Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltampermetru cu ATmega8

jean

Postări Recomandate

`foarte rau din partea lui

hai ca asta mi-a placut ! :ras:cu afisajul meu e asa cum spune @mosu20. are un consum cam mare care mi-a cam dat de furca. dar am depasit si problem asta, pana la urma
Link spre comentariu

Fiind cam circotas ca orice mos cred ca trimiterea aceasta schimba un pic discutia:

http://circuitsdiy.com/atmega8-based-voltmeter-ampmeter-v2/

Vreau sa spun ca daca cineva stie ce trebuie facut o poate face fara probleme. de fapt @StefanNicolae spunea ca daca are timp se va ocupa un pic de problema aceasta. A se vedea pagina7

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=97842&start=90.

Una peste alta, pina la urma trebuie sa punem mina pe carte daca vrem sa facem ceva sau sa asteptam ca altcineva sa fie interesat sa faca ceeace dorim si noi, lucru cam greu de realizat. Pina la urma aplicam deviza lui YO6PIR "Mergi in sat, te rogi de toti, vii acas', si faci cum poti!"

Link spre comentariu

da mosu20 de acolo e poza luata dar am preferat sa fac variamta asta a polonezului pt ca am vazut ca prezinta interesin ceea ce priveste programarea pot sa pun eu mana pe 30 de carti ca de mine nu se lipeste

Link spre comentariu

eu am incercat si varianta cu afisarea altor marimi dar atita vreme cit nu simt nevoia afisarii altor valori nu ma ajuta cu nimic sa imi fuga ochii pe alte ginganii. Ar fi excelent un afisaj mare, de genul celui de aici:

http://www.digitronics.ro/new-page-10.htm

Poate mai are Marele Savant vreunul de care se poate lipsi. I-am pus si eu gind rau unui asemenea afisaj, hi.

Link spre comentariu

Pe site-ul polonezului sunt si variante de soft pentru LCD 2x16 caractere care afiseaza si alte valori. LCD 1x16 caractere avea userul Vcdec (nu stiu cat de corect i-am scris numele). (A nu se considera reclama, putin ajutor pt. Adi).Afisoare mari de genul propus de d-l. Mosu de la Romtelecom sau compostoarele de bilete din autobuze/troleuri. :da

Link spre comentariu

Am inteles aluzia, dar numai dupa amiaza cind ajung acasa va pot spune de afisaje daca mai sint. LCD-uri mari, mai am sigur numai din cele cu doua rinduri ca cele de aici:

http://www.digitronics.ro/new-page-17.htm

Oricum va fi distractiv cu lcd-urile deoarece am observat ca cele fabricate in ultimul timp au consumul pentru BL foarte mare. Ma refer la cele care au leduri numai pe una din laturile mici. De asemenea si iluminarea este destul de neuniforma. A scazut pretul la lcd-uri dar si calitatea este pe masura. Chestia este ca nu am mai gasit oferte decit cu modelul nou care nu imi place nici de frica, dar nu prea am de ales.

Link spre comentariu

Intre timp am gasit prin "cutiile cu de toate" doua rezistente de 0,47 ohmi la 5 W si am construit un nou shunt.

Pot sa spun ca se comporta foarte bine. Practic citirile sint neschimbate. Se pare ca m-am speriat prea tare de suntul pe care l-am folosit initial, cel a de 0,10 ohmi si am fugit prea repede spre cel de 1,1 ohmi crezand ca NUMAI acolo e raspunsul. Din fercire am gresit. In momentul de fata sint hotarat sa pastrez asa sunt-ul, ma refer la aceasta valoare de circa 0,23 ohmi, fara sa mai instalez un semireglabil petru reglajul fin (citirile se pastraza la o abatere de ordinul 10-20 mA fata de multimetru cu care SIGUR ma pot impaca).

Si, cu ocazia montarii acestui shunt am mai rezolvat inca doua probleme cu care eram in offside:

-eficienta energetica, foarte corect incriminata de @marian si care chiar daca nici acum nu este cea mai buna, a fost astfel imbunatatita cu cateva sute de procente,

-functionarea in conditii de siguranta d.p.d.v. al valorii maxime a shunt-ului (conditie impusa de autor si subliniata si de @mosu20 intr-un post anterior)

Una peste alta, o idee clara cred, ca se poate formula si pe care, dealtfel @Dr.L a sugerat-o, mai devreme:

lucrul cu shunt-uri de valoare foarte mica nu e foarte avantajos din pricina modului in care e scris softul pentru uC.

Link spre comentariu

Oricum va fi distractiv cu lcd-urile deoarece am observat ca cele fabricate in ultimul timp au consumul pentru BL foarte mare. Ma refer la cele care au leduri numai pe una din laturile mici. De asemenea si iluminarea este destul de neuniforma.

Sigur nu mai trebuie puse rezistente de limitare? Daca folosesc un singur led, atunci curentul trebuie limitat pe la 20mA!Intr-adevar se vede ca lumina nu e prea uniforma, dar s-ar putea sa nu deranjeze (prea tare...)
Link spre comentariu

Eu oricum pun rezistente de limitare, dar tot nu-mi plac!!! Am mai gasit pe ebay si am comandat 25 de bucati din cele clasice pe care le voi pune in "odaia de la strada" pina ma lamuresc cum devine problema.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mai poate pune cineva un link de la volt-ampermetru cu atmega8, cel cu 2x3 digiti led? era un link catre o schema ruseasca si nu o mai gasesc desi am cautat pe forum!multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări