Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

overclock Procesor amd atlon x2

strombi

Postări Recomandate

Salut!Am si eu un procesor amd atlon x2 64 bits 2.20 Mhz 4200+ si as vrea sa il overclockez cum as putea cu ce program in bios nu are nici o optiune am inteles ca trebuie deblocata dar nu stiu cum ma puteti ajuta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

5

• raizenkohakus

4

• alexutu

1

Top autori în acest subiect

depinde de placa de baza, poti fie din multiplicator fie din valoarea de transfer, la mn am multiplicator 12.5 x 200 mhz standard =2500 mhz, si am putut mari val standard la 12.5 x 224 =2800 mhz, deci am 2 x 2800 mhz(4850e), mai mult nu a suportat cu tensiunea standard, probabil ar merge si mai mult daca as umbla la voltaje pt procesor, dar asta inseamna si caldura mai mare si trebe un kooler mai bun.

Link spre comentariu

Am gasit pana la urma o optiune in bios Overlock amd etc.Am dat acl si am dat la x11 2.200Mhz am bifat maxim la tensiune am pus Auto am salvat si merge PC ok dar in propietati scrie ca tot atat am procesorul tot aceasi fregventa ce nu e bine facut?

Link spre comentariu

Da am observat ca frecventa de lucru sa modificat putin insa eu din bios i-am dat dar Multiplier x11 asta inseamna ca l-am overlockat daca am seclectat multiplier x11 si am selectat alta tensiune?

Link spre comentariu

Nu, multiplicatorul de obicei e setat la maxim. Daca nu il ai la maxim,seteaza-l tu.Da multiplicatorul pe maxim si mareste frecventa FSB. (I se mai spune si CPU Frequency)Incearca asa: Dezactivezi Cool n Quiet.HT: 4xMultiplier: 11xCPU Frequency: 228CPU Voltage/Vcore: AUTO. Apoi verifici cu CPU-Z.

Link spre comentariu

Cand intru in Bios am decat urmatoarele optiuni: Ma duc la CPU Configuration Amd overclocking Configuration cand intru aici imi apare decat multiplier si voltii atatDupaia e optiune Runtime Legacy PSB si e setata [Enabled]si mai e si Cool 'n' Quiet care e setata [Disable]Alte optiuni nu am la care as putea sa umblu :cry:

Link spre comentariu

Pffffffffffff, placa aia nu suporta overclock din bios, incearca overclock prin software, lasa voltajul undeva pe la 1.31-1.35V, si ia un program de pe net gen SETFSB sau ClockGen: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=189

Oricum prea mult overclock nu ii poti face din cauza faptului ca nu poti fixa frecventa sloturilor AGP/PCI, si daca faci prea mult OC vor aparea artefacte (pureci pe ecran :rade: ) Iti vor "disparea HDD-urile" si alte prostii, incearca sa il duci la 2.5Ghz si e suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări