albasete Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Aici gasesti tot ce i-ti trbuie. La pagina 5 sau 6 nu mai retin exact, este data si o varianta de cablaj imprimat. Succes. http://www.elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm Link spre comentariu
xragon Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 am inteles , dar trebuie programat atmega pentru asa ceva? Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Bineinteles. Pe site-ul respectiv sunt si fisierele hex. Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Cum s-ar putea face o jucarie de genul acesta pentru a afisa marimile unei surse diferentiale? Am vazut ceva la nemti dar ei folosesc Atmega168 si afisaj de 4x20. Este cam "condimentat" afisajul si daca mai luam in calcul si alte smelturi care trebuiesc folosite devine mai rentabila cumpararea unor chinezarii. Cred ca daca s-ar rezolva problema folosind Atmega8 si afisaj 2x16 ar fi si util si accesibil un asemenea instrument. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Va rugam un link, ceva, cu ceea ce a-ti vazut pentru sursa diferentiala. Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Ideea a fost semnalata la urmatorul topic: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=37&t=101448&start=15 Este destul de interesant. Semnalat de @edy_wheazel Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 http://electronics-diy.com/voltmeter-ammeter.php Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 dracia asta am vazut-o dar nu inteleg cum ar putea afisa simultan tensiunea si curentul de la 2 surse si, in plus nu vad nicaieri hexul. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Probabil mai trebuie sapat pe net dupa hex. Cred ca merita incercat avand in vedere calitatea la Atmega 8. Eu nu am vazut sa afiseze simultan V/A de la 2 surse. Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Probabil mai trebuie sapat pe net dupa hex. Cred ca merita incercat avand in vedere calitatea la Atmega 8. Eu nu am vazut sa afiseze simultan V/A de la 2 surse.Cu Atmega168 se face unul pentru 2 surse diferentiale. Nu este o imposibilitate daca te gindesti ca are suficiente intrari pentru masurare si Atmega8. Ma uit pe aici si dau linkul.Revin, am gasit un linkhttp://mirley.firlej.org/miernik_panelowy_zasilacza_symetrycznego Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Revin dupa mult timp cu suntul de valoare mica, amplificat: viewtopic.php?p=1281561#p1281561 Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Salutare.Am facut si eu un volt-ampermetru cu atmega8 smd, insa am urmatoarea preoblema:Functioneaza in parametri normali,doar ca atunci cand vreau sa conectez un consumator..de pe lcd dispare tot in momentul cand ating una din borne (nu tot timpul), chiar daca ating cu ceva metalic,si nu reapare pana nu restartez voltmetrul.Atasez mai jos schema.Aveti ceva idee cam despre ce ar fi vorba? Voltmetru.pdf Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Salutare. Am facut inca un voltampermetru si am constatat o ciudatenie. L-am alimentat dintr-un traf. care are 2x15, din prima sectiune de 15 v. La 30 V am alimentat sursa reglabila. Am decuplat cu 100nF pinul 21 de la Atmega si cele 2 intrari A si V. Nu se stabiliza de niciun fel. Alimentarea era formata din punte si un cond. de 220uF. L-am alimentat separat si Evrika ! Este stabil. (Probabil nu am filtrare corespunzatore si de-asta nu se stabiliza.) Acum alta ciudatenie: am setat sursa la 24 Vcc, dar nu am reusit sa-l aduc pana la 24 Vcc. Am setat la 20 de volti sursa si tot asa. Am coborat la 12 Vcc si abia atunci am reusit sa-l setez. Nu stiu care este cauza, alimentat extern sa nu-l pot seta la tensiuni mai mari de 12 Vcc..... Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Ce tensiune are alimentarea separata? Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 L-am alimentat separat dintr-o sursa de 15 Vcc (Mai am o sursa facuta cu 13 ani in urma care are tensiuni fixe 5-9-12-15 cu 78XX). Azi am folosit o sursa de 24 Vcc, conectata la condensatorii de filtraj ai sursei reglabile si lucrurile s-au schimbat. Am setat corespunzator voltampermetrul dupa doleantele mele. Lucreaza super bine . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum