zanga Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Am facut o prostie , am desfacut o tripla auto cu voltmetru incorporat sa schimb un bec scala care se arsese insa cand am alimentat tripla sa verific ce tensiune ajunge la becul scala am vazut ca s-a facut un scurt undeva la baza circuitului pentru voltmetrul si acum nu mai functioneaza normal. Voltmetrul are 4 leduri, rosu, galben,galben,verde, acum cel verde sta aprins tot timpul nu se aprinde cand ar trebui sa ajunga la peste 14v. Asa arata circuitul: Am verificat rezistentele si diodele, totul pare ok. Ce ar mai trebui sa verific? Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Aveti acolo si 3 tranzistoare. Verificati-le si pe acestea. Mai verificati inca odata tote rezistentele si diodele dar ridicat un terminal de pe cablaj pt ca masuratoarea sa nu fie influientata de restul montajului.Presupun ca stiti cum se masoara o dioda, un tranzistor,etc. si stiti sa interpretati valorile masurate Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Am facut o prostie , am desfacut o tripla auto cu voltmetru incorporat sa schimb un bec scala care se arsese insa cand am alimentat tripla sa verific ce tensiune ajunge la becul scala am vazut ca s-a facut un scurt undeva la baza circuitului pentru voltmetrul si acum nu mai functioneaza normal. Voltmetrul are 4 leduri, rosu, galben,galben,verde, acum cel verde sta aprins tot timpul nu se aprinde cand ar trebui sa ajunga la peste 14v. Asa arata circuitul: Am verificat rezistentele si diodele, totul pare ok. Ce ar mai trebui sa verific? ai masurat rezistentele si diodele..dar parca mai ai niste tranzistori acolo pe aceia i-ai verificat? Link spre comentariu
zanga Postat Noiembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Va multumesc pentru raspunsuri. Masuratorile le fac conforma explicatiilor de aici si aici. Tranzistorii nu am apucat sa ii masor inca. Link spre comentariu
zanga Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Se pare ca pana la urma a fost o rezistenta de vina, am schimbat-o si acum functioneaza normal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum