Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Va salut!AM cumparat niste mufe speak on ca sa le atasez pe o boxa .are 4 pini eu am 2 fire + - am legat 1+ cu + si 1- cu -.cu 2+ si 2- ce fac le las asa?sau care ar fi cea mai buna solutie.salut cu respect.! Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Eu nu am inteles mare lucru .Ai o boxa si vrei sa pui mufe la ea?daca ai doua fire de ce nu ai luat mufa cu doua nu cu patru(banuiesc ca din cele cu rosu si negru in care introduci firul) Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 am cumparat niste mufe speakonCel mai bine legi 1+ cu 2+ (impreuna) la firul de la iesirea amplificatorului (firul cald, de semnal) si 1- cu 2- (impreuna) la firul de masa. Asa vei avea o suprafata mai mare de contact si in cazul cind una din conexiuni se intrerupe dintr-o cauza oarecare cealalta va face contact.In boxa, conexiunile se fac legind la 1+ cu 2+ firul de + al difuzorului si la 1- cu 2- firul de - al difuzorului.Atentie la izolarea in zona lipiturilor si sa ai grija in locul unde se petrec firele unul deasupra celuilalt cind se fac conexiunile incrucisate (lasi o mica distanta intre fire).ATENTIE! Sint amplificatoare profesionale cu 2 canale care au iesirile celor 2 canale legate la una din mufe, astfel incit la mufa 1 ies semnale de la ambele canale iar la mufa 2 numai semnalul canalului 2. In acest caz, la mufa 1 conexiunile nu se vor pune in paralel.In poza se vede cum arata o pereche de mufe speakon. Din fabricatie au 2 perechi de contacte. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Asta inseamna ca eu am fost total pe langa. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 dar daca nu lipesc fire si pun niste papuci de care lipesc acele fire are ceva?k mufele au un fel de papuci tata ....si am incercat si intra papuc din ala mic ....si leg 1+2+ cu un fir intre ele (gen masa de la microfon)salut cu respect! .. Si multumesc domnului DAN dar cea ce spuneti dumneavoastra e cva gen home...eu o folosesc la cantari live (sunt lautar)si nu stau mereu sa demontez la surubele k sa scot fire,,,,boxele pt live de obicei au speak on...si dasta am cerut o parere am 18 ani si nu prea am eu habar electronica dar imi place si sunt dispus sa invat ,,,imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva.. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Cu timpul contactele se pot oxida, in timpul functionarii apar vibratii iar in timpul transportului / manipularii boxei pot apare socuri mecanice. Poti utiliza papuci bine strinsi, dar eu prefer lipitura. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 lipitura e buna intradevar...dar topeste plasticul si cu timpul contactii capata joc si iar nu e bine...e cu dus si intors... Remus imi poti lasa si mie un id de messenger vreau sa iti cer cateva pareri.... Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Contactele se sterg cu lama unui cutit si se decapeaza inainte de a intinde putin cositor. Dupa ce firul este bine cositorit se va lipi rapid de terminalul mufei.Nu utilizez mess. Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 am legat 1+cu 2+ si 1-cu 2-.si cele de pe fir 1+ si 1-....va multumesc frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum