Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie reballing

Vizitator mvandrei

Postări Recomandate

Vizitator mvandrei

Salutare!Sper sa nu va sparati, sunt nou in domeniu.Vreau sa achizitionez un kit complet, statie + consumabile + chip-uri + ce mai e nevoie.Pentru toti "destepti :bataie i" cu "cauta pe google :nas: ": as cauta, dar e greu sa cauti ceva ce nu stii ca trebuie sa cauti. Este mult mai sigur sa imi spuna cineva care stie si care e la curent cu domeniul, pentru ca e vorba de tehnologie care avanseaza mereu.Am vazut niste statii pe internet, unele cu un brat care o face semi-automata, altele fara. Initial aveam un buget de 3000 lei, dar as putea sa mai fac rost pana la 9000-10.000 cel mult, daca intr-adevar se merita.Multumesc,Andrei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• schukaru

1

• 2informaticos

1

• AndreiIr

1

Vezi aici

http://www.drivestar.biz/

are cam tot ce vrei in domeniu...

Daca bine imi amintesc, are user si pe eBay, cred ca se numeste E-Best.

Iti recomand o statie Hot-Air, gen Shuttle Star SP-360, sau ZhuoMao ZM-5860.

Au un Live Help pe site, asa ca poti intra in contact direct cu ei; vezi ce oferte iti fac pt un kit complet, statie + accesorii...

Eu am un prieten care cumpara regulat de la ei chipuri pt reballing si este multumit; prin eBay sunt multi chinezi care vand chipuri scoase de pe placi, dar care nu-s bune de nimic.

O recomandare express, nu cumpara flux de la ei si nici de la alt chinez; toti vand facaturi Amtech, care sunt sub orice critica.

Pt flux

www.amtechsolder.com

si ai scapat de griji. Pt mine calitatea fluxului este foarte importanta in procesul de reballing. Astia vand si bile, dar la niste preturi...

Calitatea nu este scumpa... calitatea se plateste, asta este, deh.

Pt site, parerile sunt impartite; lucreaza fiecare cu ce-i cade mai bine. Eu folosesc si am folosit de la inceput, doar direct heat stencils; am cumparat din eBay un kit de vreo 150 de bucati. Chinezarii, se mai indoaie oleak, nu stau perfect lipite de chip, dar ma descurc. Am cumparat recent si un holder de fixare special pt tipul asta.

Salutari si spor la treaba.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Statie Profesionala Jovy RE-8500 BGA Full IR , asta cred ca ar corespunde la cerinte in domeniu , normal ca iti faci treaba si cu una mai ieftina , dar la asta cred ca ai cam ce iti trebuie . Poti sa folosesti si o statie cu aer cald , dar iti da batai de cap cu aerul cald care din anumite puncte de cam prajeste .Pentru flux cauta ERSA - FMKAN 32-005 - FLUX CREAM, NO-CLEAN , dupa parerea mea cel mai bun .In rest rabdare , un ceas :) , placi sa faci experimente , si nopti nedormite , etc ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator bumbu100

Eu folosesc ACHI IR6000 ceea ce it-i si recomand .Pentru inceput insa lucreaza la rece adica pe motherboarduri defecte compromise.Dupa ce o cunosti e o bijuterie .

no ofense, dar achi ir6000 merge doar ca o masina secundara langa una cu aer cald. Up Heater-ul e prea dur si preheatul prea mic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări