JARRELL Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Salutare tuturor, am un amplificator vintage care are doar intrare phono. Doresc sa conectez calculatorul la el ( deja am facut asta si evident ca se aude distorsionat). Ce se poate face pt a avea un sunet clar, folosindu-ma de aceasta unica intrare a amplifului? Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 injectezi semnal dupa preamplificatorul dozei. Pe intrarea phono se conecteaza pick-up=ul. Intrarea phono are construit un preamplificator dedicat pentru doza pickup-ului. Anulezi si tu circuitul de preamplificare...folosesti 2 condensatori de cca 100nF ca sa ii inseriezi cu intrarea.., eventual... folosesti si 2 semireglabili de 200 k [ cate unul pe canal dupa condensator ], si e gata.Mai multe nu stiu ce sa-ti zic... daca nu pui schema / model amplificator... ma rog... detalii daca stii ce vreau sa zic. Amplificator vintage nu ne ajuta cu mimic. Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Salutare tuturor, am un amplificator vintage care are doar intrare phono. Doresc sa conectez calculatorul la el ( deja am facut asta si evident ca se aude distorsionat). Ce se poate face pt a avea un sunet clar, folosindu-ma de aceasta unica intrare a amplifului?Sa atenuezi pur si implu semnalul din calculator nu te-ai gandit ?Redu volumul semnalului din calculator pana aproape de zero si va fi ok !din seria : "Copii si imposibilitatea gandirii " ........Vei avea o modificare de curba datorita corectie RIIA dar in acest fel nu umbli inauntrul amplificatorului .Altfel ti-a raspuns colegul mai sus : trebuie desfacut amplificatorul si facut legatura la iesirea corectorului RIIA phono. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Vezi daca nu gasesti vreun soft audio cu corectie antiriia phono si apoi redu volumul...sau ai putea sa simulezi curba de corectie anti-riia dintr-un eq pe 7-10 benzi pe care il vei gasi in softul de redare audio.E cam dificil oricum...mai bine umbli in aparat si sari peste preamp-ul phono.E mai sanatos... Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 unele amplificatoare mai serioase, pentru intrarea phono au un comutator care iti adapteaza preamplificarea functie de doza de pick-up [ cramica sau magnetica ] Am impresia ca trebuie sa setezi pe "magnetic"Si foarte interesanta treaba cu volumul din PC. Am sa incerc.... si eu... la rece as inclina ca.... daca folosesti o placa audio proasta, sau o sursa de PC proasta.. o sa auzi in boxe.. parazitii de la HDD, ETC... Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Am impresia ca trebuie sa setezi pe "magnetic" De ce?Ce sensibilitate are doza piezoceramica si ce sensibilitate are doza "magnetica" (nu mai intreb daca este MM sau MC...)? Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Pai cea magnetica are sensibilitate mai mare decat doza ceramica, una are principiul inductantei, cealalta... e piezoelectrica, are un fel de magnetou [ are un cristal, in functie de vibratiile mecanice el genereaza niste tensiuni, de cativa mV, apoi amplificate de p[reamplificatorul PHONO ]. Acum s-ar putea sa gresesc... MM stiam ca e doza magnetica, MC fiind doza ceramica, nu stiu acum daca e adevarat, in schimb e diferenta intre sensibilitatea MM fata de MC. MM are o sensibilitate mai mica [ ma refer la preamplificator ], pentru ca semnalul de cativa MV obtinuti in urma oscilarii magnetului e mai mare in amplitudine, fata de semnalul dozelor ceramice, unde e necesar un preamplificator mult mai sensibil. E posibil sa vorbesc si prostii dar am sa ma documentez Editez.. si adaug. Am citit... Pe amplificator am selector MM - MC si in urma a ceea ce am citit.. ambele doze sunt magnetice ( MM si MC ) MM e un magnet ce se misca .. si MC e.. o bobina ce se misca intr-un magnet. presupunca singura diferenta e sensibilitatea. MM-ul are o amplitudine mai mare decat MC. Cele ceramice.. pot ataca direct orice intrare de amplificator.. au amplitudinea mai mare, dar sunt mai proaste si functioneaza pe principiul piezoelectric. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 am impresia ca trebuie sa setezi pe "magnetic" Pai cea magnetica are sensibilitate mai mare decat doza ceramicaAtunci de ce sa seteze pe magnetic daca tot are sensibilitate mai mare! Problema este ca are la intrare semnal cu nivel foarte mare!MM - moving magnetMC - moving coil Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Salutare tuturor, am un amplificator vintage care are doar intrare phono.M-ai facut foarte curios, inca nu am vazut asa ceva. Despre ce amplificator este vorba? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 O fi ceva vintage din perioada timpurie sau un amplituner mai simplut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum