THOMAS Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Va salut, domnule Lazaroiu! Azi mi-au sosit niste lampi G807.M-am gandit sa trec la "artileria grea", adica sa trec de 100 W. Va rog sa-mi proiectati un hibrid PP cu 4 lampi pe canal. Va multumesc anticipat! Ati fi multumit cu un AB2 de 150W pe canal ? Schema este all octal tube in etajele de intrare si atac iar in final cu cate 4xG-807.Tubul de intrare poate fi si 6N2P sau ECC83(12AX7).Nu cred ca este o schema prea stufoasa pentru dv.,insa trebuie sa obtinem suta de watti dorita,nu-i asa ? Ne mai gandim si la un hibrid,dar va garantez ca si acela va fi ceva mai stufos. Transformatorul de iesire reprezinta o alta tema. Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Dl Lazaroiu va rog sa simulati schema pentru 6s33s - hibrid - cu finale 6n13p. Va multumesc Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) E cumva vorba de 6N13S? lampa asta are o dispersie a curentilor anodici ceva de speriat...sunt curios cine are o pereche! Cu privire la 6C33S propunerea lui @DVB este cea mai interesanta considerad ce Gm are lampa...trebue gasit un etaj de atac serios.Un SRPP cu.... Nu agreez lampi in paralel cine stie, stie de ce. G807 si 6N13S sunt lampi urate, e parerea mea. Editat Aprilie 12, 2016 de mila Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Constat ca unii pe aici citesc doar postarile d-lui Lazaroiu, nu si comentariile; exact asta am cerut si eu mai in susul paginii. Sunt convins ca vom avea si aceasta simulare cand va gasi dumnealui timpul necesar. Stiu ca au panta mica lampile astea, ca multe lampi regulatoare de tensiune, stiu si de dispersia parametrilor, tocmai de aia m-am gandit ca poate un asemenea etaj de atac va fi mai interesant. Cu o singura trioda pe canal nu cred ca se vor obtine nici macar 5W, chiar in clasa A2...de aia am sugerat patru triode (doua baloane) pe canal. *** @mila: de ce nu va plac lampile in paralel? Spuneti-ne si noua, initial am crezut si eu ca e ca la semiconductoare, dar la lampi se pare ca, din contra, e chiar mai bine. Cel putin sub aspect armonic, lucrurile se diversifica...am vazut chiar situatii de scheme serioase in care sunt puse in paralel triodele in etajul de atac doar pentru acest aspect, nu pentru dublarea puterii ca in cazul finalelor. E o schema celebra frantuzeasca cu EL34 SE atacat de doua ECC83 cu elementele in paralel...stiu ca sunt si useri aici care au construit-o, cu trafuri @LMO si sunt multumiti de rezultate. *** Da, G807 si mie mi se pare urata, cu capisonul ala, dar 6N13S e chiar sexy...ca sa nu mai vorbim de cum arata 6S33S cu alea trei cucuie....exista si varianta cu calota neteda superioara, 6S18S parca, dar sunt mai scumpe si mai greu de gasit. GU50 mi se pare de departe cea mai urata lampa, cu capacul ala ca de borcan, si e pacat, ca inteleg ca e o lampa cu mult potential in audio. Dar nu despre asta e vorba aici, scuze de off-topic-ul partial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Mda, eu cred ca d-l Lazaroiu Olimpiu este supus unui stres continuu de cei ce doresc rezultate rapide fara un minim de efort, bunavointa d-sale este exploatata fara jena, asa ce sa zic? Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Constat ca unii pe aici citesc doar postarile d-lui Lazaroiu, nu si comentariile; exact asta am cerut si eu mai in susul paginii. Sunt convins ca vom avea si aceasta simulare cand va gasi dumnealui timpul necesar. Stiu ca au panta mica lampile astea, ca multe lampi regulatoare de tensiune, stiu si de dispersia parametrilor, tocmai de aia m-am gandit ca poate un asemenea etaj de atac va fi mai interesant. Cu o singura trioda pe canal nu cred ca se vor obtine nici macar 5W, chiar in clasa A2...de aia am sugerat patru triode (doua baloane) pe canal. *** @mila: de ce nu va plac lampile in paralel? Spuneti-ne si noua, initial am crezut si eu ca e ca la semiconductoare, dar la lampi se pare ca, din contra, e chiar mai bine. Cel putin sub aspect armonic, lucrurile se diversifica...am vazut chiar situatii de scheme serioase in care sunt puse in paralel triodele in etajul de atac doar pentru acest aspect, nu pentru dublarea puterii ca in cazul finalelor. E o schema celebra frantuzeasca cu EL34 SE atacat de doua ECC83 cu elementele in paralel...stiu ca sunt si useri aici care au construit-o, cu trafuri @LMO si sunt multumiti de rezultate. *** Da, G807 si mie mi se pare urata, cu capisonul ala, dar 6N13S e chiar sexy...ca sa nu mai vorbim de cum arata 6S33S cu alea trei cucuie....exista si varianta cu calota neteda superioara, 6S18S parca, dar sunt mai scumpe si mai greu de gasit. GU50 mi se pare de departe cea mai urata lampa, cu capacul ala ca de borcan, si e pacat, ca inteleg ca e o lampa cu mult potential in audio. Dar nu despre asta e vorba aici, scuze de off-topic-ul partial. ...si @matropower; teoretic se poate face cam asa: P.S tubul 6N13S nu lucreaza bine in curenti de grila,ca de altfel si 6C33C (in grafic nu se poate merge mai mult de +6,5V pe G1 cu distorsiuni acceptabile),iar in graficele pentru 6N13S nu se regasesc caracteristici peste 0V spre +Ug pentru G1. Colegul Viorel (@viobio) a realizat cu ani in urma un SE stereo cu un singur "balon" 6N13S si nu cred ca avea mai mult de 2X2.5W(3W) pe fiecare canal,sunetul era/este foarte placut si suficient pentru o camera de dimensiuni normale. Editat Aprilie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Ati fi multumit cu un AB2 de 150W pe canal ? Schema este all octal tube in etajele de intrare si atac iar in final cu cate 4xG-807.Tubul de intrare poate fi si 6N2P sau ECC83(12AX7).Nu cred ca este o schema prea stufoasa pentru dv.,insa trebuie sa obtinem suta de watti dorita,nu-i asa ? Ne mai gandim si la un hibrid,dar va garantez ca si acela va fi ceva mai stufos. Transformatorul de iesire reprezinta o alta tema. Va multumesc domnule Lazaroiu , astept si hibridul cand puteti sa-l proiectati dumneavoastra (parca ma "gadila" mai frumos la ureche). Va multumesc si va salut cu respect . Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Daca va limitati la doar 115W...120W si nu in AB2 tot cu 4XG-807,va recomand aceasta schema (nu o gasiti pe net intrucat este conceptie proprie ! ),performantele "sonice" sigur va vor multumi.Aveti in atac tuburi mai speciale (ECC813),sper sa gasiti asa ceva (!!!),iar despre transformatoare vom sta de vorba aceasta reprezentand alta tema.Nu va temeti de traful defazor,este de o simplitate rara (nu are componenta continua prin el!),nu este mare inginerie,mai greu de abordat este transformatorul de iesire,de fapt dupa cum stiti este piesa cea mai importanta. Pentru mai multe detalii stam de vorba in privat. Spor la mesterit! Editat Aprilie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Multumesc, cred ca la vara chiar o pun in practica...dupa varianta aia hibrida cu finali pe tranzistoare. 6J4 e varianta metalica? Stiu ca exista si de sticla, dar n-am avut in mana asa ceva si parca nu sunt identice. Parca totusi m-ar tenta varianta atacului cu Mosfet-uri...am in vedere o cutie cam compacta, in care ar intra maxim 4 tuburi octale...in orice caz am retinut ideea etajului final....de partea de atac mai vedem... La schema de mai sus nu se poate pune 6N6P in loc de ECC813 ala? Sau 6N3P? ECC813, daca nu le are cineva prin sertare, cred ca sunt greu de gasit, NOS. Editat Aprilie 13, 2016 de carageae Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Multumesc, cred ca la vara chiar o pun in practica...dupa varianta aia hibrida cu finali pe tranzistoare. 6J4 e varianta metalica? Stiu ca exista si de sticla, dar n-am avut in mana asa ceva si parca nu sunt identice. La schema de mai sus nu se poate pune 6N6P in loc de ECC813 ala? Sau 6N3P? Este varianta metalica 6J4,cea de sticla este cu soclu heptal si se numeste 6J4P,probabil ca exista si 6J4 de sticla dar eu nu am vazut. 6N6P este apropiat de ECC813 dar nu identic,in lipsa se pot alege PSF-urile si pentru cele doua triode ca fiind 6N6P,la vremea cand eu am construit acest amplificator,pentru ca a fost construit candva,am utilizat ECC82,dar numai cu doua tuburi G-807 si obtinusem o putere de peste 55W,masurata la acea vreme amatoriceste doar cu voltmetru si un osciloscop prapadit la limita sinusului perfect,iar banda de frecvente o deteriminam atunci in mai multe puncte de la 20Hz pana la 20KHz avand acelasi nivel la intrare urmarind sa am aceeasi putere pe sarcina +/-1W...2W si bineinteles ca se mai testa si un clasic "patrat" de 10KHz,asa era pe atunci,inceputuri ce sa-i faci! Editat Aprilie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Daca va limitati la doar 115W...120W si nu in AB2 tot cu 4XG-807,va recomand aceasta schema (nu o gasiti pe net intrucat este conceptie proprie ! ),performantele "sonice" sigur va vor multumi.Aveti in atac tuburi mai speciale (ECC813),sper sa gasiti asa ceva (!!!),iar despre transformatoare vom sta de vorba aceasta reprezentand alta tema.Nu va temeti de traful defazor,este de o simplitate rara (nu are componenta continua prin el!),nu este mare inginerie,mai greu de abordat este transformatorul de iesire,de fapt dupa cum stiti este piesa cea mai importanta. Pentru mai multe detalii stam de vorba in privat. Spor la mesterit! Va multumesc domnule Lazaroiu garantat am aceasta lampa (ecc813 ) numai sa ma uit in cutia cu "maimute" (am eu o cutie pusa deoparte ) . Va multumesc si va salut cu respect . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Este varianta metalica 6J4,cea de sticla este cu soclu heptal si se numeste 6J4P,probabil ca exista si 6J4 de sticla dar eu nu am vazut. 6N6P este apropiat de ECC813 dar nu identic,in lipsa se pot alege PSF-urile si pentru cele doua triode ca fiind 6N6P,la vremea cand eu am construit acest amplificator,pentru ca a fost construit candva,am utilizat ECC82,dar numai cu doua tuburi G-807 si obtinusem o putere de peste 55W,masurata la acea vreme amatoriceste doar cu voltmetru si un osciloscop prapadit la limita sinusului perfect,iar banda de frecvente o deteriminam atunci in mai multe puncte de la 20Hz pana la 20KHz avand acelasi nivel la intrare urmarind sa am aceeasi putere pe sarcina +/-1W...2W si bineinteles ca se mai testa si un clasic "patrat" de 10KHz,asa era pe atunci,inceputuri ce sa-i faci! ...si acum, cum masurati ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Va multumesc domnule Lazaroiu garantat am aceasta lampa (ecc813 ) numai sa ma uit in cutia cu "maimute" (am eu o cutie pusa deoparte ) . Va multumesc si va salut cu respect . Daca nu gasiti ECC813 pentru care am facut eu modelul din schema,o sa va redimensionez schema de atac pentru 6N6P. O atentionare! - condensatorul de cuplaj cu etajul final (C2) respectiv intrarea in droselul defazor trebuie sa fie de foarte buna calitate eventual masurat inainte de a-l utiliza in montaj,punerea la punct a etajului final se face incepand cu tensiunea negativa pe G1 cu valoarea cea mai mare si fara tuburile finale in socluri,dupa care vom stabili curentul optim de mers in gol. Editat Aprilie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Am inteles domnule Lazaroiu , referitor la lampi ramane ECC813 si condensatorul C2 am sa pun ceva de calitate . Va multumesc si va salut cu respect . Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 (editat) Apoi d-l @Caragea sa te gandesti ca unul din tuburi e ardelean si unul oltean si ca cel oltean intra mai rapade in limitare...in restest am incercat sa obtin putere din tuburi in paralel si am obtinut urda si nu branza din motivele din mai sus.Acum audiofili, zac ca sa indulceste(turteste,latzaste), sunetu' Sa de aia numi-place sunetu' paralel Bun, motivele sunt mai multe inclusiv varsta mea si a tuburilor cu/si uzura lor! In rest pe MP Editat Aprilie 14, 2016 de mila Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum