Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sosete (talpici) incalzite

glide

Postări Recomandate

• 9 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

6

• morocanosul

5

• mikella

4

• bumsound

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mari-stefanel

cum anume atasez poze aici?

Salut cu nervi acum :( dupa ce am scris cum am facut eu detaliat talpici eficiente, durabile, urma sa atasez pozele, insa, nu am idee cum. Si cand am revenit inapoi, tot ce am scris, amanuntit, a disparut :(  ...... asa ca fara poze deocamdata, insa, macar scriu reteta talpicilor:

1. o pereche de talpici textile, moale de preferat, sa se imprime nichelina si sa nu o mai simti deloc

2. o banala nichelina, pentru resou, fier calcat, sau ce vreti voi, de 1000-2000w, nicicum subtire, nu rezista mecanicii pasilor

3. 2 x acumulator de 3,7v la capacitati cat mai mari, pt o durata de incalzire mare (eu am folosit 3400 mA si dureaza aprox 2h una baterie/talpica)

4. 2 x cutie depozitare pt 2 acumulatori, modelul ales de dvs.

Acum, cum se amesteca incredientele:

nichelina, cu o lungime de 1m, si o rezistenta de aprox 4-5 ohm, este modelata ca o serpentinacapetele ei fiind in scobitura piciorului, unde se va lega cu un cablu bifilar grosut, care se termna cu o mufa RCA. Nichelina este cusuta de talpica si atat. nu lipit, nu tiplat, nu folii, nu prostii. in cutia de depozitare pt 2 acumulatori, pe locul unui acumulator, se va monta un intrerupator, un led cu o rezistenta care sa ii minimlizeze consumul intr-atat de mult, incat abia sa il vezi luminand, ca nu vrem sa consumam acumulatorul aiurea si o mufa rca. am facut poze, dar nu stiu sa le atasez.pozele spun mai detaliat decat mine. succes.

deja ma enervez ca nu pot sa atasez mai multe poze

pozele

Editat de mari-stefanel
Link spre comentariu

Poți încărca pozele pe un site de găzduire gratuită (Photobucket, PostImage, ImageShack, etc) și apoi copiezi adresele fotografiilor ( IMG for forums...) aici.Astfel pozele apar direct în pagină.

Poți încărca și direct pe forum, (Cu comanda ,,Folosește editor întreg,,) dar numai în rezoluție mică, sau prelucrate cu un program ce comprimă rezoluția, chiar cu Paint din Windows. Asta fiindcă forumul are limită de stocare pentru fiecare atașamentele fiecărui utilizator.

Link spre comentariu
Vizitator mari-stefanel

post-240585-0-57569800-1444849034_thumb.jpgpost-240585-0-12021400-1444849042_thumb.jpgpost-240585-0-81252700-1444849048_thumb.jpgpost-240585-0-53829500-1444849058_thumb.jpgpost-240585-0-49761600-1444849069_thumb.jpgpost-240585-0-93317800-1444849094_thumb.jpgpost-240585-0-60739200-1444849102_thumb.jpgpost-240585-0-13058000-1444849133_thumb.jpg

Salut cu nervi acum :( dupa ce am scris cum am facut eu detaliat talpici eficiente, durabile, urma sa atasez pozele, insa, nu am idee cum. Si cand am revenit inapoi, tot ce am scris, amanuntit, a disparut :(  ...... asa ca fara poze deocamdata, insa, macar scriu reteta talpicilor:

1. o pereche de talpici textile, moale de preferat, sa se imprime nichelina si sa nu o mai simti deloc

2. o banala nichelina, pentru resou, fier calcat, sau ce vreti voi, de 1000-2000w, nicicum subtire, nu rezista mecanicii pasilor

3. 2 x acumulator de 3,7v la capacitati cat mai mari, pt o durata de incalzire mare (eu am folosit 3400 mA si dureaza aprox 2h una baterie/talpica)

nichelina, cu o lungime de 1m, si o rezistenta de aprox 4-5 ohm, este modelata ca o serpentinacapetele ei fiind in scobitura piciorului, unde se va lega cu un cablu bifilar grosut, care se termna cu o mufa RCA. Nichelina este cusuta de talpica si atat. nu lipit, nu tiplat, nu folii, nu prostii. in cutia de depozitare pt 2 acumulatori, pe locul unui acumulator, se va monta un intrerupator, un led cu o rezistenta care sa ii minimlizeze consumul intr-atat de mult, incat abia sa il vezi luminand, ca nu vrem sa consumam acumulatorul aiurea si o mufa rca. am facut poze, dar nu stiu sa le atasez.pozele spun mai detaliat decat mine. succes.

pozele

Editat de mari-stefanel
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator nicolai

Posted Image01 talpica cu nichelina1.jpgPosted Image02 talpica cu nichelina aproape1.jpgPosted Image04 talpica + mufa RCA1.jpgPosted Image05 power bank1.jpgPosted Image06 power bank 11.jpgPosted Image07 power bank 21.jpgPosted Image08 power bank 31.jpgPosted Image09 incarcatorul1.jpg

Salut cu nervi acum :( dupa ce am scris cum am facut eu detaliat talpici eficiente, durabile, urma sa atasez pozele, insa, nu am idee cum. Si cand am revenit inapoi, tot ce am scris, amanuntit, a disparut :( ...... asa ca fara poze deocamdata, insa, macar scriu reteta talpicilor:

pozele

Stefanel sa-ti dea Dumnezeu(si cine mai vrei tu) multa sanatate.

Consoarta mea este mama frigului, i-am luat bocanci pe care scrie ca-s facuti pt -45C si ea ingheata in ei la 0C.

Tot felul de ciorapi si alte improvizatii a incercat fara un efect semnificativ.

Asa ca am inspirat din postarea ta, am cumparat o nichelina de 1000w, am pus aparatul pe ea si am ttaiat cca 65cm.

Rezistenta 7ohmi. Am pus ata in ac, am insirat sarma pe talpic si am conectat totul la un acumulator de 3,7V(model 18650).

Super incantata nevasta mea, pt prima data vine acasa cu degetele neinghetate.

Dar... zice ca simte totusi rece la calcai(eu am pus nichelina doar in jumatatea dinspre degete-ca alea deveneau casante).

Acum trebuie sa mai fac o pereche cu sarma pe toata talpa.

De imbunatatit, ar fi, poate, fata de cele cumparate, care au o carcasa frumoasa pt acumulator(eu pe fuga i-am prins repede cu niste gume)si care poate au si protectie la descarcare excesiva, la mine stau cu masura pe acumulator(aveam o pereche scoase dintr-o baterie de laptop) ca nu-s cu protectie si nu vreau sa-i stric.

Aici ar prinde bine un sistem de protectie, la fel de simplu si eficient ca "utilajul" de incalzit, doar ca eu nu ma pricep la astea.

Poate posteaza cineva si o astfel de imbunatatire si atunci "jucaria" va fi fara cusur.

Deci, inca o data iti multumesc pt postare si recomand si altora sa-si faca, ca functioneaza si nici nu iese scump.

Doamne ajuta si spor in ce faceti.

Link spre comentariu

In loc sa va spargeti capul cu asa ceva,eu as incepe...sursa de energie...! Cand stii ce "poate" sursa(nu intru in detalii), deabia atunci te (mai)gandesti la consumatori...Pana atunci...discutii inutile..e doar parerea mea....! :95

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator mari-stefanel

In loc sa va spargeti capul cu asa ceva,eu as incepe...sursa de energie...! Cand stii ce "poate" sursa(nu intru in detalii), deabia atunci te (mai)gandesti la consumatori...Pana atunci...discutii inutile..e doar parerea mea....! :95

Nu toata lumea este asa de inteligenta ca tine...Ai inceput cu cea sursa... intai incearca sa faci, sa proiectezi, pt tine acea "sursa", apoi mai vorbim... prima chestie care TREBUIE sa te intrebi, este gabarit si greutate, nu o super autonomie si fript picioare... Eu am folosit banala formula a puterii si legea lui Ohm, si un multimetru, ca sa stiu ce, cat, cum si in ce fel am incalzirea cu o cutiuta MICA si USOARA denumita elaborat de tine, "sursa de energie". Eu folosesc aceasta "sursa de energie" cat de simpla se poate si sunt multumit, avand talpi incalzite pt 2 ore. Singurul lucru care de care depinde, este doar capacitatea acumulatorului. Daca tot critici, adu si argumentele cu tine

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator FPopa

attachicon.gif01 talpica cu nichelina1.jpgattachicon.gif02 talpica cu nichelina aproape1.jpgattachicon.gif04 talpica + mufa RCA1.jpgattachicon.gif05 power bank1.jpgattachicon.gif06 power bank 11.jpgattachicon.gif07 power bank 21.jpgattachicon.gif08 power bank 31.jpgattachicon.gif09 incarcatorul1.jpg

Salut cu nervi acum :( dupa ce am scris cum am facut eu detaliat talpici eficiente, durabile, urma sa atasez pozele, insa, nu am idee cum. Si cand am revenit inapoi, tot ce am scris, amanuntit, a disparut :( ...... asa ca fara poze deocamdata, insa, macar scriu reteta talpicilor:

pozele

Mersi mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări