Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare finali din bipolar in MOSFET pt un Delia?

metal_rise

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• metal_rise

5

• Sharky

2

• vasilenicolae52

2

• madkat

1

tu n-ai ce lucra?Ai putea pur si simplu sa pui mosfeturin in locul lor si sa cresti caderea de tensiune pe superdioda.Dar nu vad nici un motiv pt care s-ar merita sa faci asta.Mai bine ai pune alti bipolari.In 4 ohmi nu stiu daca te lasa transformatorul sa lucrezi, s-ar putea sa nu iti poata da destul curent

Link spre comentariu

Problema este ca se distorsioneaza prea mult. Am incercat sa reduc nivelul de intrare de la amplif(sursa fiind un pc), sa schimb toti condesatorii eletrolitici, dar fara efect. Si sincer as vrea sa modifi si impendata, si cu finali ma refeream la calcule pt piese evntualele piese.....

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

si crezi ca va distorsiona mai putin cu MOS-FETI ? MOS-Fetii sunt foarte neliniari in banda audio au capacitate mai mare in poarta deci sunt destul de ne indicati pentru audio ! o gramada de "baietasi" vor mos-feturi ca au auzit ei ca cica sunt ultimu ragnet ! dupa parerea mea tot bipolari sunt baza la clasa AB ! :rolleyes: Ps: mie imi plac si schemele cu mos-feti numai ca prefer bipolari :)

Link spre comentariu

esti sigur ca problema nu e din impedanta iesirii de calculator? o nepotrivire cu intrarile amplitunerului?sau o supraincarcare a preaplificarii?elimina astea doua inainte de a zapaci o schema destul de buna

Link spre comentariu

fata de bipolari mosfeturile aproape ca nu trag deloc curent.In schimb nu stiu de unde o sa aplici tu acei 4-5V cat le trebuie mosurilor sa se deschida.Si aia 4-5V se scad din excursia in tensiune...deci ampliful va avea tensiunea de iesire mai mica.

Link spre comentariu

:rolleyes: la 20W pe 4 oameni , iei tot etaju final il arunci :toimonster: si pui in loc unu cu integrate si te costa cu totul pana in 500 de mii...schemele alea au 20 de ani si se faceau asa fiindca atunci nu aveau cum altfel ! ...Mai terminati fratilor cu antichitatile !! Macar modificati ceva ce se merita, nu televizoru' pe lampi a lu bunicu' sau radiou' lu' Marconi ....

Link spre comentariu

Am rezolvat problema, era din cauza tranz din preamplif.Dar totusi as vrea sa modif impendanta de la iesirea amplif.Si vreau sa raman pe tranz nu sa trec pe IC avand in vedere cate "piese originale" sunt la noi pe piata(la mine finali sunt de fabricatie SGS-ATES, inainte de '89)

Link spre comentariu

- in principiu APROAPE orice amplificator conceput sa lucreze pe 8 ohmi poate lucra pe 4 ohmi IN URMATOARELE CONDITII : 1. tre' sa-l tina finalii [lucreaza cu curent de colector mai mare !] , uneori si prefinalii [depinde de schema si prefinalii folositi] 2. tensiunea de alimentare trebuie redusa cu cca 20%[trebuie rebobinat secundarul trafului insa cu sarma mai groasa , pt. a dedita aceiasi putere] Cele de mai sus sunt in principiu valabile pt. aceeasi putere debitata de amplificator [fiind limitat de traful care nu poate avea alt gabarit si de radiatorul finalilor care nu poate fi decat acelasi] .... trebuie vazut oricum daca nu mai trebuie umblat oarece si in restul schemei ! .... cam astea s-ar putea spune pe f.f. scurt in legatura cu solicitarea ta. ... PER TOTAL NU STIU DACA SE JUSTIFICA MANOPERA ! p.s. asta e doar parerea mea !

Link spre comentariu

Multumesc. O sa incerc si vad eu ce iese (fum sau muzica)

Eu am facut asta, am schimbat finalii cu mosfet-uri la Delia. Se poate modifica usor comparand schema AMP DELIA cu schema de amp. audio de la INTERNATIONAL RECTIFIER din catalogul de aplicatii. Nu ai prea multe modificari de facut dar e anevoios deoarece cablajul din DELIA nu este un cablaj conceput simetric pentru cele doua canale. Deasemenea preamplificatorul corector de ton este destul de prost. Recomand copierea unuia din orice schema de Technics - AMP. In cazul in care totul este modificat corect (mare atentie) vei fi cu adevarat multumit de ce a iesit. Deasemenea va trebui sa construiesti separat un preamplificator ptr. PICK-UP. Recomand tot Technics. Este la un nivel de calitate suficient de bun (in conditiile folosirii corecte a tipului de condensatori - styroflex, mylar, multistrat, ceramici, electrolitici, rezistente cu toleranta 1%). Altfel........probabil nu va iesi ceea ce iti doresti.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări