Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator pentru Amplificator Auto

Vizitator costyslob

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

8

• lorik199

4

• albasete

3

• Luca

2

Top autori în acest subiect

Cel mai simplu ar fi sa bobinezi un anumit numar de spire si le vei inseria cu infasurarea primarului. Infasurarea suplimentara va fi realizata cu conductor CuEm care sa aiba sectiunea cel putin egala cu cea din primarul transformatorului.

Link spre comentariu

Cunosc transformatoru ala, am avut si eu unu, are cate 2 sarme in paralel.

Eu zic ca este si mai bine daca ai da jos tot secundaru si ai pune alta sarma ca sa ai 10 Volti.

in felu asta vei avea un amperaj mai mare, pt. ca VA = Amperi x Volti , deci vei obtine 20 Amperi pe 10 Volti. la trafu acela de 200 VA

Problema este ca trebuie sa afli numaru la spire pe volt si grosimea sarmei.

Link spre comentariu

Masoara tensiunea fara condensator ( doar cu puntea )o sa vezi ca ai 13VPune condensatorul si masoara o sa ai cum spuneai peste 17 VAcum pe iesire leaga un bec de 12V/21W ( tipic auto )nu iti fie teama ca nu se arde si cu el aprins masoaratensiunea si o sa vezi ca ai in jur de 13.5VDeci daca alternativ ai 13V nu ai cum sa arzi amplificatorul.(becul simuleaza consumatorul )Si in plus circuitele ce au utilizare in audio pentru autoturismeau plaja de alimentare in general intre 10v si 18V.

Link spre comentariu

Mult mai rapid (depinde de buget) cumperi un traf de 10V/5A (aprox. 45-50 ron). Cand am timp o sa postez o astfel de schema, am facut acum 7-8 ani un alimentator pentru TDA 1554Q (2x22W sau 4x11W).

Link spre comentariu

Nu, dupa partea de redresare si filtrare am folosit 2 tranzistori de putere, un 7812 parca (montate pe radiator de Al) si 4 rezistente de cativa ohmi/5w, nu mai retin exact.(Montajul este de tip "paianjen.") Am folosit un traf de UPS si una din tensiuni era prea mare (cealalta prea mica) si am vrut sa am 12V. Cand ajung acasa, caut schema si incerc sa o postez. :freaza:

Link spre comentariu

Ce zice @lorik199 e cel mai simplu. Chiar daca e groasa sarma din sec. nu e greu sa dai jos un nr de spire ca sa ramai cu 9,5-10V. Slabesti o spira si o tai cu spitul si tot asa. Nu te lupta sa desfaci sarma lunga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări