mosu20 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Chiar daca stiu ca am darul sa supar lumea cred ca ar fi totusi util sa te intorci un pic la http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en.htm unde, la specificatiile tehnice spune ca rezolutia voltmetrului este de 10 mV si functie de sunt se pot masura curenti pina la 99A. Tot acolo ne lamureste baiatul cu citeva chestii: Internal MULTIMETR resolution is given by equatin: resolution[mA] = 1/(R[om]*3.2) If internal resolution is worse than 10mA, MULTIMETER displays current with internal resolution, if better - with 10mA one. In addition voltage drop on shunt resistor musn't exceed 2.4V, so R[om] should be less than 2.4/Imax[A] La prima vedere folosind acea rezistenta de 1,1 ohmi se pare ca cei 2,4V sunt depasiti. Nu ramine decit sa fie facut un calcul simplu pentru a avea rezistenta adecvata scopului urmarit. Pe aceeasi pagina sunt suficiente informatii pentru a obtine ce ne dorim. In plus, este lamurita si metoda de etalonare. Ma refer doar la ce ne intereseaza nu si la celelalte trimiteri de pe pagina. Dat fiind faptul ca pagina se refera la varianta cu TQFP, trecm pe pagina care ne intereseaza, cea pentru PDIP http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm. De remarcat ca schema difera de prima prin absenta semireglabililor si a mai multor condensatori de decuplare. De asemenea se remarca faptul ca nu se reiau explicatiile de pe prima pagina de unde si anumite lucruri neplacute ( posibila pilpiire a valorilor afisate, insuficienta acuratete a masuratorilor, neliniaritate si mai stiu eu ce altceva...) astfel incit pare ca aparatul este necorespunzator. Acesta este motivul pentru care sugerez intoarcerea la sursa. Am convingerea ca timpul consumat cu recitirea a ceeace spune baiatul acolo nu este un timp pierdut. Imi cer scuze daca din nou nu fac altceva decit sa supar prin ceeace spun. Am incercat doar sa sugerez ca este posibil ca noi sa nu facem ceeace trebuie pentru a "stoarce" din aparat tot ce poate da. Daca totusi lucrurile se mentin sub limita necesarului de acuratete ramine solutia trecerea la alta varianta. Link spre comentariu
messu Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Pe mine unul nu ma supara nicio parere/argumentatie exprimata decent. Deci, nicio problema !Da, e clar ca, cu shunt-ul meu de 1,1 ohmi, sint "in pom" si trebuie sa-l reduc, cam la jumatate, pentru ca am un curent maxim de 3A, asa ca asta voi face. Acopar in felul asta si situatiile in care apar varfuri de tensiune ??Sau, mai bine spus, sint in pericol de astfel de situatii la o valoare a sunt-ului de circa 0,50-0,60 ohmi ? Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Virfuri de tensiune nu prea au de unde sa apara atita vreme cit exista o protectie a sursei. In caz contrar, Dumnezeu cu mila. Murfy spune ca "cea mai rapida siguranta se arde dupa ce s-a ars tot ce era de ars" asa ca mai bine sa nu fie virfuri. Daca sursa limiteaza suficient de rapid curentul atunci pericolul este minim. Pina acum nu am vazut montaj indesctructibil asa ca un anume factor de risc se poate accepta. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 care regulator se incalzeste mai tare ? cel de 12v sau cel de 5v? Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 ramine aceeasi chestie din Elektor dedicata surselor diferentiale.http://www.elektor.com/magazines/2010/september/dual-voltage-current-display.1466817.lynkxdin cite vad dau si programul sursa. Are cineva credite sa faca download la documentatie si soft?? Link spre comentariu
Kuki Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 e free codul, numai cont trebuieacum vad ca pentru documentatie trebuie creditcontactati-ma pe privat, e mare si e si copyright cod sursa.zip Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Multumesc mult! va contactez.Emil Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 trebuie ceva fusebiti setati la atmega8? ca nu am atmega nou Link spre comentariu
messu Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 care regulator se incalzeste mai tare ? cel de 12v sau cel de 5v?E greu de spus care se incalzeste "mai tare" .Ambele se incalzesc foarte tare daca las BL-ul afisajului alimentat din regulatorul de 5 v. Cu alimentare separata pentru BL, nu se mai incalzeste niciunul.Cu siguranta trebuiesc setati niste fusebiti. Stiu ca pe site-ul atmega era un calcuator pentru fusebiti. Incearca sa intri acolo, sa alegi un clock de 1MHz si o sa-ti dea niste fusebiti pe care sa-i introduci i n softul de scriere. Succes ! Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 eu am bagat o rez de 11 ohmi in serie cu bl , si vad ca nu se incalzeste niciunul fusebiti vad ca nu trebuiesc setati ce ma enerveaza e faptul ca sta un rand ocupat degeaba nu poate nimeni sa modifici astefel incat dedesupt sa scrie volatge si ampere sau tensiune si curent Link spre comentariu
mosu20 Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Din cite vad nu ai ales schema poloneza ci una care nu are reglaje soft.LCD-ul lui @messu este bulimic, trebuie sa manince ceva mai mult dar se pare ca i-a gasit melicul, hi. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 poza e de la alt montaj. e o simpla poza luata de pe netintrebam dca e cineva care poate sa rescrie softul sa arate la fel ca poza de mai sus ca ma enerveaza ca sta un rand liber Link spre comentariu
Dr.L Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Nu cred, ca din cate stiu nu a dat si codul sursa, ci doar programul gata compilat Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 `foarte rau din partea lui Link spre comentariu
Dr.L Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Pai e munca lui...s-asa e foarte bine ca ne-a pus proiectul asta la dispozitie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum