mikella Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 De ce trebuie musai nechilina, ca doar nu o inrosesti sa sfaraie talpile? Cu sarma de cupru subtire nu merge? Daca ajunge la un 40 de grade cred ca este suficient si nu vad de ce nu ar rezista lita de cupru? Nu de alta dar mai usor gasesti decat nechilina! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Sarma de cupru trebuie sa fie f subtire ca sa mai poti calca pe ea.@pusuUmbli cu degetare la maini sau ai degete de rezerva;poate anesteziezi soarecii. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 De ce trebuie musai nechilina,... ...mai usor gasesti decat nechilina!....De ce-i zici nechilina?E nichelina, un aliaj de nichel si crom. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Este buna ideea cu folosirea sarmei de cupru;functie de tensiunea de alimentare si puterea dorita a se consuma de un talpic,se calculeaza rezistenta necesara a conductorului;rezistenta fiind direct proportionala cu lungimea si invers proportionala cu sectiunea,se alege lungimea si sectiunea conductorului.Pt rezistente de cativa ohmi si curenti de sute de mA,cred ca sunt suficienti cativa metri de CuEm de 0,1-0,2mm diametru.Sarma se infasoara apoi transversal pe un talpic ,astfel sa se acopere toata suprafata acestuia.In comparatie cu nichelina,conductorul de cupru e mai ieftin,mai usor de gasit,este izolat..... Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Ii zic nechilina ca asa am prins de la niste meseriasi cand eram mic si am ramas cu ideia.Stiu ca nu este corect dar se intelege despre ce este vorba! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 La 0,2mm de cupru ai nevoie de 1,82m pt un ohm. Ai nevoie de 12,34ohmi => 22,45m.In plus,sarma de Cu la grosimea asta se va rupe. Nichelina e oteloasa,rezista mecanic. Link spre comentariu
Vizitator ferry Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Asa arata desfacut ,se vede ca nu e greu de realizat si se poate schimba materialul textil daca se murdareste sa zicem.... :-), un proiect de realizat intr-o dupa masa zic eu.Cupru nu merge pt. ca ar trebui sa pui un fir de o lungime foarte mare iar caldura care obtinem se genereaza pe toata lungimea de aici nevoia unor materiale care au rezistenta mare la lungime mica :-)La rece are 16 ohmi, spre comparatie firul de alimentare care se vede in poza si are cam un metru are rezistenta de mai putin de 0.1ohmi. Link spre comentariu
bumsound Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 am luat kantal de 0.2mm vreo 20m si am incercat si eu, doar ca nu se incalzeste... am probat cu un acumulator auto si abia pe la o lungime de 20 cm incepe sarma sa se incalzeasca... la un acc de 3,7v nu se incalzeste deloc... Link spre comentariu
bumsound Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 am pus sarma direct la borne. trebuia altfel? Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Asa trebuia pus, trebuia sa se incalzeasca, la20 de cm trebuia sa friga deja. Poate este descarcat acumulatorul! Incearca cu o sursa de tensiune daca ai! Link spre comentariu
Vizitator GabrielOp Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Buna ziua ! Vreau sa fac si eu niste talpici de genul asta pentru prietena mea, sa stea si ea mai mult pe partie cu mine ) Deci pentru o cauza nobila, am asa : - fir kantal 0,2 mm - Rezistenta electrica - 43 ohm / metru Ce acumulatori trebuie sa folosesc si cum calculez cat de lung trebuie sa fie firul ? Trebuie o schema ceva sa nu-i ard picioarele, sau leg direct firele la acumulatori ?As fi vrut sa folosesc acumulator de 5v 12A sau 20A cu care iti poti incarca si telefonul, de pe ebay dar trece iarna pana imi ajunge coletul.Multumesc! Link spre comentariu
mirceacra Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Ii zic nechilina ca asa am prins de la niste meseriasi cand eram mic si am ramas cu ideia.Stiu ca nu este corect dar se intelege despre ce este vorba!Din seria defuzor, corentat, ghiveta, prema etc Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 ...am ramas cu ideia.... Din seria defuzor, corentat, ghiveta, prema etcBravo Mircea, bag sama c-ai prins ideia! Link spre comentariu
mikella Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Se vede ca stie lumea din astea, nu numai eu! Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Am inceput ceva asemanator acum ceva timp iar acum as vrea sa va intreb daca este buna varianta mea,adica am luat o folie de plastic (radiografie) si am montat pe ea 64 de rezistente de 470k si 0,25W toate montate in paralel, in partea cealalta (celalalt pantof) am facut la fel iar cele 2 folii le-am legat in serie (daca le pun in paralel,la un consum total de 40W cred ca s-ar incalzi mult prea tare),asa ca alimentate la 12V consuma 10W,urmeaza sa pun folia pe ceva care sa nu-i permita sa se indoaie iar pe partea cu rezistente sa torn silicon "pentru garnituri" care rezista pana la 260*C,oare daca pun un strat subtire de silicon peste rezistente,o sa se transmita caldura prin el? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum