Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare tensiometru

Vizitator

Postări Recomandate

Am un tensiometru pentru incheietura model SHL-168ZA. Masoara presiunea arteriala minima, maxima si numarul de batai pe minut. Pentru ca arata cifre destul de ciudate, neconstante la tensiunea arteriala si uneori arata 200-300 de batai pe minut, lucru imposibil ca am masurat dupa ceas, am umblat in el si i-am dereglat supapa care da drumul incet la aer in timpul masurarii.Ii rog pe cei care au tensiometru electronic, indiferent de model, sa isi ia tensiunea in timp ce se uita la un cronometru si sa imi spuna:Cate secunde dureaza intre oprirea pompei care baga presiune (inceputul masurarii) si momentul in care aparatul da drumul singur la aer (sfarsitul masurarii)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• C.D.

1

• romioltean

1

Top autori în acest subiect

L-am reglat cam la 30-40 de secunde. Inainte tinea peste un minut si din cauza asta strangea foarte tare. Cred ca asta era motivul pentru care masura aiurea. Spre sfarsitul masurarii zvacnea mana rau de tot si uneori termina cu eroare E1.Acum nu mai e deranjant pentru mana si pare ca merge bine, nu mai face figuri. :dans:Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar aceste aparate NU POT FI PReCISE, de aceea nu o sa vezi asa ceva niciodata intr-un spital serios. Principiul masurarii folosit de aceste tensiometre este cel pletismografic, ele masoara pulsatiile cu amplitudine maxima ale arterei radiale, care coincid cu presiunea arteriala medie. Cum manseta este foarte aproape de articulatia radio-carpiana, greu de mentinut imobila, iar intre radius si ulna exista de asemenea o articulatie ce permite miscari de rotatie, este foarte greu pentru traductor sa diferentieze pulsatiile arterei de miscari "parazite" ale articulatiilor de mai sus. Rezultatele vor fi deci frecvent eronate. Este deci de preferat utilizarea tensiometrelor brahiale, care nu ajung in apropiere imediata cu structuri anatomice mobile.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai clar spus, tensiometrele pentru incheietura mainii nu indica tensiunea corecta, din motive principiale. Acestea indica o tensiune mai mica decat cea masurata sus pe brat.Mult mai aproape de adevar sunt cele (electronice) cu manson lat care se pune sus pe brat.Dar mult mai precise sunt cele cu pompa mecanica de mana, problema aici este ca trebuie sa sti cum sa masori corect tensiunea.

Link spre comentariu

Al meu indică bine.

Ca să măsoare corect, încheietura măinii trebuie ţinută la nivelul inimii. Din legile hidrostaticii, dacă incheietura este mai sus decăt inima atunci tensiunea indicată e mai mică, şi invers.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări