Vizitator costyslob Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Exact asta este transformatoru, 230 Volti, consum 200 W, 12 Volti. : Puntea redresoare ceva de genu: Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Cel mai simplu ar fi sa bobinezi un anumit numar de spire si le vei inseria cu infasurarea primarului. Infasurarea suplimentara va fi realizata cu conductor CuEm care sa aiba sectiunea cel putin egala cu cea din primarul transformatorului. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 nu-i mai simplu sa scoata cateva spire? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Depinde! Traful are 200VA, deci 16A - probabil secundarul este bobinat cu mai multe sirme in paralel; depinde cum sint dispuse aceste infasurari. Link spre comentariu
Luca Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Cunosc transformatoru ala, am avut si eu unu, are cate 2 sarme in paralel. Eu zic ca este si mai bine daca ai da jos tot secundaru si ai pune alta sarma ca sa ai 10 Volti. in felu asta vei avea un amperaj mai mare, pt. ca VA = Amperi x Volti , deci vei obtine 20 Amperi pe 10 Volti. la trafu acela de 200 VA Problema este ca trebuie sa afli numaru la spire pe volt si grosimea sarmei. Link spre comentariu
emilberculescu Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Masoara tensiunea fara condensator ( doar cu puntea )o sa vezi ca ai 13VPune condensatorul si masoara o sa ai cum spuneai peste 17 VAcum pe iesire leaga un bec de 12V/21W ( tipic auto )nu iti fie teama ca nu se arde si cu el aprins masoaratensiunea si o sa vezi ca ai in jur de 13.5VDeci daca alternativ ai 13V nu ai cum sa arzi amplificatorul.(becul simuleaza consumatorul )Si in plus circuitele ce au utilizare in audio pentru autoturismeau plaja de alimentare in general intre 10v si 18V. Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Mult mai rapid (depinde de buget) cumperi un traf de 10V/5A (aprox. 45-50 ron). Cand am timp o sa postez o astfel de schema, am facut acum 7-8 ani un alimentator pentru TDA 1554Q (2x22W sau 4x11W). Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 cand am timp o sa postez o astfel de schema Te referi la conectarea trafului cu puntea si condensatorul? Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Nu, dupa partea de redresare si filtrare am folosit 2 tranzistori de putere, un 7812 parca (montate pe radiator de Al) si 4 rezistente de cativa ohmi/5w, nu mai retin exact.(Montajul este de tip "paianjen.") Am folosit un traf de UPS si una din tensiuni era prea mare (cealalta prea mica) si am vrut sa am 12V. Cand ajung acasa, caut schema si incerc sa o postez. Link spre comentariu
pusu Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Ce zice @lorik199 e cel mai simplu. Chiar daca e groasa sarma din sec. nu e greu sa dai jos un nr de spire ca sa ramai cu 9,5-10V. Slabesti o spira si o tai cu spitul si tot asa. Nu te lupta sa desfaci sarma lunga. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Despre aceasta schema este vorba. Eu am folosit doar 2 tranzistori fara thyristor si zenner, doar sursa pozitiva de 12 V.(Se vede unde este trasata linia despartitoare.) Link spre comentariu
Vizitator Mast3rOfHorr0r Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 un stabilizator si gata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum