Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa G

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate se afla printre noi cineva cu acces la publicatiile si arhivele AES si IEEE si ne lamureste in privinta claselor amplificatoarelor. Si daca ne-o lipsi vreodata subiectul de cearta, propun sa discutam venarabila clasa A si variantele sale. Sunt la mare moda asemenea certuri si pe alte forumuri.ionu7z1992: Daca vreti neaparat sa faceti un amplificator de genul celui gasit de dvs., va propun sa incercati schema lui D. Self. Este simpla, clasica si merge f. bine. Pt cablaj va puteti inspira fie din EWW fie de pe site-ul signal transfer Co.

Link spre comentariu

Datorita cenzurarii mesajului anterior , colegii de forum vor ramane cu impresia ca cei enumerati de mine au dreptate : miticamy , Jimmy , startstop , iuly2011.

Ma bucur ca prostia nu este cenzurata , iar voi veti ramane vesnic indusi in eroare de diversi colegi , care nu pot prezenta vreodata argumente credibile pentru a-si sustine punctul de vedere .

@Vasile de ce nu oferiti dreptul de mediator unei persoane cu cunostiinte solide in domeniu ?

Madalina nu cred ca a inteles pe deplin despre ce este vorba in acest subiect !

Link spre comentariu
Vizitator iuly2011

@iuly2011Repet : Citeste prospectul QSC la seria RMX si te lamuresti repede in ce clasa ( H sau G ) functioneaza . . Cine e prost ( informat ) sa pastreze pentru el elucubratiile internetului !Daca taceai , filozof ramaneai !

Domnule, as dori sa clarificam niste lucruri:1. Esti de acord cu diagramele de functionare postate de utilizatorul startstop in pdful atasat? Ar trebui sa fi de acord, daca esti ceea ce iti doresti sa fii.2. Aplica diagramele de functionare din acel pdf in cele doua scheme: cea din primul post si cea a amplificatorului QSC RMX ca sa vezi care diagrama de functionare o respecta fiecare amplificator si carei clase de functionare ii corespunde.Te las sa studiezi putin.Si nu te increde in specificatiile unor produse. Am avut ocazia acum cativa ani in urma sa vizitez un fel romexpo in Germania unde s-au adunat toate firmele de audio-video consacrate in domeniu. Era si firma QSC acolo cu un stand de a lor, cu patroni sau fondatorii firmei. Erau mai multe firme si am avut ocazia sa schimb cateva vorbe cu acei de acolo. In urma discutiile avute am constatat ca multi sunt practicieni convinsi (sa nu inteleaga cineva ca am ceva cu practicieni) dar aveau un mod de a privi lucrurile destul de deformat. Nu stiau sa aplice teoria asa cum trebuie, asa cum am fost invatat si am prins experienta eu in anii 90 in cadrul celui mai mare celui mai mare centru de cercetare in acustica Acoustics Research Institute.Oricum, e ultimul meu post aici, nu vreau sa intru in polemica cu dumneata. Sunt si alte alternative forum web pe care mai postez din cand in cand. Spre exemplu, respect munca celui care creeat site-ul portalului t.ehnium-azi, un om mult mai tanar ca mine, cu niste aptitudini vocationale tehnice aparte si nu numai (e un om, poate putini stiti, care il imita pe Eminescu la 16 ani si multe altele, astfel de oameni se nasc se spune o data la 100 de ani, iata de ce am acceptat sa postez in forumul domniei sale).toate cele bune.
Link spre comentariu

.......respect munca celui care creeat site-ul portalului t.ehnium-azi, un om mult mai tanar ca mine, cu niste aptitudini vocationale tehnice aparte si nu numai (e un om, poate putini stiti, care il imita pe Eminescu la 16 ani si multe altele, astfel de oameni se nasc se spune o data la 100 de ani, iata de ce am acceptat sa postez in forumul domniei sale).toate cele bune.

Si eu respect munca depusa pentru a putea infiinta si intretine acel portal !
Link spre comentariu
eu am pus aceasta adresa pt ca am fost rugat de cineva pe privat sa-i spun cate ceva despre clasa H;nestiind nimic despre aceasta clasa am cautat eu cu google(respectivul este elev si am vrut sa nu consume din timpul de invatat cu cautarea),mi s-a parut de incredere national.com si am postat aici ca solicitantul sa urmareasca subiectul pt o documentare mai corectanu am intervenit cu o opinie,nu am contrazis pe nimeni si ma vad tratat cu dispret de hpavictor(a sters Madalina aseara)ce inseamna"oameni ca miticamy,......"?de unde ai tras domnule concluzia ca as fi intr-un anume fel(si sigur nu pare de bine) numai dupa postarea unui link?CLASS HThis class uses a single bank or output transistors connected to a low-voltage supply, along withsome means of switching them to a higher-voltage supply when required. This method has thesame thermal benefits as class G, but it avoids the second bank of output transistors, thus reducingthe size and cost of the amplifier.The QSC EX series uses this technique to pack more power in the same chassis. (The EX4000 hastwice the power of the old MX2000.) The new MXa series uses the same technique to simplify theconstruction and to improve reliability.si nu cred eu ca un cumparator(medic sau finantist de exemplu)se va impiedica de clasa amplif cand va fi informat de vanzator de performante si de faptul ca varianta x are putere dubla fata de varianta y in aprox acelasi volumiar eu ca depanator voi aborda obiectul exact dupa schema si ma doare in cot ca una este numita W si una Z

post-27339-139829355535_thumb.jpg

post-27339-139829355544_thumb.jpg

post-27339-139829355553_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator startstop

M-am lamurit pana la urma pe forumul lu dl.profesor. Am ales gresit exemplu cu RMX2450, asta e clasa H, dar MX1500 de la QSC e clasa G (o clasa G curata).

Prima schema postata in primul post din topicul asta e clasa H. A demonstrat dl.profesor de ce e asa. Nu credeti, e treaba voastra. :bataie

A.. si diagramele postate in pdf de mine sunt ADEVARATE. :aplauze de fapt, se regasesc pe mai multe site-uri de profil.

Link spre comentariu

M-am lamurit pana la urma pe forumul lu dl.profesor. Am ales gresit exemplu cu RMX2450, asta e clasa H, dar MX1500 de la QSC e clasa G (o clasa G curata).

Prima schema postata in primul post din topicul asta e clasa H. A demonstrat dl.profesor de ce e asa. Nu credeti, e treaba voastra. :bataie

A.. si diagramele postate in pdf de mine sunt ADEVARATE. :aplauze de fapt, se regasesc pe mai multe site-uri de profil.

Confirm si eu, ca,,, seria RMX este clasa H ,2 si 3 step, MX 1500 fiind o clasa G pura.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări