Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cycle 60.20G

nickrvl

Postări Recomandate

Am probleme la acest tip de invertor cu tranzistorii MOS-FET IRFP450, ce gasesc in mod curent pe piata sint absolut "0", pleznesc la prima amorsare, din cei originali am recuperat 6 Buc, dupa ce i-am testat pe fiecare in parte bineinteles i-am pus la loc si pot folosi aparatul pina la 80-90A sau chiar mai sus, aici m-am blocat, poate ma puteti ajuta cu idei, de unde pot face rost de MOS-i "adevarati".

In principiu e un aparat simplu dar bun si nu vreau sa ma dau batut din cauza unor "chinezarii".

Pun si ceva poze....

post-9441-13982934076_thumb.jpg

post-9441-139829340772_thumb.jpg

post-9441-139829340779_thumb.jpg

post-9441-139829340786_thumb.jpg

post-9441-139829340794_thumb.jpg

Aici datasheet: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... RFP450.pdf

Am icercat cu unii de la TME, ma insel eu? nu sint compatibili? sau sint si aceia facaturi, altfel nu-mi explic proasta lor calitate, o sa incerc sa iau legatura si cu ei, sint curios de raspuns.

Daca se cere pot pune ceva poze si cu masuratori osciloscop.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

9

• petreelectronic

3

• cipriyan123

2

• misuraelectronic

1

1-- postati si dvs niscaiva poze lizibile cu tranzistorii cumnparati de dvs , ca sa ne lamurim daca ati cumparat produse originale sau tepe ...!2-- tranzistoarele originale irfp450 poarta MUSAI sigla international rectifier , anume I DIODA R ...!orice alt tip de marcaj care se poate gasi pe piata nostra sint de slaba calitate ...!

Link spre comentariu

1-- postati si dvs niscaiva poze lizibile cu tranzistorii cumnparati de dvs , ca sa ne lamurim daca ati cumparat produse originale sau tepe ...!2-- tranzistoarele originale irfp450 poarta MUSAI sigla international rectifier , anume I DIODA R ...!orice alt tip de marcaj care se poate gasi pe piata nostra sint de slaba calitate ...!

Poze o sa pun sigur dar miine dupa masa, momentan nu am, insa sigur nu sint International rectifier, ma refer la cei noi, sint Vishay, se pot vedea pe site-ul TME, cei originali sint intradevar International....Ma asteptam la diferente stiind dinainte ca nu sint originali insa chiar asa? sa nu fie functionali deloc? la cit sa-i alimentez, la 5V ca sa-i pot utiliza? Eu nu inteleg TME-ul de ce comercializeaza asa ceva....de acea sint recunoscator (nu stiu cum ) daca puteti recomanda pe cineva la care pot gasi tranzistori adevarati, ca la urma urmei si respectiva sigla de la International poate fi reprodusa.Si ca o gluma, tranzistorii "astia" pe care i-am incercat nici macar de pleznit nu pleznesc cum trebuie, sint pur si simplu niste grenade, bubuie de era sa fac infarct si sar bucati din ei ca schijele, unul nu a ramas intreg, le-a sarit capacele prin tot atelierul, ricosind din perete in perete, ma rog, poate mai exagerez si eu un pic :rade: In rest numa` de bine....
Link spre comentariu

Poze o sa pun sigur dar miine dupa masa, momentan nu am, insa sigur nu sint International rectifier, ma refer la cei noi, sint Vishay, se pot vedea pe site-ul TME, cei originali sint intradevar International....Ma asteptam la diferente stiind dinainte ca nu sint originali insa chiar asa? sa nu fie functionali deloc? la cit sa-i alimentez, la 5V ca sa-i pot utiliza? Eu nu inteleg TME-ul de ce comercializeaza asa ceva....de acea sint recunoscator (nu stiu cum ) daca puteti recomanda pe cineva la care pot gasi tranzistori adevarati, ca la urma urmei si respectiva sigla de la International poate fi reprodusa.Si ca o gluma, tranzistorii "astia" pe care i-am incercat nici macar de pleznit nu pleznesc cum trebuie, sint pur si simplu niste grenade, bubuie de era sa fac infarct si sar bucati din ei ca schijele, unul nu a ramas intreg, le-a sarit capacele prin tot atelierul, ricosind din perete in perete, ma rog, poate mai exagerez si eu un pic :rade: In rest numa` de bine....
O sa aveti surprize si cu tranzistori asa - zis "originali " ...apropo , d-le MISURA - ce au cei cu sigla Vishay ? poate dati o explicatie demna de un electronist , sa intelegem si noi ce-ati descoperit ...vreun nou continent unde cresc tranzistori " originali " ?
Link spre comentariu

O sa aveti surprize si cu tranzistori asa - zis "originali " ...apropo , d-le MISURA - ce au cei cu sigla Vishay ? poate dati o explicatie demna de un electronist , sa intelegem si noi ce-ati descoperit ...vreun nou continent unde cresc tranzistori " originali " ?

Si ce solutie ar fi, cum deosebim firmele serioase fata de cele asa zise "pe vapor", de fapt asta intreb, unde gasesc o firma "serioasa"?"petreelectronic" Multumesc mult, o sa incerc si acolo... cum comunici cu ei? poti vorbi personal sau pur si simplu i-i recomanzi pentru ca esti multumit de ei, cu scuzele de rigoare insa trebuie sa intreb...
Link spre comentariu

Sunt convins ca multi colegi de pe forum stiu de Dl. Ilas de la Arad (nu pot pune link aici pt. ca se considera reclama)Eu nu am avut probleme niciodata cu componentele de acolo, probabil depinde de furnizorii pe care ii are fiecare magazin. Atentie daca tranzistorii vor avea radiator metalic trebuie sa-i izolezi de radiatorul din aparat.

Link spre comentariu

Sunt convins ca multi colegi de pe forum stiu de Dl. Ilas de la Arad (nu pot pune link aici pt. ca se considera reclama)Eu nu am avut probleme niciodata cu componentele de acolo, probabil depinde de furnizorii pe care ii are fiecare magazin.

Am inteles, multumesc inca o data, o sa incerc

Atentie daca tranzistorii vor avea radiator metalic trebuie sa-i izolezi de radiatorul din aparat.

Aici nu inteleg, adica de ce sa-i izolez, tocmai asa functioneaza in montaj, drena e comuna cu partea din spate care inchide circuitul direct pe radiator, post-9441-139829340871_thumb.jpg pinul drena chiar e rupt intentionat, priveste in pozele mele atasate in primul post.
Link spre comentariu

Poze cu tranzistorii care si-au dat sfirsitul primii

http://imageshack.us/f/338/dsc03876e.jpg/

Poze cu cei originali

http://imageshack.us/f/855/dsc03877r.jpg/

Astazi, reverificat totul pe invertor, de la trasee, urmarit semnal pina la re testare cu cei vechi recuperati, totul e inregula aparatul functioneaza, i-i dau jos si pun din cei nou cumparati 6 buc

http://imageshack.us/f/543/dsc03879m.jpg/

reverificat aparatul, din nou totul in regula, am alimentat si la prima incercare de amorsare a electrodului "BUUUM"

http://imageshack.us/f/580/dsc03880r.jpg/

Am repetat operatia pentru ca am ajuns pina la punctul de a ma banuii ca am gresit ceva asa ca fara dubii, tranzistorii sint de proasta calitate. Sa vad ce rezolv cu TME-ul, m-au pus sa completez un formular de reclamatii, pina la problema asta am fost multumit de ei.

Link spre comentariu

Eu am luat IRPF-uri de la cipriyan123 si au fost OK. Invertorul meu a fost resuscitat si acum face serviciu !!!! Vb cu el poate iti da un sfat si in privinta BUUM-urilor. Nu cred ca sunt numai IRPF-urile, mai ai si altceva defect.

Link spre comentariu

Eu am luat IRPF-uri de la cipriyan123 si au fost OK. Invertorul meu a fost resuscitat si acum face serviciu !!!! Vb cu el poate iti da un sfat si in privinta BUUM-urilor. Nu cred ca sunt numai IRPF-urile, mai ai si altceva defect.

Crede-ma pe cuvint ca nu mai e nimic defect, daca citesti cu atentie topic-ul vei observa unde spun in citeva rinduri ca functioneaza bine cu citva tranzistori recuperati din cei originali.
Link spre comentariu

Astazi am facut proba cu noile IRFP460 de la cipriyan123, si bineinteles ca merge.... dar in urma ultimului "experiment" sau dus mai multe componente, un NPN rapid din comanda unei ramuri de MOS-i pe care l-am inlocuit temporar cu un 442 si un irfp de pe placa PWM pe care am reusit sa-l schimb fara sa dezlipesc placuta de pe placa de baza, alte componente nu le mai pun la socoteala...Urmeaza sa incerc calitatea componentelolr si de la o firma recomandata de "petreelectronic" pentru ca inca caut pe cineva de incredere in a "calitatii componentelor".La TME am facut o reclamatie si dupa o saptamina de asteptat am sunat la ei, bineinteles ca uitase-ra de mine, au trimis un curier de mi-a luat componentele defecte, probabil ca o sa mai astept vre-o luna si dupa multe telefoane si certuri o sa ramina problema "tot asa".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări