csongore Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Am dezcifrat trebuie tinut apasat butonul select+apasat butonul(+)pentru plimbarea punctului sau butonul(-)pentru afisajul celalalt.Sa traieasca google translate Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Buna ziua.Am si eu o intrebare, si anume: pot folosi atmega8 TQFP la varianta de cablaj cu atmega8 PDIP, folosind un adaptor introdus in soclu, sau trebuie sa ii fac alte modificari? Mentionez sa nu ma descurc cu SMD, nu detin componente de acest tip (exceptie atmega8-ul) si nici nu am uneltele necesare.Daca aveti idee va rog sa ma ajutati.Va multumesc.O zi buna. Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Personal nu as face lucrul acesta decit daca as reproiecta cablajul facut pentru smd astfel incit sa realizez schema originala folosind componente thd (bineinteles, cu exceptia atmega) Pe de alta parte, un Atmega8 costa undeva la 7-8 RON asa ca nu prea se merita efortul decit daca nu ai prin zona de unde sa il cumperi. Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Va multumesc. O sa incerc reproiectarea cablajului. In zona nu am acces la genul acesta de componente, poate prin intermediul internetului (100KM), sau comanda la magazinul local, la care pretul unui TL072 este de 6 ron, puteti deduce pretul unui atmega + comanda. :cry: O zi buna. Link spre comentariu
jean Postat Noiembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Buna ziua.Am si eu o intrebare, si anume: pot folosi atmega8 TQFP la varianta de cablaj cu atmega8 PDIP, folosind un adaptor introdus in soclu, sau trebuie sa ii fac alte modificari? Mentionez sa nu ma descurc cu SMD, nu detin componente de acest tip (exceptie atmega8-ul) si nici nu am uneltele necesare.Daca aveti idee va rog sa ma ajutati.Va multumesc.O zi buna.Nu se poate folosi, se specifica clar pe pagina unde a aparut pentru prima data. Si softul difera. Deci mare atentie. Cititi mai atent pe acolo. Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Va multumesc pentru raspunsurile promte.Am renuntat la idee, o sa astept pana o sa pot comanda unul in varianta PDIP si il adaug in montaj.O sera buna. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Trebuie sa masor tensiunile a 3 surse independente (3 mase distincte). Cum as putea face acest lucru cu un singur uC ?Sa citesc fiecare tensiune cu un AO diferential cu amplificare 1 ?Daca da, ce AO (cat mai ieftin) ar fi recomandat sa folosesc ? Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 buna ziua.am si eu o intrebare...imi puteti spune la ce foloseste divizorul rezistiv format din R1 si R11 ?va multumesc. Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Trebuie sa masor tensiunile a 3 surse independente (3 mase distincte). Cum as putea face acest lucru cu un singur uC ?Sa citesc fiecare tensiune cu un AO diferential cu amplificare 1 ?Daca da, ce AO (cat mai ieftin) ar fi recomandat sa folosesc ? Chiar daca este mult timp de la postare, deoarece am gasit abia acum, intimplator, ceva care ar putea satisface, va pun la dispozitie un link in ideea ca ar putea sa va foloseasca: http://c2.at.ua/load/volmetry/voltmetr_ampermetr_atmeg8_lcd/22-1-0-84 Este vorba de aplicatii destul de simpliste dar isi fac treaba destul de bine. Eu am testat pe breadboard citeva variante si a mers destul de bine. Poate va foloseste... Link spre comentariu
Marius84 Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 De unde se downloadează resursele? Ma refer la hex, pcb, silk.... Nu ma descurc cu rusa si nu am gasit nimic nici la traducerea in engleza si nici in romana... Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Documentatia se gaseste in format Proteus. Unde se vede scris cu litere latine cuvintul "Proteus" acolo este un link catre documentatie. Nu exista aici si PCB-ul ci pe forumul referitor la montaj. Daca sunt probleme la download, le iau eu si le postez dar am gindit ca nu trebuie supraincarct forumul. Nu este vorba de un montaj extraordinar dar isi face treaba in mod acceptabil.Dat fiind faptul ca PCB-ul este pe undeva pe forumul referitor la montaj il atasaz mai jos. Este fisierul lay6.0. VA_rusesc.rar Bafta si spor la mestereala! 1 Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 ... s-a găsit careva tentat să facă voltampermetrul ăsta cu atmega8 smd şi restul de componente THD?şi dacă da, ar putea oferi cablajul celor interesaţi de asemenea "struţocămilă"? (aş (re)încerca io, dar pe măsură ce "avansez" la numărul de primăveri sunt din ce în ce mai comod... ) Link spre comentariu
spirake Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Buna ziua Am facut si eu voltampermetru cu atmega 8 si nu pot calibra voltampermetru in curent,am un shunt de 50A 75mv si am calibrat cu 0,01 si daca pun un consumator nu afiseaza nimic la amperi,mai jos de 0,01 nu pot sa merg cu calibrarea,am pus si o rezistenta de 0,10 ohmi in locul suntului am setat pe 0,10 si functioneaza.Doresc sa folosesc shuntul care il am cum trebuie sa procedez?ce trebuie facut? Link spre comentariu
mosu20 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Suntul de 50A/75mA este un sunt tipic pentru panourile de incarcare-distributia alimentarii de pe autostatiile militare de diferite categorii unde exista un generator de curent continuu cuplat cu motorul care incarca acumulatorii pe timpul deplasarii sau in stationar, fara a folosi grupul electrogen cu care erau dotate autostatiile. Daca este nevoie putem discuta mai multe despre treaba aceasta dar raspunsul sticto-senso la intrebare este acela ca cel mai bine se poate folosi montat la aparatul de masura electromagnetic care era in panoul respectiv. Pentru a indica ceva ar trebui calculat ce rezistenta ar trebui sa aiba ampermetrul folosit pentru a avea o excursie de 50A cu suntul respectiv. Find rugat sa postez cablajul, postez fisierul Sprint pentru a fi modificat de catre fiecare cum doreste. Specific faptul ca Planul de cupru de sub 7805 este conectat la plus asa ca daca dorit fixarea integratului cu surub acesta trebuie izolat. L-a m facut astfel deoarece eu am dat filet direct in cablaj si pentru a evita scurtcircuitul am zencuit gaura. In rest, ar trebui sa mearga din prima. Daca apare un fic la afisare se monteaza ub condensator de 100nF intre Aref si masa. VA_mtr AT8.rar Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Pe la inceputul topicului era si un cablaj realizat de GeoMar. Spirake, pune suntul de 0,10 daca spui ca functioneaza cu el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum