Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltampermetru cu ATmega8

jean

Postări Recomandate

Cred ca astia au vrut sa faca ghirlanda pentru Craciun si daca nu le-a iesit, au zis sa puna macar de un BL :ciuda:. Posibil sa fie incalzire normala pentru asa numar de LED-uri. Poate ca fisa afisajului specifica pe acolo si ca se incalzeste. De ce nu schimbi pur si simplu afisajul si pe acesta sa il folosesti undeva unde nu mai sunt probleme cu spatiul si nu deranjeaza faptul ca se incalzeste? Este sigur ca nu se poate rezolva altfel pentru aceasta aplicatie unde, pentru a avea cit de cit liniaritate VA-metrul trebuie alimentat la tensiune destul de mare.

Link spre comentariu

La 10-20mA, ledurile se incalzesc...Problema e ca alea nici nu fac lumina :sparge: .Ai putea sa inlaturi cristalele de pe placa si sa lipesti smd-uri superluminoase. Cu 20mA pt tot afisorul, o sa ai mai multa lumina ca acum!

Link spre comentariu

Nu stiu daca se merita atita munca la preturile pe care le are un afisaj. Poate numai asa, de amorul artei atunci cind ai prin sertare ce iti trebuie altfel nu se prea justifica timpul irosit. Acum 20-30 de ani cind nu gaseai de niciunele se justifica sa RRR cum era directiva dar acum este pacat sa nu folosim timpul pentru a face o treaba serioasa. Este adevarat ca sunt foarte multe gioarse vindute pe post de avion dar ma amagesc ca asa vor fi fiind avionele in vremurile de azi, hi. Dupa ce am incercat suficient de multe variante de afisoare am ramas la ideea folosirii acelora pe care le stiu ce pot.

Link spre comentariu

Daaa, se pare ca singura solutie, de bun simt, este sa schimb afisajul si asta voi face. Am sa dau comanda chiar azi.Nu vreau sa pierd timpul, pe care si asa nu-l prea am, cu modificarea acestui afisaj.Oricum, ca sa nu zic ca n-am facut-o, am incercat si alimentarea, direct din sursa, prin rezistenta de putere. De mare putere :) Nimic. Frige s-aia de nu se poate. Deci, alt display !Oricum, cer scuze tuturor c-am cam deturnat discutia despre VA-metru pe un teren nu tocmai legat de subiect. Incerc sa nu mai repet asta.

Link spre comentariu

Nu considera discutia deturnata. Daca nu pateai tu treaba asta, o patea altcineva. Asa ca este de bun augur pentru viitori constructori de voltampermetre cu LCD "prevazut" cu BL superconsumator de curent.

Link spre comentariu

Nu considera discutia deturnata. Daca nu pateai tu treaba asta, o patea altcineva. Asa ca este de bun augur pentru viitori constructori de voltampermetre cu LCD "prevazut" cu BL superconsumator de curent.

Sunt de aceeasi parere. Avantaj primire de data aceasta deoarece este mai sanatos sa inveti din ce patesc altii decit sa afli pe pielea ta. In situatia de fata nu cred ca paguba este prea mare dat fiind faptul ca afisajul este bun si se poate folosi in alta parte chiar si fara iluminare. Pina la urma se poate folosi o alimentare separata, nestabilizata, pentru BL daca chiar este nevoie de el dar cred ca nu se merita efortul. @albasete, am pus in functiune v-ampermetrul dublu despre care am discutat mai demult si functioneaza destul de bine. Adevarul este ca are importanta destul de mare sa folosesti semivariabili de calitate. In rest pare a fi in regula.
Link spre comentariu

Felicitari D-le. Mosu ! :aplauze Daca aveti timp, puteti posta si cateva fotografii cu voltampermetru dublu ? Eventual ceva detalii, schema, etc. Semireglabili am folosit doar pentru contrast, in rest am pus rezistente in serie prin tatonare si le-am masurat valoarea. Tensiunea si intensitatea au fost setate pana am ajuns la valorile indicate de multimetru etalon. Sper ca saptamana viitoare sa termin al 5-lea voltampermetru cu Atmega 8, varianta 1x16 caractere, fara BL. Cred ca ar trebui sa mai incerc si alte variante. :da

Link spre comentariu

Imi pare rau ca am lungit-o cu raspunsul dar am tras nadejde sa vina feciorul pe aici sa imi fotografieze montajul in cauza dar nu a fost sa fie. este de vazut totusi aici tot ce te intereseaza. Acesta este cel care l-am facut:http://kentar.net63.net/pic--voltmeter-ammeter-.html Atentie insa, acesta nu este cu AVR. In lucru este, deocamdata o chestie mai elaborat, de aici:

http://vasileelettronic.altervista.org/progetti%20pic/multifunzione%20per%20alimentatore%20news.htm . Sa fiu sincer singurul lucru care ma incita este acel voltampermetru pentru sursa diferentiala publicat in elector. Am mai vazut si alte variante dar mi se pare mai lucrat cel mentionat.

Link spre comentariu

Proiectul lui vasileelettronic este foarte interesant, poate fi aplicat oricarei surse de tensiune fara protectie, deoarece protectia este asigurata de voltampermetru. Super voltampermetru.

Link spre comentariu

Bineinteles, singura chestie ca pentru a respecta regulile discutiile trebuiesc duse la

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=37&t=101448&start=15

daca te uiti pe pagina respectiva vei gasi mai multe linkuri interesante. Eu ma voi orienta, in principiu catre ceva cu Atmega. Din pacate pina acuma nu am gasit pentru surse simetrice.

Ar fi o chestie aici dar este foarte stufoasa http://mirley.firlej.org/miernik_panelowy_zasilacza_symetrycznego

Link spre comentariu

Da, am vazut postarea si am luat-o in calcul. Nu am avut timp sa ma ocup la modul special de aceasta aplicatie dar am vut-o si o am in continuare in vedere. Teocamdata am in derulare constructia unui transceiver si dupa aceea revin la surse si aparate de masura. Multumesc pentru atentionare.

Link spre comentariu

Foarte neinspirata folosirea lui LM358 in schema lui Vasile. Am scris deja p-aici de ce.

Unde, ca am rasfoit topicul si nu am gasit. M-am uitat si pe acela cu V-Ameter pentru eoliana...
Link spre comentariu

Chiar pe acest topic, incepind de la pagina 2. Se vorbeste despre neliniaritatea operationalelor obisnuite si ce mai este legat de tema. Voi incerca sa vad cum se comporta operationalele de instrumentatie gindite de romani cind inca mai lucrau, hi. ROB733 a fost un amplificator de instrumentatie foarte bun pentru semnale mici. Ar trbui si ceva modificari la soft, ma gindesc dar cred ca se poate rezolva in final.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări