Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pl84

pyu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pyu

12

• yo9hrb

6

• blaster

6

• Laurentiu

5

Top autori în acest subiect

Vizitator ics_igrec_zet

Am shi eu o intrebare: pot sa pun pl84 in loc de el84? (bineintzeles cu modificarile de rigoare la alimentarea filamentelor), stiu ca sunt compatibile ca pini.Shi daca da, care ar fi diferentzele

Link spre comentariu

Diferenta dintre PL si EL (in general) este numai la alimentarea filamentului. EL-urile sunt pentru alimentarea in paralel a filamentelor (aparatele au trafo cu infasurare de 6,3V), curentii absorbiti de filamente diferind de la lampa la lampa, iar la PL-uri filamentele se inseriaza, ele au nevoie de un curent de filament de 300mA (de exemplu TV-urile care n-aveau trafo de retea aveau toate tuburile cu filamentele inseriate, in serie cu ele se mai monta o chestie (parca varistor) care mentinea curentul la valoarea necesara. La PL 84 tensiunea de filament necesara este de 15V. De ex, la PL500 ai 27V/300mA la filament. Cu 2 PL84 montate push-pull cred ca scoti vreo 20W. Te va chinui transformatorul de iesire, dar daca ai rabdare iese un amplif deosebit, cu un sunet f. placut. Voi cauta o schema. Bafta.

Link spre comentariu

EL84 si PL84 nu difera doar prin tensiunea si curentul de alimentare a filamentelor ci si prin altele. As pune niste PDF-uri, dar nu sunt acceptate ca atasamente.

Link spre comentariu

am pus o lista cu urmatoarele lampi de care dispun si numarul lor:2xPL842xPL5041xEL843x PCL862x EF1831x EF1841x EF4832x PCH2001x CF8011x PCF8021x DY871x DY861x PY881x EZ801x PCL801X PCL851x ECH812X 6K13(PI)si mai am inca pe atatea dar de pe care nu mai inteleg nimic pentru ca s-a sters scrisul

Link spre comentariu

chiar nu stie nimeni daca pot face ceva cu lampile astea??? sau le alimentez ca sa se vada filamentul si le pun intr-o cutie in care sa am mascat un amplif cu integrate sau tranzistori si sa spun ca am cu lampi...?? :axe:

Link spre comentariu

PY si DY... doar daca ai de redresat tensiuni inalte si f. inalte. In rest, ai PL84, PL504,EL84, numa' bune de finali. ECH-urile sunt tuburi duble, se fol in etajele de amestec ale radioreceptoarelor. Ai nevoie de caracteristici? Da-mi o adresa de mail si le scanez. Bafta!P.S. Intre EL84 si PL84 nu difera decat alimentarea filamentului.

Link spre comentariu

PY si DY... doar daca ai de redresat tensiuni inalte si f. inalte. In rest, ai PL84, PL504,EL84, numa' bune de finali. ECH-urile sunt tuburi duble, se fol in etajele de amestec ale radioreceptoarelor. Ai nevoie de caracteristici? Da-mi o adresa de mail si le scanez. Bafta!

P.S. Intre EL84 si PL84 nu difera decat alimentarea filamentului.

[email protected]

din pacate el84 am numai una... nu stiu daca o pot folosi.

daca ai si o schema ceva nu f complicata, cu pl84, el84, sau pl504 ti-as fi recunoscator :prayer: .... si cam ce putere scot cu pl504? cu restul mi-am format o idee

10x

Link spre comentariu

Sorry, datele de la PL504 nu le am in catalog (la mine sare de la PL500 la PL1607-care este tiratron). Scheme voi cauta, cum le gasesc le trimit. Bafta!

Link spre comentariu

Sorry, datele de la PL504 nu le am in catalog (la mine sare de la PL500 la PL1607-care este tiratron). Scheme voi cauta, cum le gasesc le trimit. Bafta!

trimite daca vrei ce ai, restul lasa ca vad eu ce fac.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si cu PCL86 poti face ceva treaba... cu doar 2 lampi poti face un amplificator SE de 2.5-3W... pare putin dar daca tii cont ca majoriatea incintelor pt PC au 1-1.5W devine interesant...Daca ai suficiente (4 buc) si te risti sa faci unul PP iese de 13W (fata de 18W cit am gasit sa scoata max EL84 in PP).Avantajul e ca PLC86 inca se gasesc relativ ushor si ca in acelasi tub ai o pentoda de putere aproape la fel de mare ca PL84/EL84 si deasemenea o jumatate de trioda ECC83 (de amplificare mare).Eu am in lucru asa ceva (SE) si sper sa fie gata curind... desi mai am ceva probleme :rolleyes: ...Daca vrei mai multe informatii , scheme... sa-mi spui...

Link spre comentariu

korban_alex merci mult pentru schema, dar cu ce pot inlocui ecc83? ca nu am asa ceva pe acasa...blaster da-mi si mie o schema daca ai cu pcl88 , SE deocamdata, dupa aia daca mai gasesc lampi poate am sa fac in pp cu 4 lampi10x

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări