Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie CNC si am nevoie de ajutor

radu cnc

Postări Recomandate

Salut,Anul trecut am descoperit intr-o magazie la lucru o constructie cnc si am reusit sa o achizitionez.Tot am amanat-o cu cumpararea drivere-lor si dupa un an, adica cu doua zile in urma am reusit sa primesc si partea de comanda de la subansamblul cumparat...Nu stiu cum se foloseste si in interior era un condensator electrolitic de 10.000uF la 100V demontat pe care scria defect.Trebuie sa rezolv cumva cu condensatorul, sa-l montez si sa energizez echipamentul si mai incolo sa vad poate se pricepe sa ma ajute cineva...Multumesc anticipat.Cu stima.

post-45737-139829338968_thumb.jpg

post-45737-13982933898_thumb.jpg

post-45737-139829338986_thumb.jpg

post-45737-139829338997_thumb.jpg

post-45737-139829339009_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

7

• remus68

2

• Badman

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Posteaza o poza cu condensatorul ala defect. Prezinta umflaturi sau deformari vizibile ale carcasei?Daca este intr-adevar defect condensatorul, ar fi bine sa se verifice cu atentie redresorul aparatului.

Link spre comentariu

Puntea este OK, iar condensatorul nu prezinta urme cum ca ar fi umflat numai daca nu are curenti de pierdere mari sau capacitatea scazuta.Trebuie sa caut si sa cumpar unul.Cu stima.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am montat condensatorul si echipamentul este functional dar tensiunea masurata pe condensator este de 110V ceea ce este mult caci cond. are tensiunea de 100V. Mai sap...Driverele functioneaza si as vrea sa le folosesc dar nu stiu care este corespondenta intre STEP DIRECTIE si ENABLE la driverul meu ca nu am gasit decat aceasta informatie pe net.

post-45737-139829388696_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da acesta este modelul.Am banuit cum ar veni semnalele dar nu am experienta si sunt la inceput cu constructia unui cnc si nu vreau sa stric ceva din ignoranta cu atat mai mult ca driverele sunt de 10A si noi sunt scumpe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări