Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wabeco freza F1210H specificatie mandrina

Vizitator Tigertiki

Postări Recomandate

Vizitator Tigertiki

Salutare, Am comandat o freza Wabeco F1210H si am posibilitatea de a alege "holderul " mandrina? . Posibilitatile sunt MT2 (Basic) sau upgrade MT3 sau ISO30. Nu prea ma pricep la ele, care ar fi cel mai avantajos ? Nu stiu daca sunt interschimbabile. O alta problema ar fi in cazul de o sa achizitionez un spindle 1,5 Kw racire cu apa, are un collet ER11. Asta cum devine un MT2 sau ISO 30MultumescTT

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc77hobby

4

• fenobarbital

3

• cnc_step

1

Salutare, Am comandat o freza Wabeco F1210H si am posibilitatea de a alege "holderul " mandrina? . Posibilitatile sunt MT2 (Basic) sau upgrade MT3 sau ISO30. Nu prea ma pricep la ele, care ar fi cel mai avantajos ? Nu stiu daca sunt interschimbabile. O alta problema ar fi in cazul de o sa achizitionez un spindle 1,5 Kw racire cu apa, are un collet ER11. Asta cum devine un MT2 sau ISO 30MultumescTT

Depinde cu ce lucrezi. Daca lucrezi cu coromante, este indicat mt3, daca lucrezi cu freze mici, mt2. Din er16 nu poti face mt si nici iso. Doar sa-i pui un adaptor de la 12mm stift in penseta la mt2, sau mt3 conversie. Eu am pe stoc de la stift 12,7mm (1/2inch) si la mt1, si mt2 si mt3.
Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

Multumesc pentru raspuns, Care ar fi strictul necesar pentru echipare la frezare si de unde le pot procura la pret bun, cu toate ca Wabeco are promotie la multe. Ma gandesc la menghina, cap divizor etc.TT

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De pe E-buy pensete si adaptor MT2, MT3 si cap de alezat de 50mm(boring head), daca te intereseaza sa faci gauri mari; Bricostore o menghina de precizie cam la 300RON (se dadea la freza Einhell). Cu frezele deget e mai complicat dar se mai gasesc in piata de vechituri in Oradea lucruri faine uneori (ieri am vazut 3 freze de carbura fi 10 la 40RON, o bara cu placute indexabile pentru frezarea plana la 100RON). Poti sa ne spui de unde ai luat Wabeco si cum e cu transportul? si de ce ai ales modelul asta?

Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

De pe E-buy pensete si adaptor MT2, MT3 si cap de alezat de 50mm(boring head), daca te intereseaza sa faci gauri mari; Bricostore o menghina de precizie cam la 300RON (se dadea la freza Einhell). Cu frezele deget e mai complicat dar se mai gasesc in piata de vechituri in Oradea lucruri faine uneori (ieri am vazut 3 freze de carbura fi 10 la 40RON, o bara cu placute indexabile pentru frezarea plana la 100RON). Poti sa ne spui de unde ai luat Wabeco si cum e cu transportul? si de ce ai ales modelul asta?

Multumesc pentru sfat, am luat Wabeco de la Wabeco din germania, am avut o reducere de 20%, au ceva targ, dar le primesc numai in ianuarie. Transportat la Alesd amandoua masini vreo 300 kile pentru 280 de euro +Mvst. Initial am vrut sa le aduc dar pentru atat nu merita. Am ales aceste modele fiindca strungul e cel mai mare iar freza imi ajunge pentru piese mai mici, iar pentru cele mari intentionez sa construiesc un portal de 1000x600x150 anul viitor. Echipamentele Wabeco sunt ff bune si fiabile. Folosite nu prea se gasesc fiindca proprietarii tin de ei..
Link spre comentariu

SalutParerea mea este ca cel mai stabil este ISO30 fara discutii, iar in ceea ce priveste accesoriile Wabeco, sunt toate niste chinezarii .Preturile pentru accesorii "made in Germany" sunt altele :), dar asta este o alta poveste.S-o stapanesti sanatos si sa lucrezi cat mai multe proiecte cu ea .
Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

SalutParerea mea este ca cel mai stabil este ISO30 fara discutii, iar in ceea ce priveste accesoriile Wabeco, sunt toate niste chinezarii .Preturile pentru accesorii "made in Germany" sunt altele :), dar asta este o alta poveste.S-o stapanesti sanatos si sa lucrezi cat mai multe proiecte cu ea .
De ce crezi ca accesoriile(freze, holdere-e,etc) sunt chinezarii ??Salutare
Link spre comentariu

Mie nu mi se pare ca ar fi chiar chinezarii; m-am uitat la strungurile lor si de exemplu rotile de divizare sint de otel, la chinezaria mea de-acasa sint de plastic. Ce nu-mi place la strung, insa, este sistemul de ghidaj al saniilor (papusilor), care este format din doua axe in loc de batiu si preturile - vis-a-vis de cel din urmatorul link pe care l-as fi cumparat eu un cazul in care as dispune de bani pentru un strung nou si tot m-as fi legat la cap cu "adusul" de peste mari si tari.

http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... bv25l1.php

Insa BoringHead-ul de 50mm la 150+24Euro - cutitele este fratele geaman al celui comandat de mine din Hon-Kong cu 100$, lampile de masina seamana cu cele vindute de toata lumea - chinezesti; sublerele - clar ca nu scrie pe ele Mitutoyo.

Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

Salutare, Aici: https://www.wabeco-remscheid.de/media/c ... 0%20hs.pdf este schema strungului, unde vezi axe? Am vazut lincul cu strungul italian, intr'adevar este unul f bun dar de unde am garantia ca ghidajele au fost calite cum trebuie samd. Daca as decide pa baza de ratiune as alege acest strung dar mai degraba vreau ceva care tine 20 de ani. Si se pare ca Wabeco tine. Am vorbit cu cativa proprietari di finlanda, usa si sunt ff multumiti de ele ! Dar totusi am mai multa incredere in nemti cu toate ca cateodata sunt SS (stubborn and stupid). (nu vreau sa ofensez pe nimeni dar sunt patit..) Iar pe italieni le cunosc f bine, cateodata au produse f bune, mai ales inovative, am mai multe echipamente mai seriose de la ei, linie turnare Zamac de la AtosBesana care este OK de vreo 6-7 ani dar am si masina de sulfilat care se strica in fiecare saptamana..

Stima

Link spre comentariu

SalutarePt fenobarbital- Frezele FUS, in general au con ISO40 dar sunt si exceptii unde sunt cu ISO 30.In general nu obisnuiesc sa vorbesc daca nu stiu despre ce este vorba, am spus ca doar accesoriile sunt chinezarii, nu si utilajele. Le-am vazut si testat in Germania, am si cumparat multe chestii de la ei, si sunt aceleasi accesorii pe care le vand toti, oricum , este usor sa-ti dai seama de asta doar daca analizezi pretul. Wabeco fac masinile in Germania si e clara treaba ca sunt de calitate, dar pentru hobby, parerea mea este ca totusi sunt prea scumpe pentru ce ofera.Sunt altii care fac made in Germany, dar of course, la alte preturi :)Toate bune.P.S. Strungul italian este facut in China in mod sigur :), alea made in Italy sunt de x5 mai scumpe.

Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

De acord doar atat adaug, nu am luat accesorii scumpe doar cutite, freze, o menghina, Holder rapid, cap de gaurit. Presupun chiar daca sunt chinezesti unele, sunt de calitate, din moment ce le winde wabeco. O sa zic cum sunt cand sosescStima

Link spre comentariu

De acord doar atat adaug, nu am luat accesorii scumpe doar cutite, freze, o menghina, Holder rapid, cap de gaurit. Presupun chiar daca sunt chinezesti unele, sunt de calitate, din moment ce le winde wabeco. O sa zic cum sunt cand sosescStima

Unele sunt mai de calitate, acum depinde la ce calitate aspira fiecare, sunt aceleasi accesorii pe care le vand mai toti, am si eu luate de la ei foarte multe chestii, si sunt ok. Vreau sa va intreb daca aveti ceva experienta in lucru' cu strungul sau cu freza, asta ca sa puteti face diferenta(daca exista) intre ceea ce stiti si masinile Wabeco ?Asteptam impresiile cand va ajung utilajele.Bafta.
Link spre comentariu

ISO 30 clar ca este superior conului morse (inventat parca in sec 19)...

Fiecare la randul lor sunt utilizabile in cu totul alte conditii. Conurile Morse, sunt conuri cu autofranare intre componente si de aceea se folosesc la cozile de antrenare ale sculelor. Conurile ISO, nu au decat un rol de centrare rapida. Pentru antrenare, se folosesc sisteme speciale - de regula cu pene prismatice.
Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki

Unele sunt mai de calitate, acum depinde la ce calitate aspira fiecare, sunt aceleasi accesorii pe care le vand mai toti, am si eu luate de la ei foarte multe chestii, si sunt ok. Vreau sa va intreb daca aveti ceva experienta in lucru' cu strungul sau cu freza, asta ca sa puteti face diferenta(daca exista) intre ceea ce stiti si masinile Wabeco ?Asteptam impresiile cand va ajung utilajele.Bafta.
Strunguri am doua momentan un einhell si unul mare de vreo 240 x 600 din 1967 (cu 4 ani mai tanar decat mine..) Bulgaresc. De altfel sunt inginer mecanic (TCM) problema e ca n-am lucrat ca tehnolog niciodata iar acum cand m-am retras din lucru ma reintorc la radacini. Teoria i-mi mai amintesc dar practica n-am avut-o niciodata. Abia astept si eu sosirea utilajelor o sa postez impresiile.StimaTt
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări