Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cycle 60.20G

nickrvl

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

9

• petreelectronic

3

• cipriyan123

2

• misuraelectronic

1

s-a mai rezolvat ceva cu cei de la TME in legatura cu mosii care au pocnit?nu cred ca vor recunoaste faptul ca aduc tranzistorii(cam 90% din ce au pe stoc)din china.

Da de unde... dupa ce mi ia luat curieratul am mai dat vreo trei telefoane la care primeam raspunsul ca o sa ma sune "ei" azi, "ei" fiind "Romanii" de la TME Romania/Timisoara (de obicei ma "tin" tare ca sint Roman dar se pare ca asa sintem ca natie, de doi lei, i-mi cer totusi scuze fata de oamenii de treaba oricare ar fi ei) la al treilea telefon nu am mai rezistat si am transformat discuria in "albie de porci", una peste alta am primit un raspuns pe mail unde cica o sa-mi trimita raspuns in cel mai scurt timp asta inseamna dupa sarbatori.... asa ca inca astept.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am lucrat si eu cu invertoare bazate pe tranzistori MOS.Dupa multe caderi am constatat urmatoarele:in toate invertoarele trnzistoarele de putere sunt imperechiate si testate bucata cu bucata dintr-un lot comandat la fabrici serioase.-In Romania se pare ca nu putem face comenzi la cantitati mici de componente originale,ar trebui si un lot mai mare de piese.-cauza:sa nu putem reproduce sau repara la scara mare asemenea echipamente fara ajutorul legal al furnizorilor,incolo totul este pasiune si noroc.Cine are alta parere ,tot respectul.Branisteanu.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator vyjy

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca a-ti rezolvat intr-un final aparatul de sudura si daca da, in ce fel. ma aflu in aceiasi situatie si prietenul electronist care se ocupa de aparat crede ca defectul este in componenta cu inscriptia PWM 2000 10-05.

Link spre comentariu

Componenta respectiva e un circuit hibrid (pe suport ceramic, fragil), de regula nu prea se repara.Nu e imposibil, dar destul de dificil, depinde ce anume e defect.O solutie ar fi inlocuirea cu un circuit refacut pe suport de sticlotex, normal.Oricum, trebe verificat si celalalt hibrid, pe acela sunt protectiile, unele defectiuni de pe acesta pot impiedica si functionarea normala a pwm, deci sa pui modul pwm nou si sa constati ca nu merge nici ala...

Link spre comentariu
Vizitator vyjy

are doua astfel de module pwm 2000. unul a fost scos, iar la aparat s-a aprins ledul verde ca si cum ar functina normal. problema este din el nu iese nici un fel de semnal. credem ca asta a fost cauza care a declansat avaria. la noi au sarit decit 4 irfp-uri. o sa incerc sa fac rost de ambele componente pt ca nu stiu cum le-am putea verifica. daca cineva are mai multe experienta, eu sunt incepator si ma bucur cind invat ceva nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări