Dumitrache_S Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Sa fiu sincer cu dumneavoastra mi-a spus un prieten despre ea si.................. am cumparat 3 bucati cutia o am facuta ................cu putina ambitie am sa-l fac si pe acesta. Referitor la forma balonului 6p3s asemanator cu6f6s nu am vazut dar ce pot sa spun ca azi mi-au sosit lampile si sunt bestiale . Va multumesc din suflet de schema , dupa ce am sa finalizez acest proiect am sa pun un filmulet pe forum . Va salut cu respect Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) Sa fiu sincer cu dumneavoastra mi-a spus un prieten despre ea si.................. am cumparat 3 bucati cutia o am facuta ................cu putina ambitie am sa-l fac si pe acesta. Referitor la forma balonului 6p3s asemanator cu6f6s nu am vazut dar ce pot sa spun ca azi mi-au sosit lampile si sunt bestiale . Va multumesc din suflet de schema , dupa ce am sa finalizez acest proiect am sa pun un filmulet pe forum . Va salut cu respect Va felicit si-mi place viteza cu care lucrati,sunteti de invidiat! Cat priveste tipurile baloanelor pentru cele doua tuburi 6F6S si 6P3S in pozele de mai jos o sa observati ca sovietici au folosit diverse baloane pentru aceleasi tuburi,cred ca asa aveau sarcina de la partid in anumite momente ... Va astept aici cu rezultatele acestui amplificator si spor la lucru! Editat Martie 16, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator axente_sever Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Va salut cu respect dl. Lazaroiu. As dori daca se poate o simulare cu urmatoarea schema. Tin sa mentionez ca tubul 2A3 va fi inlocuit cu 6S4S, detin 4 bucati. Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Va salut cu respect dl. Lazaroiu. As dori daca se poate o simulare cu urmatoarea schema. Tin sa mentionez ca tubul 2A3 va fi inlocuit cu 6S4S, detin 4 bucati. Va multumesc anticipat! Un amplificator frumos,simplu,elegant si cu performante audiofile (!!!!),daca spuneti ca 2A3 il veti inlocui cu 6S4S,inteleg ca pentru etajul de intrare utilizati chiar tubul 56,asa-i ? Este foarte important de stiut asta pentru ca performantele acestui amplificator sunt legate si de acest tub,altfel trebuie sa gasim un tub echivalent sau sa clonam ca idee schema cu alte tuburi pe intrare. Oricum,simularea este facuta cu tubul 56 pe intrare si cu 6S4S in final,rezultatele le vedeti in poze. P.S sensibilitatea la intrare nu este in sandartele actuale,va trebuiesc Vin=2.4Veff pentru Ps=3W...,dar cine mai respecta standarte ??? Link spre comentariu
klauss00 Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 (editat) Vad ca e in crestere interesul pt 6s4s Editat Martie 17, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
Vizitator axente_sever Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) ati intuit bine dl. Lazaroiu, voi folosi tubul 56. Vazand rezultatele ma gandesc sa cresc Pa la 15-16W si sa mai adaug un etaj preamplificator inainte de 56 cu 1/2 ECC83 6SN7 6SL7. Alte sugestii? Schema este preluata de aici http://www.plasmatweeter.de/se_amp.htm Editat Martie 18, 2015 de axente_sever Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) ati intuit bine dl. Lazaroiu, voi folosi tubul 56. Vazand rezultatele ma gandesc sa cresc Pa la 15-16W si sa mai adaug un etaj preamplificator inainte de 56 cu 1/2 ECC83 6SN7 6SL7. Alte sugestii? Schema este preluata de aici http://www.plasmatweeter.de/se_amp.htm Parerea mea este ca nu castigati putere,priviti datele de catalog pentru 2A3,chiar daca veti obtine 5W acestia vor fi cu THD>>5%,eficienta anodului fiind de 27%...30% din Pda in conditiile constructiilor DIY. Adaugarea unei amplificari la intrare cu un tub electronic s-ar putea sa strice,deci daca tot mi-ati cerut sugestii,eu va recomand sa-l contactati pe colegul @dvb (Dorin) pentru a va construi un transformator de intrare cu raportul 1/1.5 sau 1/2, care sigur se va comporta perfect nealterand performantele amplificatorului,acest transformator fiind un mic amplificator de tensiune...si asa veti ramane cu acest proiect in categoria : amplificator audiofil. Editat Martie 18, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator axente_sever Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 nu prea ma tenteaza ideea cu traf de intrare. am mai cautat pe net si am mai gasit doua scheme: etajul final e acelasi doar prefinalul e diferit. care din cele 2 tuburi prefinale sunt mai potrivite pentru audio? Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) nu prea ma tenteaza ideea cu traf de intrare. am mai cautat pe net si am mai gasit doua scheme: etajul final e acelasi doar prefinalul e diferit. care din cele 2 tuburi prefinale sunt mai potrivite pentru audio? Personal imi place cea de a-2-a schema,6N3P este o lampa foarte buna in aplicatii audio,in imaginea de mai jos va recomand o alta schema faina cu 6S4S si 6N8S in etajul de atac si intrare. Editat Martie 18, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
csongore Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Salutare tutulor! dl. Lazaroiu am o schema ruseasca cu 6F5P PP care vreau sa fac daca puteti sa simulati, din pacate nu scrie cat e Raa la trafo. Am citit pe forum ca un 3k e bun? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Salutare tutulor! dl. Lazaroiu am o schema ruseasca cu 6F5P PP care vreau sa fac daca puteti sa simulati, din pacate nu scrie cat e Raa la trafo.Am citit pe forum ca un 3k e bun? Multumesc.Pentru acest amplificator este necesar un transformator de iesire cu Raa 10K ,Ua 250V,puterea de iesire este de aproximativ 10W,merita construit un asemenea amp , cu doar 4 tuburi ECL82/6F3P,se poate reconfigura si cu ECL86,am construit si eu un amp cu asemenea tuburi,pentru auditii domestice sunt suficienti cei 10W Editat Martie 21, 2015 de viobio Link spre comentariu
csongore Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Da schema pare simpla o sa incep bobonarea trafului. Am doua tipuri de miez tip M(2-3kg din ambele) au acelasi marime unul pare sa fie permaloy celalalt e cu siliciu si destul de aspru si casant care e mai bun? Cam cat ar fi un compromis bun la sectiune ajunge 8cm2? Editat Martie 21, 2015 de csongore Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 21, 2015 Autor Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Salutare tutulor! dl. Lazaroiu am o schema ruseasca cu 6F5P PP care vreau sa fac daca puteti sa simulati, din pacate nu scrie cat e Raa la trafo. Am citit pe forum ca un 3k e bun? Multumesc. Legat strict de aceasta schema cu Ub=220V (Ua/k=203V),aveti in poze rezultatele simulari. Sper sa va fie de ajutor. Simularea este facuta pentru 6F3P,pentru tubul 6F5P veti avea o putere putin mai mare,adica ceva spre 10W cu distoriuni acceptabile,dar cu 6F3P,parerea mea,este ca amplificatorul va fi ceva mai "muzical",trebuie luat in seama faptul ca 6F3P este utilizata cu precadere in amplificatoare audio,iar 6F5P are multe aplicatii in etajele finale de BV de la vechile TV cu tuburi electronice. In concluzie ,schema este functionala dar pentru 6F3P (ECL82) trebuie un Raa=6K,parerea mea! P.S schema nu trebuie luata chiar de buna in procent de 100%,observati ca semnalele defazorului nu au aceeasi amplitiudine,deci trebuie lucrat un pic la el (defazor),eu am simulat schema EXACT asa cum este acolo,fara nicio modificare dar este loc si de foarte bine,nu de mai bine...,poate chiar si introducerea unei bucle NFB ??? Editat Martie 21, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Slab raspuns sub 100Hz. Mai trebuie lucrat acolo, cum zice si dl. Lazaroiu. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Multumesc dl. Lazaroiu pentru efort. Am mai gasit o schema tot pe forum cu 6F5P in PP care are si FTB vreau sa folosesc tubul asta pentru ca boxele mele TAGA 606F V3 nu prea sunt sensibile. Am un SE cu PLC86 nu prea ajunge si am mai multe tuburi 6F5P NOS ce Raa recomandati pe schema e 3K pentru 10W si 8k pentru 7.5W domnu vibio mi-a recomandat 10K. Eu vreu un compromis intre putere si calitate daca se poate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum