Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

extindere placa cu relee

i0nutzb

Postări Recomandate

Salutare!Vreau sa va intreb, in special pe cei care au facut vreo placa cu relee pe LPT daca v-au fost suficiente 8 bucati? mie nu, tocmai de aceea va intreb daca ati gasit/ati facut asa ceva.. m-ar interesa cu cat mai multe relee, nu neaparat pe LPT, poate sa fie si pe serial, dar, preferabil sa fie ieftin, cu documentatii complete, daca se poate si PCB :P multumesc tuturor ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

3

• cirip

1

• yo5oqa

1

• edy_wheazel

1

Top autori în acest subiect

Vizitator berti

A postat FUMIL candva o schema pe forum, pentru conectarea unui numar mare de relee pe serial. Dar n-o mai gasesc, poate ai tu mai mult timp sa cauti. Erau niste relee cu PIC-uri parca in care se programa cate o adresa pentru fiecare montaj. Si pe 2 fire puteai sa conectezi un numar mare de relee.Daca nu gasesti pe forum, cauta pe net.

Link spre comentariu

stie cineva daca fumil mai intra pe net? eu i-am dat un mail, preventiv deoarece codul pt pic nu mai este pe site :( ori l-au ster aia de pe server, ori l-a ster el. schema e simpla intr-adevar.. dar.. nu tu cod pt pic, nu tu prog de comanda.. cam inutila, nu? :(

Link spre comentariu

inainte de restaurarea bazei de date, a postat cineva o schema fara pic-uri pentru asta, pe portul paralel, cu promisiunea ca va pune si sursa softului. se poate sa mai postezi inca odata? multumesc

Link spre comentariu

i0nutzb,Schema concreta n-am, dar daca esti la largul tau cu programarea pc-ului si aplicatia ta nu se supara daca mai apare cate un glitch pe la relee, pot sa-ti dau o idee. Eu am folosit asa ceva ca sa aprind 16 leduri folosind numai 2 pini de la un controler. Solutia se poate extinde la un catralion de iesiri. Ledurile puteau sa clipeasca ptr un timp f scurt <1ms, iar in rest erau aprinse. Nu ma deranja.Ideea de fond este sa trimiti intr-un registru de deplasare cu incarcare seriala si iesire paralela un sir de bitisori care sa activeze iesirile. Eu am folosit 74LS164 (parca). Daca ideea iti surade, dezvoltam subiectul.Cirip

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări