Dr.L Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 In magazinele de electronice...de unde l-ai luat si pe celalaltSigur e si softul bun? Desi aia 3V nu cred ca depind de el Link spre comentariu
Marius84 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Am incercat toate cele patru variante de soft de pe site-ul polonezului. Fireste, pentru versiunea asta de integrat, smd. Cu toate, face exact la fel. Mi-e greu sa cred ca am facut lipituri gresite de doua ori la rand care sa conduca la aceeasi manifestare. Microcontrolerul l-am luat de la Alexandria, se poate sa fie de calitate indoielnica. Cand mai prind un cablaj de care sa foloseasca acelasi tip de microcontroler, il mai plantez si in montajul acela. Pana atunci, nu mai zic nimic, ca nu mai stiu ce. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Poate se ating traseele cumva (se verifica cu ohmmetrul,ochiul te pacaleste!. Vezi ca si sacazul mai conduce ceva.Dupa cum spuneam,aia 3v spun tot: ori e o greseala pe cablaj,ori e integratul mort Link spre comentariu
Vizitator shobo20 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 se poate marii rezolutia?as vrea sa integrez acest multimetru in proiectul meu de licenta si as cam avea nevoie de rezolutii de 1 mv si 1mA. Link spre comentariu
Vizitator liviu4u Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Cu ce se poate inlocui BSS138 ? Link spre comentariu
dinbooo Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 am si eu o intrebare, a facut cineva voltampermetru cu attiny26 de aici: http://www.avr.4mg.com/custom4_1.html problema aici e ca nenea care a facut proiectul, pe buna dreptate, vrea banuti si a facut hexul asa incat dupa primele 50 de alimentari nu mai functioneaza montajul. poate ma ajuta cineva, am un astfel de attiny si vreau sa-l utilizez. multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 stergi eepromul si astfel mai ai inca 50 de on/off-uri Link spre comentariu
costelusss Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 @Marius84 Am intalnit si eu acest fenomen ,ca tensiunea de referinta sa nu o pot seta din cauza ca era prea mare (pin 20),si tensiunea afisata nu era stabila.Softul nu are nimic nu este din cauza lui .Eu am remediat problema prin conectarea unui condensator de 100nf de la pinul 20 la masa.Depinde de MCU (ATmega8) la unele nu trebuie sa faci acest lucru . Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 As avea o rugaminte. Daca aveti la indemina desenul cablajului pentru integrat dip va rog sa il postati pentru ca efectiv am ajuns la capatul rabdarii cu acest montaj. Este pentru prima data cind un montaj cu Atmega8 ma chinuieste in halul acesta si inclin sa cred faptul ca pur si simplu am facut cablajul aiurea. Mai rau este ca nu imi dau seama unde am gresit. va multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Colegul Geo-Mar are desenul unui PCB pentru varianta DIP. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 ok, multumesc. Daca aveti timp, uitati-va si la varianta mea, poate imi spuneti unde am gresit. Am incercat de nu stiu cite ori sa gasesc eroarea si nu am reusit. V_ampermetru.pdf Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Colegul Geo-Mar are desenul unui PCB pentru varianta DIP.Da il am, dar NU cred ca era postat pe forum.Il atasez acum, LCD-ul se monteaza pe partea traseelor.. Cablaj V-A cu Atmega8 DIP.pdf ok, multumesc. Daca aveti timp, uitati-va si la varianta mea, poate imi spuneti unde am gresit. Am incercat de nu stiu cite ori sa gasesc eroarea si nu am reusit.M-am uitat putin la varianta ta.Am remarcat ca sub stabilizatorul de 5v (LM7805) acolo unde vine gaura pentru surubul de fixare pe cablaj & radiator, NU ai plan de masa, ai plan de +5v ?!!!?, radiatorul capsulei este conectat intern la GND. Daca ai montat surub & radiator iti face scurt pe +5v. Am atasat mai sus cablajul & silkul pentru V-A cu Atmega8 DIP, poate iti este de ajutor. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Colegul Geo-Mar are desenul unui PCB pentru varianta DIP.Da il am, dar NU cred ca era postat pe forum.Il atasez acum, LCD-ul se monteaza pe partea traseelor.. [attachment=1]Cablaj V-A cu Atmega8 DIP.pdf[/attachment] Am remarcat ca sub stabilizatorul de 5v (LM7805) acolo unde vine gaura pentru surubul de fixare pe cablaj & radiator, NU ai plan de masa, ai plan de +5v ?!!!?, radiatorul capsulei este conectat intern la GND. Daca ai montat surub & radiator iti face scurt pe +5v. Am atasat mai sus cablajul & silkul pentru V-A cu Atmega8 DIP, poate iti este de ajutor. Multumesc draga GeoMar. Nu il certa pe @albasete, te rog, a vrut sa fie de ajutor. Chestia este ca a si reusit. Eu unul am reusit sa gasesc Sprint-ul de citeva zile si asta este prima "opera" asa ca erorile erau inerente. Enervant era faptul ca nu le gaseam desi stiam ca sunt cuibarite exact sub nasul meu. Postarea lui @albasete m-a ajutat sa vad unde am fost cascat, si anume:-pinul 10 de la afisaj era neconectat la masa -pinul 28 il lipisem la masa desi nu trebuia -rezistenta de 7,5 k era conectata aiurea (nu ar fi avut efect decit atunci cind treceam la masuratori dar tot aiurea era) Cam astea erau greselile si am mai facut una gogonata pe care am descoperit-o din formularea raspunsului lui @albasete dar este prea gogonata ca sa o spun Cert este ca montajul avea un consum de tot risul in repaus, undeva la 240 mA. Uitasem sa spun. Aveam surub montat dar, ca deobicei, facusem un sanfren in cablaj si prinderea este fara piulita asa ca intre planul acela si surub nu este contact. Am facut planul deoarece din practica am observat ca in felul acesta nu mai am oscilatii pe surse. Pentru a rezuma, montajul functioneaza excelent si setarile se fac fara probleme. in plus am remediat si roblemele cablajului asa ca daca are cineva nevoie de el il pun la dispozitie cu placere, inclusiv fisierul layout. Multumesc din nou pentru ajutor. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Off: Tot respectul si toata stima pentru GeoMar ! I-mi cer scuze public daca am gresit fata de el, este munca lui la acel cablaj (si la multe alte cablaje proiectate/realizate de el). Daca chiar vroiam sa postez un cablaj gata de printat, trebuia sa-l proiectez eu, lucru foarte greu pentru mine, deoarece nu ma pricep la proiectare decat pe hartie cu creionul si apoi metoda clasica de realizare a PCB-ului. Postarea am considerato informativa, pentru a ajuta, nicidecum pentru a fi copiata si multiplicata. Nu vreau sa se considere plagiat. Inca odata, i-mi cer scuze pentru aceasta gafa. On: ma bucur ca ai reusit sa-i dai de cap voltampermetrului. Eu i-l am facut in ambele variante, SMD si DIP si functioneaza excelent pe 2 surse reglabile. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 NU ai gresit, NU am nimic impotriva, am scris doar ca NU era postat fisierul in format PDF sc 1:1 al cablajului, doar un print al cablajului.Daca erau ceva probleme, nu-l postam, asa ca eu l-am postat pentru a putea fi utilizat de cine doreste realizarea lui. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum