PKP98 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Am facut VA si merge binisor ,eu am pus sunt de 0,1 si am setat din soft 0,1 ,dar masura eronat intensitatea si asa ca am setat din soft suntul la 0,08 si masoara corect acum .Tensiunea afisata variaza ,de exemplu daca am 11,66v ultimul 6 variaza de la 3 la 9 continu si ma enerveaza rau ,am pus un condensator de 100nF din pinul 27 (cel care masoara tensiunea) si masa (adica in paralel cu rezistenta de 7k5) ,iar acum nu mai variaza asa rau ceva de genu 11,66 /11,67 ,iar uneori chiar ramane 11.66 ,fara sa varieze.La voi face asa? Am mai observat ceva ,atunci cand intru in meniu sa setez "vref" daca masor tensiunea de la pinul 21 este 0.4v parca ,nu mai stiu,abia dupa ce trec la setarea valorii de sunt am o tensiune de 2,51v pe acel pin,e normal? Acum sa vad cum fac cu sursa ,LM2576 nu am si nici nu am de unde sa iau,acum sunt ocupat cu scoala ,imi mananca tot timpul liber ,dupa ce termin cu examenele ,iar calare pe circuite . EDIT:Am impresia ca acest VA se alimenteaza din traful sursei doar pentru acea comanda a ventilatorului,eu am masurat o baterie cu acest VA si indica corect. Editat Martie 1, 2016 de PKP98 Link spre comentariu
albasete Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Din experienta, am alimentat VA-metrul separat, din alt traf. si i-mi indica eronat. Posibil sa fi fost din soft, nu stiu, nu ma pricep la programare. Pai tu ai masurat o baterie, dar de unde ai alimentat ? Daca merge corect, poti alimenta si din alt traf. la mine nu a mers corect. Incearca sa pui un condensator de 100 nF pe cablaj, direct pe pinii de alimentare ai uC-ului. Si la mine mai "fugeau" zecimalele pe tensiune. Editat Martie 2, 2016 de albasete Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Eu l-am montat pe un redresor auto, tensiunea fiind fixa am alimentat direct pe iesire voltampermetrul, daca din limitare nu se duce sub tensiunea de alimentare e ok, i-mi indica bine atit curentul cit si tensiunea de pe iesire, asta verificat cu doua aparate de masura, unul pe curent si unul pe tensiune, pus consumator... Link spre comentariu
adrian82 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 (editat) voi face si eu montajul sa vad ce pot imbunatati la el ! Editat Martie 6, 2016 de djasu82 Link spre comentariu
mosu20 Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Ar fi de ajutor niste semireglabile pe intrarile de tensiune-curent. Link spre comentariu
rosmarin Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 As dori sa-mi construiesc un voltampermetru digital cu ATMEGA 8 si LCD 2x16 care sa-mi permita masurarea tensiunii de max 50v ,curentului de max 10a. Apelez la bunavointa colegilor care au realizat acest instrument de masura in urma imbunatatirilor pe forum.Regret ca multe atasamente sunt sterse,pierzand multa informatie ajutatoare.Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
albasete Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Va salut. Am facut cu ceva ani in urma 6 - 7 bucati, dar cu afisaj 1 x 16 caractere. Editat Martie 3, 2020 de albasete Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum