Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul KART EE 250-01

Vizitator combiny

Postări Recomandate

Si sa nu uit, stimate Ola_Nicolas, din punctul meu de vedere sau mai exact in ceea ce ma priveste, ati facut pana acum doua greseli din categoria "mojicii organizatorice". La a treia - nu ca i-ar pasa cuiva - eu ma retrag cu tot regretul. Daca ar fi fost doar atitudinea antagonic-scortoasa, aceasta nu m-ar fi deranjat niciodata. Am mentionat faptul ca am handicap de gradul 1 cu insotitor in faza terminala si ca in atari conditii totusi ma ocup de...temiri ce - dupa cum se vede - pentru ca ... asa vreau eu. Am pretentia sa mi se acorde respect cat unei persoane normale nu mai mult sau mai putin, mai ales in conditiile acestui forum unde se pare ca trebuie sa multumesti cuiva pt ca nu ti-a facut un rau, nu pentru ca ti-a facut un bine.Intreaga consideratie."Cogito lucido ergo sum lucid"Dr.Ing. Florin Barbutz

Domnule inginer nu trebuie sa va suparati.Sunt multe categorii de oameni pe forumuri.Iar daca va retrageti nu rezolvati nimic.Stiu ca "cel mai destept cedeaza" dar desteptaciunea sau adevarul nu o stabiliti dumneavoastra sau eu, o stabilesc cei care citesc discutiile.Si din discutii, cu exemplele sau explicatiile in "mina" observa cine "bate cimpii".Personal consider aceste discutii foarte importante deoarece asa iasa la suprafata foarte mult material si cunostinte.Iar pina la urma asta e rolul unui forum.Sa-si dea fiecare cu parerea iar cei care citesc sa aprofundeze cit mai multe si sa decida pentru ei ce metoda folosesc sau care e cea mai buna solutie.Personal am o meserie care nu are nici o legatura cu masinile unelte,dar imi place sa mesteresc si tot timpul caut solutii la probleme noi.Cu stima si consideratie,Dr Mihai Predap.s.Cind zici ca nu ai nevoie sa citesti sau sa recitesti ceva pentru ca tu stii chestia aia eu iti dau dreptate si te las in pace.Pentru ca intotdeuna am altceva mai bun de facut.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghettoman

6

• radu cnc

3

• Dan57

1

• OmuGabi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,In legatura cu reclama la CNC-uri eu unul zic s-o lasati balta.Ola_nicolas scrie..."Daca adaosul este mare, atunci se vor modifica numarul de dinti ai acestei roti astfel incat impreuna cu corectia necesara sa angreneze cu cremaliera. In acest din urma caz se vor modifica si rotile de schimb de la mecanismul cinematic de filetare al strungului."De ce sa se modifice lantul cinematic pentru filetare? La filetare caruciorul este condus de piulita care este asigurata de carucior si cuplata pe surubul conducator iar roata de mana alearga libera la filetare.La comfectionarea altei roti cu un numar mai mare pentru cremaliera se modifica doar avansul si indicatia gradata a rotii de mana.Cu stima.

Link spre comentariu

Si sa nu uit, stimate Ola_Nicolas, din punctul meu de vedere sau mai exact in ceea ce ma priveste, ati facut pana acum doua greseli din categoria "mojicii organizatorice". Dr.Ing. Florin Barbutz

Domnule inginer nu trebuie sa va suparati.Sunt multe categorii de oameni pe forumuri.Cu stima si consideratie,Dr Mihai Preda p.s.Cind zici ca nu ai nevoie sa citesti sau sa recitesti ceva pentru ca tu stii chestia aia eu iti dau dreptate si te las in pace.Pentru ca intotdeuna am altceva mai bun de facut.
Fara suparare dar fiecare dintre noi (oricum ar fi sau orice probleme ar avea) trebuie sa ne supunem unor reguli (legi) pentru a putea convietui si trai impreuna chiar daca eul nostru este mai usor de excitat sau nu. Poate ar fi mai bine daca ne-am abtine atunci cand gresim deoarece prescurtarile asezate inaintea numelor noastre nu ne asaza inaintea celorlalti semeni intru respectarea conditilor de folosinta in comun si intru buna intelegere a (ca de exemplu) acestu-i forum. Domnul ola_nicolas fiind moderatorul acestui grup de discutie are OBLIGATIA sa avertizeze si sa indrume userii cum pot folosii in bune conditii ceea ce conduce (modereaza). Cu stima (si fara prescurtari) un user plin de anonimat, Dan57. :pandaci
Link spre comentariu

Salut,In legatura cu boloboacele sau cantarele de nivel nu stiu la ce va ajuta sa aflati in afara de orizontalitatea in plan a ghidajelor.La lucru am asa ceva cu care pot sa lucrez, cred ca la asa ceva va referiti...

post-45737-139829349073_thumb.jpg

post-45737-13982934908_thumb.jpg

post-45737-139829349327_thumb.jpg

post-45737-139829349335_thumb.jpg

post-45737-139829349342_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,In legatura cu boloboacele sau cantarele de nivel nu stiu la ce va ajuta sa aflati in afara de orizontalitatea in plan a ghidajelor.La lucru am asa ceva cu care pot sa lucrez, cred ca la asa ceva va referiti...

Exact.Degeaba suprafata e razuita perfect dar in alt plan care nu e paralel....In plus,prin masurarea diferentei intre gradatii si stiind lungimea pe care se efectueaza masurarea se poate face foarte usor un calcul trigonometric care iti indica diferenta de material intre cele doua planuriUite aici ce usor poti afla chestia asta la minutul 0.24
Link spre comentariu
...De ce sa se modifice lantul cinematic pentru filetare?

La filetare caruciorul este condus de piulita care este asigurata de carucior si cuplata pe surubul conducator iar roata de mana alearga libera...

Da, ai dreptate. M-a furat putin valul. Roata dintata in cauza este pusa acolo, pentru actionarea manuala a saniei.

...din punctul meu de vedere sau mai exact in ceea ce ma priveste, ati facut pana acum doua greseli...
Nu stiu care sunt acestea. Ar fi bine sa le numesti. Personal - ca un simplu voluntar - incerc pe cat posibil sa fiu echidistant. Dar fiind vorba despre foarte multi parteneri de discutie, este posibil sa nu reusesc intotdeauna.

...Am pretentia sa mi se acorde respect cat unei persoane normale nu mai mult sau mai putin...
Asa am si facut. Din punctul meu de vedere, nici nu ar fi trebuit sa mentionezi starea fizica de fapt. Respectul, nu este ceva pe care il acord sau nu cuiva dupa felul cum arata dpv fizic si nici macar dupa categoria sociala in care se incadreaza.
Link spre comentariu

"handicap de gradul 1 cu insotitor in faza terminala" - tot regretul pentru starea dvs. si multa sanatate va doresc. Faptul ca va ocupati de ceea ce va place nu este laudabil ci normal. Asa ar face multi de aici in starea dvs; sunt convins ca multi ar prefera sa moara cu capul pe batiu sau cu ciocanul in mana. Altii ce-i drept inteleg sa-si petreaca ultimele zile in moduri sa zicem mai putin...crestine. Pe de alta parte starea dvs va da un complex de care sufera TOTI bolnavii, mai ales cei terminali. Stiu asta din proprie experienta si inca sunt tanar, cu copii mici. Dar nu ma laud cu asta; de fapt mi-e cumva rusine de mine insa asta este o cu totul alta discutie... lacrimogena.Acest topic prezinta un interes crescut datorita unor informatii de multe ori pierdute; de exemplu oameni ca domnul care lucreaza pe bani de nimic la strungul dvs. sunt foarte putini, si mai putini dintre ei sunt dispusi sa-si dezvaluie secretele. Majoritatea dintre noi poseda fie un strung uzat moral, de multe ori salvat de la fier vechi, fie un strung de o calitate indoielnica. Multi nu au lucrat in domeniu si sunt doar pasionati. Valoarea unui strung este data tocmai de precizia la care poate lucra si cu totii visam cai verzi pe pereti, dar cand realizam de cate ore de munca este nevoie pentru restaurarea unui strung ne lasam pagubasi.Discutia initiata de dvs stimuleaza multi dintre noi se vede in restaurarea sculelor, sau macar aducerea lor la o precizie mai buna. Va rog nu va simtiti ofensat de nimeni; cu totii suntem oameni pe la casele lor si certurile pe Internet sunt o pierdere de vreme. Nici macar nu ne cunoastem personal.

Link spre comentariu

Daca topicul s-ar fi denumit ,,Reconditionare Strung KART EE 250-01" nu ar fi fost nicio problema, asadaca peste 2 ani as fi avut nevoie de informatii privind reconditionarea unui strung prin procedeelespecificate mai sus, actuala denumire nu mi-ar sugera nimic. Asta a fost si motivul pt. care dl. ola_nicolas a cerut mutarea unor postari in topicuri dedicate. Pe de alta parte este bun si un topic in care s-ar discuta de la A la Z reconditionarea unui utilaj din categoria strungurilor.D-l ola_nicolas este o persoana cu caracter ceva mai puternic, un fel de ,,Vladimir Jirinovski" al forumului, m-am obisnuit cu dansul iar informatiile pe care le aduce sunt pertinente si bine documentate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări