Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda pentru calculator

Extasy2525

Postări Recomandate

Pentru cei care doresc telecomanda la calculator exista o solutie...ieftina si usoara de construit. Tot circuitul se leaga la o mufa tata de COM si se introduce in spatele calculatorului in mufa Serial Connector COM care are 9 pini. Am pus 2 poze poze sa vedeti cum aratata in constructie si o poza cu schema. Piesele folosite sunt : rezistenta de 4.7k, dioda zener DZ 5v1, condensatorul polarizat de 10 mico la 16V si o foto celula TSOP 1736. Foto celula se leaga la pinii OUT, Vs si GND. Bafta la constructie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

4

• niq_ro

1

• one

1

Top autori în acest subiect

Era sa uit, telecomanda folosita poate sa fie de orice tip ( pilot ). Din pacate nu pot sa postez si softul de folosire al montajului :( are 40M, oricum pe cine intereseaza poate sa ma contacteze si gasim noi o solutie pt al avea (mail, yahoo, msn icq) :)

Link spre comentariu

Mda..am vazut dar faza e ca schema postata acolo nu prea seamana cu a mea :( ....iar softul pe care il am eu are 40M :( ...nu stiu ce program e ala..ca eu am chestia asta de la cineva care lucra la un service de cal si mia dat schema de la asta iar softul e facut de cei de la firma aia....softurile alea de 2 M care zici tu ce poate sa comanda pin telecomanda?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări