Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

upgrade amplificator auto XZOUND 4000 GOLD

Vizitator george_21_2005

Postări Recomandate

Vizitator george_21_2005

in acest post va voi prezenta upgrade-ul unui amplificator xzound gold 4000 care ar avea cam 4x80w in 4 ohmideoarece mi s-a ars un final si un canal nu imi mai mergea m-am hotarat sa desfac acest amplificator.ca finali are A1941(100W) complemetarul lui A5180,4 perechi in total(cate o pereche pe canal)deoarece sunt in spania nu prea stiu pe unde sunt magazine cu componente electronice.am cautat pe net si am gasit vreo doua magazine,m-am dus si nici urma de acesti tranzistori.pana la urma m-am hotarat sa ii inlocuiesc cu ceva mai mare si anume 2sa1943(150w) si 2sa5200.ghinion din nou.nu am gasit decat 4 2sa5200 si 3 2sa1943.m-am hotarat sa ii schimb doar la canalele pe care merge wooferul.nu stiu cat de originali sunt acesti finali(am dat aprx 2,8 eur pe bucata) dar am pus cele 2 bobine de 4 ohmi ale woofer-ului in paralel ,iar cele doua canale pe care le folosesc pt woofer le-am pus in punte.vreau sa zic ca am ascultat cam o ora asa la maxim cu cele 2 canale in punte cu sarcina de 2 ohmi ai nu s-au crapat finalii.cred ca sunt buni de ceva pana la urma.oricum am comandat 4 perechi de FAIRCHILD de pe ebay.astept niste pareri daca sunt originali acesti finali.am atasat poze cu ei.multumesc si sper sa va fie de ajutor acest post.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

• George

1

Nu e deloc edificator cati bani ai dat pe ei. Ca sa fii sigur 100% ca sunt originali comanda de la ro.farnell.com. De exemplu, de la farnell puteai sa-ti iei 2sc5200 originali TOSHIBA (la 17 lei bucata) care e o firma mult mai buna decat ISC. Sper ca stii ca trebuie sa-i si imperechezi dupa factorul de amplificare, nu ii cumperi si ii lipesti asa pur si simplu. Cei 2sc5200 de la ISC sunt sigur originali. Pentru cei 2sa1943 de la SANKEN nu garantez. Daca mai doresti sfaturi pentru un upgrade frumos, trimite-mi prin mesaj privat id ul tau de messenger. Iti pot recomanda niste tranzistori speciali audio mult mai capabili (de 300w fiecare) la 15 lei bucata.

Link spre comentariu
Vizitator george_21_2005

intr-adevar cei de la sanken erau fak-uri.am cautat la ei in catalog si nici nu produc asa ceva.deja am apucat sa ii fac un alt upgrade cu tranzistori 100% originali si anume MJL21193/MJL21194 SOA 2.25A/80V/1Sec 200W/250V/16A.am facut acest upgrade la toate cele 4 canale.vreau sa zic ca se simte diferenta.din pacate cu imperechiatul nu prea am avut noroc.cei pnp aveau beta 30 si cei npn 100.sau invers nu mai stiu.eu folosesc 2 cate 2 canale in punte pe un woofer cu 2 bobine a cate 4 ohmi.sunt multumit de rezultat si intr-adevar se simte ca mananca ceva putere ca atunci cand dau volomul la maxim se diminueaza lumina din bord,nu mult dar se simte.am condensator de 1f dar degeaba.sa auzim de bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări