Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

el84 cu intrebari

Vizitator korban_alex

Postări Recomandate

Vizitator korban_alex

Ce amplif si la ce putere maxima as putea face cu 2 el84 / canal si 2 ecc81/canal??daca ma puteti ajuta cu schema si cu sfaturi ... va sunt recunoscator.Mentionez ca nu am mai facut asa ceva.. cat de greu este sa obtin performante???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariand

8

• sere

2

• Kosmin

2

• yo9hrb

2

Top autori în acest subiect

Vizitator korban_alex

iti multumesc pentru schema, am inteles cat de cat ce e acolo, dar am niste nelamuriri: 1. NU INTELEG LIMBA...pt detalii, fireste, ca sunt si alea pretioase!!!2. Se poate face o alta schema de alimentare, in cc, atat pentru tensiunea anodica cat si pentru cea care alimenteaza filamentele??3. la ECC81 cum leg filamentul, vad ca are 2 cu priza mediana (4-9-5)???4. care este partea cea mai delicata a schemei, unde trbuie sa acord cea mai mare atentie pentru a avea un amplif cu brum cat mai scazut, chiar insesizabil???5. asta mai mult pentru cunostinta mea.. de ce se torsioneaza firele?? care este efectul???VA multumesc si sper ca nu va stresez! Vreau sa invat si eu ceva.

Link spre comentariu

Mariand incearca sa postezi din nou pozele cu finalul tau cu el84... poate se inspira lumea :yawinkle:. la pctul 2. poti face o alimentare stabilizata pt filamente cu 7805 si ii mai pui 2 diode 1n4007 pe pinul de referinta sau cu LM317. Daca gasesti versiunea cu capsula TO3 la 7805 sau LM338k este mai bine pt ca ai pana la 5A. Pt. tensiunea anodica nu cred ca este cazul sa te chinui.. filtrare si daca mai vrei poti sa pui si un drosel. Pt ECC pui 4 si 5 in paralel si 9 la masa ... sau pui 12,6 volti pe 4-5 si 9 ramane in aer Se torsadeaza ca sa ai paraziti indusi cat mai mici.. .. in final tensiunile parazite care se induc in fiecare fir se anuleaza.

Link spre comentariu

Schema prezentata de polonez functioneaza impecabil.Eu personal am suplimentat schema cu un modul cu stabilizarile pentru filamente(doar pentru ECC-uri).Am sa fac alte poze si o sa postez din nou aici.

Link spre comentariu
Vizitator korban_alex

Schema prezentata de polonez functioneaza impecabil.Eu personal am suplimentat schema cu un modul cu stabilizarile pentru filamente(doar pentru ECC-uri).Am sa fac alte poze si o sa postez din nou aici.

Abia astept, daca ai si pcb .... si asta as vrea, inclusiv pentru stabilizarea tensiunii la ECC..
Link spre comentariu

http://www.republika.pl/audioton/EL84/w ... tka-cz.pdf

http://www.republika.pl/audioton/EL84/z ... -cz-55.pdf

adresele de la cablaje pt partea de alimentare si amplificare. Pt. partea de stabilizare cred ca nu este asa de greu sa faci cu 7805 .. ca doar ai 3 terminale IN, Ref si Out... singura chestie este ca trebuie sa mai pui doua diode in conductie directa pe Ref si o filtrare cu condensatoare pe iesire. Montajul merge facut in aer sau pe o fasie de cablaj pe care zgarii doua canale ( si obtii 3 insule izolate electric ). Pe fiecare insula lipesti cate un picior de la 7805 numai referinta o duci prin cele 2 diode + condensatoarele intre Out si Ref. Mai mult nu cred ca ai nevoie....

Mai trebuie sa dai o bere (chiar si virtuala :drinkers: ) lui Mariand ca sa posteze (din nou ) datele trafului de iesire. :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator korban_alex

Multan fain baitetii !!!!Uite berile... virtuale, da' cine stie poate ne chiar intalnim la o bere....o lada ... :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Link spre comentariu

Si o remarca ce s-a pierdut de asemenea... tuburi SMD (nu stiu cine a zis-o, dar a fost la obiect) :finga: Oricum, iti spun inca o data, frumoasa lucrare. Bafta in continuare :supz:

Link spre comentariu
Vizitator korban_alex

Multam inca o data, azi am facut un PCB pentru un canal, urmeaza sa il fac pe al doile-a si apoi modulul de alimentare.Trafurile de iesire cine ti le-a facut ?? Sunt bune, se comporta bine??

Link spre comentariu
Vizitator korban_alex

mai am ceva intrebari pentru Mariand:

In schema polonezului apare de doua ori condensatorul C7 in locuri total diferite, o data pe ramura simetrica cu C8, iar in lista de valori apare egal cu C8 si mai apare in conexiune paralela cu R10 si C6. tu ce ai folosit si cum ai facut??

referitor la trafu de iesire .... la polonez apare cu mai mult infasurari in primar, cum ai legat traful prezentat de tine la care apar doar 2 infasurari???

Nu ai mai folosit R18 si R19???

Ceva specificatii la R16 si R17....

La R20, R21 si C9 ce valori ai ales??? prin tatonare???

Link spre comentariu

Deci sa te lamuresc in ordinea in care intrebi tu:C7,C8 sunt egale ca valoare si sunt de 100nF/400VoltiR10 2,7K,C6-100nF/63Volti si este la fel cu C1-100nF/63VoltiIn catodul primei triode(o jumate din ECC)ai sa regasesti o rezistenta de valoare egala cu R10 adica R3+R4-470Ohmi+2,2K=2,67KSa construit schema asa sa poti veni cu reactia negativa intre cele doua rezistente.R18 si R19 se vor folosi de cate 100Ohmi si se vor lega exact unde vine V+(punctul unde se alimenteaza cu tensiune traful de iesire).R16,R17 vor fi de 220Ohmi la 2Wati.R20 la mine a iesit cu valoarea de 47K,R21 a iesit dupa multe teste si tatonari la valoarea de 56K iar C9 82Pf.Dupa probe si teste am realizat un alt traf de iesire facut la fel ca primul doar ca i-am scos prize si la grilele ecran(ultraliniar) adica:1200spire,300spire(V+ punct de alimentare al trafului)300spire,1200spire.In secundar 50spire,50spire,respectand ordinea bobinelor si a sensurilor exact cum se vede din schema postata mai sus.Daca mai ai nelamuriri poti sa intrebi.Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări