Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltampermetru cu ATmega8

jean

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Cum s-ar putea face o jucarie de genul acesta pentru a afisa marimile unei surse diferentiale? Am vazut ceva la nemti dar ei folosesc Atmega168 si afisaj de 4x20. Este cam "condimentat" afisajul si daca mai luam in calcul si alte smelturi care trebuiesc folosite devine mai rentabila cumpararea unor chinezarii. Cred ca daca s-ar rezolva problema folosind Atmega8 si afisaj 2x16 ar fi si util si accesibil un asemenea instrument.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Probabil mai trebuie sapat pe net dupa hex. Cred ca merita incercat avand in vedere calitatea la Atmega 8. Eu nu am vazut sa afiseze simultan V/A de la 2 surse.

Cu Atmega168 se face unul pentru 2 surse diferentiale. Nu este o imposibilitate daca te gindesti ca are suficiente intrari pentru masurare si Atmega8. Ma uit pe aici si dau linkul.Revin, am gasit un linkhttp://mirley.firlej.org/miernik_panelowy_zasilacza_symetrycznego
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutare.Am facut si eu un volt-ampermetru cu atmega8 smd, insa am urmatoarea preoblema:Functioneaza in parametri normali,doar ca atunci cand vreau sa conectez un consumator..de pe lcd dispare tot in momentul cand ating una din borne (nu tot timpul), chiar daca ating cu ceva metalic,si nu reapare pana nu restartez voltmetrul.Atasez mai jos schema.Aveti ceva idee cam despre ce ar fi vorba?

Voltmetru.pdf

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Salutare. Am facut inca un voltampermetru si am constatat o ciudatenie. L-am alimentat dintr-un traf. care are 2x15, din prima sectiune de 15 v. La 30 V am alimentat sursa reglabila. Am decuplat cu 100nF pinul 21 de la Atmega si cele 2 intrari A si V. Nu se stabiliza de niciun fel. Alimentarea era formata din punte si un cond. de 220uF. L-am alimentat separat si Evrika ! Este stabil. (Probabil nu am filtrare corespunzatore si de-asta nu se stabiliza.) Acum alta ciudatenie: am setat sursa la 24 Vcc, dar nu am reusit sa-l aduc pana la 24 Vcc. Am setat la 20 de volti sursa si tot asa. Am coborat la 12 Vcc si abia atunci am reusit sa-l setez. Nu stiu care este cauza, alimentat extern sa nu-l pot seta la tensiuni mai mari de 12 Vcc.....

Link spre comentariu

L-am alimentat separat dintr-o sursa de 15 Vcc (Mai am o sursa facuta cu 13 ani in urma care are tensiuni fixe 5-9-12-15 cu 78XX). Azi am folosit o sursa de 24 Vcc, conectata la condensatorii de filtraj ai sursei reglabile si lucrurile s-au schimbat. Am setat corespunzator voltampermetrul dupa doleantele mele. Lucreaza super bine . :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări