Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltampermetru cu ATmega8

jean

Postări Recomandate

mai poate pune cineva un link de la volt-ampermetru cu atmega8, cel cu 2x3 digiti led? era un link catre o schema ruseasca si nu o mai gasesc desi am cautat pe forum!multumesc

Cred ca despre Volt-Amper Metrul asta este vorba. :)

post-17385-139829669245_thumb.jpg

Link spre comentariu

multumesc Geomar!vad ca ai facut si un cablaj pentru voltampermetru; ai realizat montajul, functioneaza bine?La microcontroler pot folosi un atmega8 care are deja un hex incarcat (este recuperat de la un alt montaj), sau e nevoie de unul nou, nescris!; ma gandesc sa programez cu ponyprog, asta am acum disponibil ca interfata de programare!

Link spre comentariu

multumesc Geomar!

vad ca ai facut si un cablaj pentru voltampermetru; ai realizat montajul, functioneaza bine?

La microcontroler pot folosi un atmega8 care are deja un hex incarcat (este recuperat de la un alt montaj), sau e nevoie de unul nou, nescris!; ma gandesc sa programez cu ponyprog, asta am acum disponibil ca interfata de programare!

Asa cum a scris si colegul @adicontakt mai sus, DA se poate re-folosi Atmega8, la rescriere se sterge ce era deja in microcontroller.

Atentie trebuie la setare Fuse Bits .

Am realizat montajul de test, functiona ok.

Mai multe detalii poate oferi colegul @EFTIMIE, el a realizat/testat mai multe exemplare din acest V-A Meter.

O poza a cablajului:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ok. Multumesc pentru raspuns ! Vroiam sa dau comanda de piese si nu stiam ce sa aleg. Masurand pad-urile de pe PCB nu-mi dadeam seama pt ce natie erau.

Oricand, cu cea mai mare placere stau la dispozitie cu sfaturi/idei/solutii, in limita timpului liber si a cunostintelor mele. :daL.E.1210 , din ce am remarcat eu, nu prea am lucrat mult cu SMD, deh varsta, sunt putin mai late la pad-uri fata de 1206, distatanta intre pad-uri este aproximativ aceaiasi. :)
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Merge numai ca palpae ce se poate face?

Cablajul perfect ! Trebuie tras un fir de alimentare (+) la pinul 7 al microcontrolerului.Eu dupa problema aceasta m-am oprit din a mai incerca sa fac acest V/Ametru.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări