Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru auto

zanga

Postări Recomandate

Am facut o prostie :jytuiyu , am desfacut o tripla auto cu voltmetru incorporat sa schimb un bec scala care se arsese insa cand am alimentat tripla sa verific ce tensiune ajunge la becul scala am vazut ca s-a facut un scurt undeva la baza circuitului pentru voltmetrul si acum nu mai functioneaza normal.

Voltmetrul are 4 leduri, rosu, galben,galben,verde, acum cel verde sta aprins tot timpul nu se aprinde cand ar trebui sa ajunga la peste 14v.

Asa arata circuitul:

Posted Image

Posted Image

Am verificat rezistentele si diodele, totul pare ok.

Ce ar mai trebui sa verific?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zanga

3

• Relav

1

• Myhayxx

1

Top autori în acest subiect

Aveti acolo si 3 tranzistoare. Verificati-le si pe acestea. Mai verificati inca odata tote rezistentele si diodele dar ridicat un terminal de pe cablaj pt ca masuratoarea sa nu fie influientata de restul montajului.Presupun ca stiti cum se masoara o dioda, un tranzistor,etc. si stiti sa interpretati valorile masurate

Link spre comentariu

Am facut o prostie :jytuiyu , am desfacut o tripla auto cu voltmetru incorporat sa schimb un bec scala care se arsese insa cand am alimentat tripla sa verific ce tensiune ajunge la becul scala am vazut ca s-a facut un scurt undeva la baza circuitului pentru voltmetrul si acum nu mai functioneaza normal.

Voltmetrul are 4 leduri, rosu, galben,galben,verde, acum cel verde sta aprins tot timpul nu se aprinde cand ar trebui sa ajunga la peste 14v.

Asa arata circuitul:

Posted Image

Posted Image

Am verificat rezistentele si diodele, totul pare ok.

Ce ar mai trebui sa verific?

ai masurat rezistentele si diodele..dar parca mai ai niste tranzistori acolo pe aceia i-ai verificat?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări