Vizitator vexy Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Salut, ma bucur ca am gasit acest forum si sper ca ma puteti ajuta in problema mea.Am un van si as dori sa imi montez in el un mini frigider cu compresor gen: http://www.elanko.ro/electrocasnice/apa ... rf-48.html (65 W, consum nominal de energie 0.38 kWh/24 h, clasa climatica T, volum brut 48 l, volum congelator 8 l, refrigerant R600a (16g) ecologic, nivel zgomot 39 dB.) . As vrea sa-l alimentez de la o baterie de masina,de camion??, separat de cea a masinii,plus invertor.Intrebarea este ce fel de putere ar trebui sa aiva bateria si invertorul pt a putea duce frigiderul in jur de 8 ore pe zi.In fiecare seara stiu ca ar trebui reincarcata bateria-acest sistem l-am vazut la cineva odata si functioneaza.Imi pare rau ca nu am intrebat ce putere are invertorul,iar de baterie stiu ce e de camion. Am mai citit pe forumuri discutii cum ca invertorul nu scoate unda sinusoidala pura si ar putea sa-i micsoreze viata frigiderului.Habar nu am de aceste lucruri si de aceea va rog...un sfat.Multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 sfat: respecta regulamentul!viewtopic.php?f=41&t=18092Daca ai fi citit aici,ai fi inteles care-i treaba cu invertorul! viewtopic.php?f=41&t=57463 Sistem refrigerare: StaticSigur are compresor,si nu e cu rezistenta? Mai ales ca are o clasa de energie foarte mica... Link spre comentariu
Vizitator vexy Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 imi cer scuze, puteti sa-l mutati la locul potrivit anuntul.Din pacate nu prea inteleg, sunt o groaza de termeni necunoscuti, asa ca v-as ruga daca puteti sa explicati mai pe intelesul meu.Frigiderul este cu compresor si gaz de racire-freon Link spre comentariu
Vizitator vexy Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 nu ma ajuta nimeni cu un sfat? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Conform datelor tehnice, frigiderul consuma aproape 16W ca medie, dar asta depinde de cat de bine e izolat, de cate ori il deschizi, la ce temperatura ambianta e tinut, etc. Sa zicem 20W. Cu un randament acoperitor la invertor, sa zicem 24W consum din sursa. Pentru o baterie de 12V asta inseamna o medie de 2A. Pentru 8h, inseamna un minim de 16A/h ca si capacitate. Deci, teoretic ar fi de ajuns cam orice baterie auto (45-55A/h). Invertorul sinusoidal de minim 100W. Poate fi si de 300W, nu te speria, puterea lui mai mare nu-l va face sa consume semnificativ diferit (eu chiar as opta pentru asta). Link spre comentariu
Vizitator vexy Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Din cate mi-ai zis as avea nevoie de invertor cu unda sinusoidala pura.Daca as folosi un invertor obisnuit, atunci sunt sanse sa strice frigiderul(motorul)??? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Pot sa-ti spun ca sigur motorul e proiectat pentru o forma de unda sinusoidala, alimentat in dreptunghiular scoate un zgomot ciudat, eu n-am facut experiente duse la extrem sa vad daca motorul se arde si in cat timp, dar consider ca sansele de a-l distruge in timp, sunt reale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum