yo9gcc Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Pai cand pui aparatul pe mA acolo se produce un scurcircuit, este posibil sa strici (sau chiar s-a stricat) si aparatul de masura.Cel mai simplu este sa folosesti bateria la alt telefon si atunci te convingi sigur ce este defect, dar dupa cum descri posibil telefonul defect Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Du telefonul la cineva care se pricepe, nu ai cum sa le repari singur. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 acumulatorul are un circuit de protectie la scurtcircuit tocmai ca sa evite astfel de incidente pirotehnice :smt103: . din cauza asta iti indica zero.asa ca daca esti in necunostinta de cauza urmeaza sfatul colegilor si mergi la service cu tel. Link spre comentariu
Vizitator Silviu_yo Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 acumulatorul are un circuit de protectie la scurtcircuit tocmai ca sa evite astfel de incidente pirotehnice :smt103: . din cauza asta iti indica zero.asa ca daca esti in necunostinta de cauza urmeaza sfatul colegilor si mergi la service cu tel.Ieri l-am lasat la un service.. se uitau aia la telefon ca la un OZN. Nu mai vazuse telefon ca ala pana acuma, dar intr-un final am gasit un service mai de doamne ajuta si o zis sa-l las acolo si ma suna ei dupa ce afla care e buba Link spre comentariu
iceq Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Observ ca se uita lucrurile elementare de masurare a curentului,nu vreu sa jignesc pe nimeni dar din cate imi aduc aminte pe o baterie sau acumulator sau orice sursa de tensiune/curent nu poti pune aparatul de masura dat pe ma sau ah si sal pui pe bornele de +/- ca sa afli curentul,curentul intr-un circuit se afla prin inseriarea treselor aparatului pe plusul sursei nicidecum intre minus si plus,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar vad aici oameni care stiu cu ce se mananca curentul si tensiunea dar vad ca nici unul nu ti-a spus din start sa nu faci asa ceva,bafta multa. Link spre comentariu
iceq Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Sa continuam,soc pe baterie il poti face cu un incarcator normal de telefon aplicand plusul si minusul pe baterie respectand polaritatile si cu aparatul de masura dat pe volti masori sa vezi daca incepe sa-ti creasca tensiunea pe baterie,cam asta este procesul de incarcare si poti sa-l lasi linistit vreo 5minute ca nu 'bubuie',ideea este ca din momentul in care observi ca incepe sa-ti creasca tensiunea pe borne automat bateria este buna,la 1 minut dupa ce observi acest lucru scoti incarcatorul din priza si masori bateria la rece asta ca sa vezi exact cat sa incarcat,pentru ca o sa observi ca masurata la rece iti da o alta tensiune ceva mai mica decat cu incarcatorul in priza,o diferenta de vreo 0,1 0,2 v,practic asta se intampla itr-un proces de incarcare la telefoane,practic tensiunea care este trecuta pe acumulator este tensiunea cand el este descarcat,respectiv 3,6v sau 3,7v,acumulatorul pleaca de la acea tensiune si ajunge la 4,1v sau 4,2v cand atunci este considerat incarcat total.Inca o chestiune importanta vezi ca pe toti acumulatorii ai +/- si bsi trebuie sa folosesti doar + si - bsi-ul este pentru altceva,sper ca nu am suparat pe nimeni. Link spre comentariu
Vizitator robertdark Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Am si eu o intrebare legat de subiectul asta.(nu am citit chiar tot ce scrie pe forum).sunt incepator si mi-am cumparat azi un multimetru digital DT9205A(as avea nevoie si de un sfat sau parere cum testez daca e fake,pentru ca era sa-mi iau teapa ieri cu unul,arata a chinezarie curata si ecranul nu era rabatabil,cum ar fi o replica in cazul telefoanelor).am incercat sa-l testez daca e calibrat cum trebuie ,masurand cu el baterii si incarcatoare de telefon.la baterii totul era ok,insa am inceput sa masor incarcatoarele:la unu de 3.7V imi arata 9.9V tensiunea la borne in DC(si acumulatoarele sunt tot de DC) la un unul de 5v DC masoara 7.25V DC si la un incarcator de 12 V AC (scrie pe el) imi masoara undeva la 16 V AC.am masurat si incarcatorul de la laptop +19V DC si la asta mi-a masurat corect.cumva incarcatoarele de telefon ,sau altele,trebuie sa "pompeze" mai multi V decat e acumulatorul,pentru al incarca ?acolo scrie clar output 3.7 V Link spre comentariu
florinellll Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Daca ai dat pe el 30----50lei e "fake" Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Fake ne-fake.La unele incarcatoare chioare,transformator,punte redresoare si condesator de filtrare,scrie pe ele 3,7V, cum vine asta? La tensiunea aia elementul Li-Ion e aproape descarcat.Bineinteles,ca tensiunea masurata pe acel incarcator are alta valoare.La cele cu transformator,exista diferente intre valoarea tensiunii "in gol" si "in sarcina" .La cele in comutatie,atat timp cat nu se depaseste consumul maxim admis tensiunea este aceeasi.Am vazut modele care la suprasarcina se opresc sau se limiteaza,asta mai mult in cazul incarcatoarelor.La primele telefoane,de exemplu,partea de incarcare era compusa din ceva elemente discrete si totul controlat de telefon. (din pacate am vazut si la ceva Nokia de generatie mai noua acest principiu,dar erau telefoane low cost)Pe atunci erau mai multe variante,incarcatoare cu tot felul de tensiuni,etc.Alcatel,ala dual band,avea incarcator de 12V de ex.In timp au aparut circuite dedicate pentru incarcare,tendinta de a uniformiza parametrii acestora a dus la folosirea tensiunii de 5V,suficienta pentru incarcarea unui element Li-Ion.Au fost si esecuri,de ex Samsung C100,cu toate ca acel LTRG folosit pentru incarcare,avea date de catalog ca functioneaza intre 4,5 si 8 (maxim 9) V se ardeau pe capete si la 7 VIn timp asta a dus la aparitia multor integrate dedicate incarcarii,si functionare la 5V,implicit USB.Sistemele de protectie functioneaza si ele cum sunt facute,dar efectele pot fi diferite.Caz real,patit de mine,Sagem MC922 parca era,facut un scurt pe baterie din greseala la asamblare si telefonul ce pana atunci era functional era mort. De fapt bateria era blocata din cauza acelui scurtcircuit.Bateria nu se debloca din protectie decat la aplicarea unei tensiuni externe pe ea.Daca nu ma insel pana la MYX5 a fost la fel.Consum prea mare sau scurt si bateria era decuplata de circuitul de protectie,revenirea se facea doar dupa ce se aplica tensiune pe ea,sau cuplai incarcatorul.In schimb la Nokia,faceam scurt cu penseta pe terminale,la consum mare sau scurt deconecta bateria dar la disparitia problemei revenea normal.Elementi 18650,0,00V si 0 ohmi pusi la incarcat erau morti,bagat 5V din sursa de PC la fel,la un impuls de pe sursa pe 12V si-au revenit si au ceva ani de cand merg ok pe un step-up converter cu MC34... ca nu-mi amintesc acum.Dar probleme pot apare oricand,am vazut azi la un prieten un butoias,era bateria de la un iPhone 3,strambase si placa si tot.Aici stau in dubii,posibil calitatea proasta,temperatura mare sa le fi facut ceva sa intre elementul in scurt si atunci acel circuit de protectie era inutil.Am patit acum cativa ani, adunam baterii de LG 8130 sau similare sa refac o baterie de laptop,au contactele departate si erau intr-o cutie de carton.Peste cateva luni vreo 3 erau umflate.De ce?Nu m-am stresat sa aflu raspunsul,am dat vina pe calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum