Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR

slave2anubis

Postări Recomandate

Poate ma puteti ajuta si pe mine am luat schema de amplif de pe forum (TDA 7294) si are ma multe variante eu am facuto pe cea mai simpla dar vreau sa o ffac pe cea de eficienta mare si nu stiu cum sa fac alimentare?Are nevoie de doua tensiuni. :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

7

• pyu

4

• yo9hrb

4

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

probabil va trosni cel de 6,3V. Iar capacitatea care va rezulta va fi f. mica (mi-e cam lene sa calculez, formula este c1*c2/(c1+c2). Cauta macar 4700 micro/40V

Link spre comentariu

Poate ma puteti ajuta si pe mine am luat schema de amplif de pe forum (TDA 7294) si are ma multe variante eu am facuto pe cea mai simpla dar vreau sa o ffac pe cea de eficienta mare si nu stiu cum sa fac alimentare?Are nevoie de doua tensiuni. :smt003

aia eficienta din datasheet?? aia cu niste tranzistori si bobine?
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator andreass

ba merge si cu punte, si chiar bine...un fir din alternativ il legi la cele doua intrari ale puntii, iar celalalt va reprezenta masa....apoi, din punte ai iesire pt. +, -, si masa e celalalt fir....condensatorii ii pui intre + si masa, + la + si intre - si masa, - la -.......bafta...

Postezi te rog o schema exacta cum vin legaturile daca te rog sau careva la cea cu punte? Am un traf care are priza mediana dar nu imi e suficineta tensiunea si voi folosi capetele bornelor de la traf
Link spre comentariu
Vizitator andreass

aia cu priza mediana o stiam ca e simpla dar ma refeream la un transformator fara priza mediana dupa redresare sa am +/-/masa cineva mai sus zicea ca se poate dar as avea nevoie de o schema unde pun condensatorii aia mici de 100nF si cei mari de filtrare :smt017

Link spre comentariu

pai din postul tau anterior si quote se intelegea altceva. nu poti trage amperaj mare cu o improvizatir de alimentare simetrica prin rez si condensatori.eu montam doi condensatori in serie (plus la minus) si pui plusul unui cond la plusul sursei si minusul celuilalt condens la minusul sursei si intre condensatoare (unde ai plus si minus ) de acolo iei mediana. (se mai pot pune ceva rez pe condensatoare daca te plictisescti mai bagi niste diode :smt005 ). condurile au capacitate mare ex:2200uF. nu mai desenez schema ca o gasesti pe undeva pe forum ,parca pusese Dr.L (am folosit si eu mai demult o astfel de schema si pentru curenti mici am fost multumit) :smt031

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări