radu cnc Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Salut,Anul trecut am descoperit intr-o magazie la lucru o constructie cnc si am reusit sa o achizitionez.Tot am amanat-o cu cumpararea drivere-lor si dupa un an, adica cu doua zile in urma am reusit sa primesc si partea de comanda de la subansamblul cumparat...Nu stiu cum se foloseste si in interior era un condensator electrolitic de 10.000uF la 100V demontat pe care scria defect.Trebuie sa rezolv cumva cu condensatorul, sa-l montez si sa energizez echipamentul si mai incolo sa vad poate se pricepe sa ma ajute cineva...Multumesc anticipat.Cu stima. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Si echipamentul electronic aferent celor doua axe X si Y. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Posteaza o poza cu condensatorul ala defect. Prezinta umflaturi sau deformari vizibile ale carcasei?Daca este intr-adevar defect condensatorul, ar fi bine sa se verifice cu atentie redresorul aparatului. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Puntea este OK, iar condensatorul nu prezinta urme cum ca ar fi umflat numai daca nu are curenti de pierdere mari sau capacitatea scazuta.Trebuie sa caut si sa cumpar unul.Cu stima. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Ar trebui masurat cel marcat "defect" si vazut ce are. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Nu am gasit punte sa pot masura 100.000uF. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Condensatorul este bun si nu are nimic, trebuie sa-l montez si sa vad ce pot face cu echipamentul si cum pot sa-i dau de capat. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 Am montat condensatorul si echipamentul este functional dar tensiunea masurata pe condensator este de 110V ceea ce este mult caci cond. are tensiunea de 100V. Mai sap...Driverele functioneaza si as vrea sa le folosesc dar nu stiu care este corespondenta intre STEP DIRECTIE si ENABLE la driverul meu ca nu am gasit decat aceasta informatie pe net. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 22, 2012 Administratori Partajează Postat Februarie 22, 2012 Incearca sa ii dai niste impulsuri impulsuri pe directie si vezi daca misca motorul Link spre comentariu
Vizitator thenoble66 Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Acesta e modelul? ftp://ftp.phytron.de/datasheets/power_stages/msx-info-gb.pdf Basic position = HOME Motor direction = DIR Control Pulses = STEP Activation = ENABLE Semnalele negate banuiesc ca functioneaza chiar negate. Succes, thenoble66 Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 Da acesta este modelul.Am banuit cum ar veni semnalele dar nu am experienta si sunt la inceput cu constructia unui cnc si nu vreau sa stric ceva din ignoranta cu atat mai mult ca driverele sunt de 10A si noi sunt scumpe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum