Vizitator Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Pentru inspiratie....................................... http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/lowssr2.pdf http://www.discovercircuits.com/T/triac.htm Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Si doza,daca trebuie marita, se poate adancii,fara sa se vada ulterior. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Depinde de perete. Link spre comentariu
Vizitator IonutEl Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Si a functionat schema?De spart nu imi fac griji dupa cum am mentionat mai sus peretele este foarte adaptabil, avnd grosimea de 10cm este suficient spatiu pentru acest integrat. Daca cunoasteti tipul de perete framing, am montat la distanta dorita o sina intre montanti de care voi prinde circuitul cu traful si restul. Chiar am o groaza de incarcatoare de mobil, am si cateva de la televizore vechi ce le pot folosi, singura problema cred ca este amperajul.Imi recomandati a doua schema postata?PS: Dupa ce deslusesc misterele intrerupatorului tactil, sunt in cautarile de scheme pentru iluminare tip cascada pentru scara, pentru a aprinde cate un spot pe treapta, nu leduri... Link spre comentariu
Vizitator IonutEl Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Am facut rost de traf. am gasit toate piesele, placa cablaj simplu, ma apuc de treaba. V-a functiona cu un traf de telefon mobil?Imi poate explica va rog ce fire si unde vin legate la releul cu bobina in paralel. Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 In loc de bec,la Q4, legi C2,D1 si releul asa cum sant legate in sch lui Traxxx; contactele releului le legi in locul intrerupatorului. Link spre comentariu
blazeu Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Eu am cumparat in urma cu cativa ani doua "chestii" produse de o firma autohtona, denumita parca Gecad; intre timp se pare ca au tras oblonu'.Au costat 40 de lei bucata, sunt cam de gabaritul unui variator clasic, cu potentiometru, si alimentare pe 2 (doua), fire, exact ca variatorul clasic, cu triac. In interior un microcontroler (un SMD cu 8 pini), "simte" atingerea unui electrod de comanda cu degetul si comanda un triac in vreo 10 trepte de intensitate. Asta la atingerea "lunga", cand reglati lumina (cateva secunde). Nivelul e memorat si la atingerea "scurta" (cam 0,5-1 secunda) se produce aprinderea la acesta(sau stingerea); comanda e "soft", becul e aprins si stins cam in 0,7 sec, fiind astfel protejat la socul unei comutari obisnuite, dar aprinzandu-se destul de prompt. Eu am inlocuit variatoare cu potentiometru, care se uzasera mecanic si care nu se puteau repara, nemaigasind potentiometri de inlocuire. Acolo folosesc becuri cu halogen care se ardeau in maxim 2 saptamani pe intrerupator clasic. Investigatiile astea amanuntite le-am facut deoarece la un moment dat arderea becului mi-a defectat triacul de 4 amperi instalat de constructor SI rezistenta dintre grila triacului si tranzistorul plasat intre controler si triac - care a scapat intreg si a salvat probabil si controlerul. Triacul l-am inlocuit cu unul de 6 A, in prima faza nu gasisem de 4 si in plus era de asteptat sa fie si mai robust, insa e posibil ca din cauza diferentei de sensibilitate sa faca niste figuri (pentru nivele mari de iluminare, palpaie cateva secunde, dupa care se stabilizeaza) Rezistorul din grila l-am pus cam "dupa ureche" si e posibil sa nu fie cea mai potrivita valoare....Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum