Vizitator korban_alex Postat Martie 14, 2006 Partajează Postat Martie 14, 2006 am fost azi la un nene si am salvat de la praf si moarte niste tuburi, cel putin la pun in colectia mea :DPCL80 - 2 bucPCL82 - 2 bucPCL85 - 3 buc + 1 buc PCL805 despre care am aflat ca e echivalenta cu PCL85PCL86 - 4 bucECL80 - 1bucEC180 - 1buc+ altele pe care nu se mai vede nimic(da' sunt mari ;)), omu zicea ca sunt de TVPt cele mentionate mai sus aveti vre-o schema, ca idee mi-am facut de ele di data sheet, dar nu am gasit aplicatii concrete. Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 14, 2006 Partajează Postat Martie 14, 2006 am studiat si mai mult, dar mai am intrebari:Se pot folosi PLC in scheme audio?? intentionez sa folosesc doar pentoda, eventual se poate folosi si pentoda?? daca fac un push-pull cu 2 pcl as avea 2 triode si 2 pentode, exact cum imi cere montajul, nu?? A facut cinva asa ceva?? Link spre comentariu
mariand Postat Martie 14, 2006 Partajează Postat Martie 14, 2006 Da,binenteles ca merg in amplificatoare audio si poti face amplificator cu doua bucati Push-Pull,putere cam mica dar se aud bine. Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 15, 2006 Partajează Postat Martie 15, 2006 Da,binenteles ca merg in amplificatoare audio si poti face amplificator cu doua bucati Push-Pull,putere cam mica dar se aud bine.da pot folosi si trodele in loc de o dubla trioda cum e ecc-ul???? Link spre comentariu
mariand Postat Martie 15, 2006 Partajează Postat Martie 15, 2006 Da normal,poti folosi partile de trioda in loc de ECC.O sa-ti postez diseara cand ajung acasa niste scheme de PP si SE. Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 15, 2006 Partajează Postat Martie 15, 2006 Da normal,poti folosi partile de trioda in loc de ECC.O sa-ti postez diseara cand ajung acasa niste scheme de PP si SE.Mesi mult !!!Astept si schemle sa arunc cu ochiu si sa ma hotarasc asupra uneia, sau a mai multora, tinand cont de varietatea tuburilor ce le am Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 15, 2006 Partajează Postat Martie 15, 2006 Uite aici ceva calumea cu ECL86(PCL86) E un SE de 4W si cu un ochi magic in circuit :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Uite aici ceva calumea cu ECL86(PCL86)E un SE de 4W si cu un ochi magic in circuit :yawinkle:Chiar frumos ;) am si un ochi magic, echivalentul rusesc la EM80, asa ca e la fix :)Multam fain !!! Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Am o la lampa pe care nu se vede scrisul, dar ce pot spune e ca lampa seamana ff bine cu PCL86, spun asta pentru ca trioda este identica la fel si ecranajul dintre trioda si pentoda, doar pentoda difera. Poate fi tot un PCL sau ELC 86??? sa difere doar fabricantul si de aici sa apara si diferenta la pentoda???Incerc sa pun si poze cu ea. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Chiar frumos ;) am si un ochi magic, echivalentul rusesc la EM80, asa ca e la fix :)Multam fain !!!n-ai pt ce, pot spune ca intreg site-ul e frumos si interesant Link spre comentariu
amper Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Am o la lampa pe care nu se vede scrisul, dar ce pot spune e ca lampa seamana ff bine cu PCL86, spun asta pentru ca trioda este identica la fel si ecranajul dintre trioda si pentoda, doar pentoda difera. Poate fi tot un PCL sau ELC 86??? sa difere doar fabricantul si de aici sa apara si diferenta la pentoda???Incerc sa pun si poze cu ea.Ai grija ca din cate am observat eu majoritatea lampilor di seria ECL/PCL seamana f. bine intre ele. Eu am patit-o cu 2 buc care credeam ca sunt ECL 86 si erau ECL 84 care are si alta configuratie la soclu. Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 mda, dar triodele difera, chiar mult, de la 80 ..82..84.. 86 .Asta are trioda identica cu cea de la PCL86, doar pentoda difera si nici asta prea mult, la grile parca are ceva in plus, pun niste poze pe cand ajung acasa sa ziceti si voi ... Link spre comentariu
Vizitator korban_alex Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 am incercat sa fac ceva poze dar nu se vede mare lucru, in schimb am studiat piciorusele lampii, legaturile in interior sunt identice cu PCL86, filamentul se alimenteaza la aceeasi tensiune---> e un PCL86. am sa-l pun in montaj si de iese cu scantei... asta e:))Salutare voua! Link spre comentariu
amper Postat Martie 17, 2006 Partajează Postat Martie 17, 2006 Asta e daca nu pui poze nu te pot ajuta. Am ceva lampi d-astea pt. ca am tot strans sa am rezerve la statie. Link spre comentariu
norad Postat Martie 23, 2006 Partajează Postat Martie 23, 2006 Stiu ca PCL85 se folosea pentru baleiaj vertical in televizoare.Are cineva idee daca se poate folosi ca amplificator audio ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum