sau cu 6F5P(ECL85),pentru ca nu sunt identice aceste lampi ?? In foile de catalog gasiti cu usurinta ce Raa va trebuiesc pentru aceste lampi,va uitati pe schema gasita de dv. si veti observa ca pe tuburile finale veti gasi intre anod si catod o tensiune de Uak=203V pentru tubul 6F3P si Uak=199V pentru tubul 6F5P,uitandu-va si pe foaia de catalog veti vedea clar ce Raa va trebuie,mai jos am pus un exemplu. Aveti si o schema cu 6F5P(ECL85) in aceeasi configuratie dar cu NFB. In concluzie trebuie sa va hotarati ce doriti,adica ce tuburi doriti sa utilizati si daca (@viobio)Viorel a facut ceva cu 6F3P (ECL82) si a obtinut rezultate practice multumitoare,urmati sfatul,dar in conditiile d-lui specificate in comentariul de aici [ #1602]: adica Uak=250V,dv. aveti Uak=203V...,cititi cu atentie si veti intelege. P.S: in schema de la rusi va da intr-un tabel ce valori de componente trebuiesc modificate in cazul utilizari unor tuburi finale ca 6F3P sau 6F5P,dar atentie,la acea schema mai trebuie lucrat,nu este chiar OK.Schema simulata de mine cu 6F5P este pusa la punct,deci o puteti aborda fara probleme. Editat Martie 22, 2015 de LMOlimpiu 2 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Dv. vreti un amplificator cu 6F3P(ECl82) sau cu 6F5P(ECL85),pentru ca nu sunt identice aceste lampi ?? In foile de catalog gasiti cu usurinta ce Raa va trebuiesc pentru aceste lampi,va uitati pe schema gasita de dv. si veti observa ca pe tuburile finale veti gasi intre anod si catod o tensiune de Uak=203V pentru tubul 6F3P si Uak=199V pentru tubul 6F5P,uitandu-va si pe foaia de catalog veti vedea clar ce Raa va trebuie,mai jos am pus un exemplu. Aveti si o schema cu 6F5P(ECL85) in aceeasi configuratie dar cu NFB.In concluzie trebuie sa va hotarati ce doriti,adica ce tuburi doriti sa utilizati si daca (@viobio)Viorel a facut ceva cu 6F3P (ECL82) si a obtinut rezultate practice multumitoare,urmati sfatul,dar in conditiile d-lui specificate in comentariul de aici [ #1602]: adica Uak=250V,dv. aveti Uak=203V...,cititi cu atentie si veti intelege. P.S: in schema de la rusi va da intr-un tabel ce valori de componente trebuiesc modificate in cazul utilizari unor tuburi finale ca 6F3P sau 6F5P,dar atentie,la acea schema mai trebuie lucrat,nu este chiar OK.Schema simulata de mine cu 6F5P este pusa la punct,deci o puteti aborda fara probleme.Dom Lazaroiu,nu credeți ca ne pierdem timpul?? Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Se pot monta si in paralel finalele pt .a dubla puterea daca e insuficienta .De ex. PCL82 costa sub 4 euro buc. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Multumesc pentru efort dl. Lazaroiu!!! Am salvat schema trebuie sa ma apuc de traf. Scuze nu pierdeti timpul mi-ati ajutat mult greseala e a mea ca nu am comunicat corect ce vreau, ma interesa 6F5P. Ma mai bate gandul si la un PP cu 6P1P-E +6N1P sau 6N2P la prefinal aveti ceva deja simulat cumva? Cu stiima Link spre comentariu
Vizitator axente_sever Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Personal imi place cea de a-2-a schema,6N3P este o lampa foarte buna in aplicatii audio,in imaginea de mai jos va recomand o alta schema faina cu 6S4S si 6N8S in etajul de atac si intrare. multumesc de propunere dar as prefera scheme cu cuplaj direct, urmatoarea schema mi se pare interesanta, ca parere aveti? Link spre comentariu
csongore Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Buna Ce ziceti pentru schema asta clasica cu 6P14P pot sa folosesc 6P1P cu niste trafuri deja bobinate la 5k/4/6/8Ohm? si cam ce curent trebuie prin tuburi pentru clasa AB1? Cu stima Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Buna dimineata tuturor colegilor de pe acest forum!Doresc sa construiesc acst amplificator dar cu 6P3S-E in final si cu un 6N6P in preamplificator.Rog pe Dl.Lazaroiu,in limita timpului disponibil, ptr o simulare si ptr adaugarea etajului cu 6N6P.De asemenea daca se poate si cred ca se poate,cu NFB si o amplificare mai mare dar fara a depasi valorile tensiunii anodice din foaia de catalog a 6P3S-EMultumesc anticipat! Editat Aprilie 1, 2015 de misu13 Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Revin cu amanunte :OT-urile au 6k/8 ohmi sectiune de 15-16 cmp! Editat Aprilie 1, 2015 de misu13 Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 @matropower: aveti aici o schema cu 6P15P in modul trioda doua tuburi in paralel atacate cu un EF80 in modul UL(impedanta mica de iesire),performantele le vedeti in imagini.Nu vad de ce ar trebui sa atacam cu doua tuburi niste finale ca 6P15P,finale care sunt foarte "vrednice",cand un simplu etaj cu pentoda este suficient si ca impedanta de iesire (atac),dar si pentru un raspuns armonic sa zic asa,favorit triodelor in montaje SE !! Puteti pune in paralel chiar un quartet 6P15P in modul trioda. _________________________________________________________________________________ @misu13: schema nu-i prea inspirata pentru un PP cu 6P3S, ea (schema) este gandita pentru atacul tuburilor finale de acel tip ;6AS7,6N13S,6080...,tuburi care au nevoie de o tensiune de atac pe grila foarte mare,ele nefiind tuburi proiectate pentru aplicatii audio. Cu 6N1P,6N6P si doua tuburi 6P3S in final,puteti realiza un amplificator excelent,nu trebuie sa va complicati cu schema de mai sus ce are doua SRPP pentru un defazor parafaza pentru atacul unor tuburi ca 6P3S. Exista chiar aici pe forum ff multe scheme cu 6P3S,mai jos va fac si eu o rcomandare,un PP cu 6P3S de 25W pe sarcina cu THD=1,2%. Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) In primul rand multumesc frumos ptr raspunsul prompt si pertinent pe care mi l-ati dat!Din pacate, asa cum banuiam ,trebuie lucrat la aceast amplificator.Carcasa si montajul sunt deja facute;carcasa este din lemn f.frumos lucrata;trafurile la fel ;bine realizate!Ceea ce ma nemultumeste sunt performantele acestui amplificator;de aceea vreau sa-l modific ptr a obtine rezultate mai bune!Atasez poze cu amplificatorul! Editat Aprilie 1, 2015 de misu13 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 In primul rand multumesc frumos ptr raspunsul prompt si pertinent pe care mi l-ati dat!Din pacate, asa cum banuiam ,trebuie lucrat la aceast amplificator.Carcasa si montajul sunt deja facute;carcasa este din lemn f.frumos lucrata;trafurile la fel ;bine realizate!Ceea ce ma nemultumeste sunt performantele acestui amplificator;de aceea vreau sa-l modific ptr a obtine rezultate mai bune!Atasez poze cu amplificatorul!Ce te nemulțumește la amplificatorul din poze? Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Buna dimineata!In primul rand are o amplificare mica; brum la nivel de semnal mic si ceva distorsiuni.Ptr un pp ma asteptam la altceva!Amplificatorul functioneaza rezonabil dar la ce trafuri are cu siguranta poate mult mai mult!O sa scot schema amplificatorului cum voi avea ceva timp si in cursul zilei de astazi o sa pun cateva oscilograme.Si mai cred ca finalul nu este adaptat corect cu defazorul si atacul. Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) Atat poate acest amplif!Anodica 320V,g2-250V!http://i62.tinypic.com/2qu5ik4.jpg Editat Aprilie 2, 2015 de misu13 Link spre comentariu
misu13 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Si cam asta este schema!Umila mea parere ar fi:pus o singura rezistenta in catozi,adaugat condensator;modificat/mutat pot de volum si mutata reactia negativa in catodul primului 6N1P.Orice sfat din partea dumneavoastra este binevenit! Daca deranjez in vreun fel acest topic rog un moderator sa stearga si voi deschide un topic separat!http://i58.tinypic.com/e87b80.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum