Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sosete (talpici) incalzite

glide

Postări Recomandate

as fi interesat daca cineva imi poate sugera o schema care sa functioneze la 3.7V (Li-ion Rechargeable)....care sa aiba urmatoarele functii........sa pot regla curentul pe o scala de la 50 la 300mA (cred ca pe aici s-ar incalzi elementul cat sa nu faca probleme bateriei....dar experimental se poate incerca si mai mult)......si sa aiba o functie de protectie care sa nu distruga bateria (ma gandesc ca nu-i chiar sanatos pt acumulator sa il pun in scurt).......elementul de incalzire inca nu am idee cum il voi face exactrog cei care au de gand sa faca misto sa se abtina.....nu fac asta ca-s zgarcit si nu vreau sa dau 30$ pe o pereche comerciala ci doar stiu din ce-am citit pe net ca-s slab constuite.....si sigur cu eforturi minime se poate realiza ceva peste cele comerciale

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

6

• morocanosul

5

• mikella

4

• bumsound

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu prea vad cum s-ar putea realiza sistemul de incalzire diy,in forma de soseta ma ales, partea de alimentare e simplu de realizatTutusi sa avem in vedere ca la 3,7 v si 300mA avem deoar 1,1W, putere care mie mi se pare insuficientaO solutie mai energofaga, dar care ar fi doar gen talpa ar fi o bucata de tabla de aluminiu de 1mm pe care e prins un tranzistor ce sa disipe caldura

Link spre comentariu

ce-am vazut pe net merg la 1.5V si au un element de vreo 3-4 cm care se afla sub degete......deci cu 3.7V/3000mA cred ca pot obtine ceva mult mai bun......bine ca nu o sa fie un resou asta e clar.....ar ajunge un pic de caldura

poza cu elementele dintr-o soseta comerciala...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Se gaseau inainte de revolutie niste perne electrice,alimentate la 220V,care aveau rezistenta facuta din nichelina subtire,infasurata pe un snur de azbest,parca;bineanteles ca rezistenta era dimensionata sa nu se incalzeasca prea tare.Pe acest principiu s-ar putea realiza si rezistenta pt talpici.Plecand de la curentul maxim ce se vrea a fi tras din acumulator,se determina rezistenta necesara,apoi lungimea ;pe un snur de azbest s-ar bobina lungimea respectiva,apoi snurul ar trebui prins intre doua folii de material,chiar textil ;reglajul incalzirii s-ar putea face cu un montaj astabil cu 555,care ar putea comanda un tranzistor de putere in impulsuri cu factor de umplere variabil.Astfel s-ar putea regla curentul prin rezistenta de la 0 la 300mA,de ex.Daca s-ar folosi cate un acumulator pt fiecare rezistenta,s-ar putea trage un curent mai mare,de ex 600mA,la care un acumulator li-ion de 2500-3000mA ar tine cateva ore.Tare mi-e ca o sa incerc si eu metoda,dupa ce acum cateva zile am tremurat zdravan la o partida de pescuit.....

Link spre comentariu

daca este vreo unu interesat de o perna de aceea ruseasca de incalzit am una dar este defecta cine are chef si rabdare sa o repare :da i-o donez bucuros doar sa-si plateasca transportul numai bine

Link spre comentariu

Cred ca ai putrea sa produci si tu exact aceeasi chestie daca ai folosi niste fir de nichelina. Cat de gros, depinde. Va trebui sa iti iasa o rezistenta de vreo 4 ohmi pe lungimea totala.Ar trebui experimentat. Stiu ca pe vremuri se gaseau rezistente de resou. E posibil sa iti fie mai utila una de putere cat mai mica. Rezistenta o poti fixa intr-o foaie din aia de laminat documente si apoi sa o treci prin laminator. Si gata. Pentru electronica iti trebuie un circuit cu PWM, e cel mai simplu/eficient asa. Ai cumparat acumulatorii?Daca nu, vezi ca pe la chinezi se gasesc acumulatori intr-o forma ceva mai mare decat un AA(nu mai retin cum ii zice) care au si circuit de protectie la supracurent si supradescarcare in ei. Desi, eu as merge pe adaugat unul suplimentar.

Link spre comentariu

Doua idei. Prima se refera la acumulatorii de telefon mobil care au circuitul de protectie incorporat si pe care il poti folosi pentru protectia acumulatorului iar a doua se refera la faptul ca, dupa ce ai determinat ce nichelina iti trebuie orienteaza-te catre rezistentele de putere bobinate de 5W, ceramice (acelea sunt bobinate cu fir subtire de nichelina).Mai poti face ceva tinand cont ca se cere flexibilitate la acea rezistenta. Foloseste folie "argintata" cum este cea de ambalaj (de flori) pe care pui o masca decupata in forma rezistentei si o corodezi, dupa vopsire, la fel ca un cablaj. Calculul lungimii traseului il faci in functie de rezistivitatea metalului de pe folie. Daca adaugi folii paralele, una peste alta, atunci chiar daca se intrerupe un circuit raman celelalte. Este bine ca toate foliile sa formeze un tot unitar cu ajutorul unor adezivi elastici. Reglajul il poti face si simplu, fara electronica, prin scoaterea sau adaugarea de "folii" cu un singur comutator.

Link spre comentariu
Vizitator ferry

Asa arata talpiciul realizat de ,mine.Merge la 12 v, consuma 500mA per talpici. Se incalzeste super meserias,a fost probat. Am facut ca pentru razboi, nu vrajeala de chinezarie, cand tie lumea mai draga atunci nu merge. Pe scurt,am luat fir de kanthal de pe un mosor ,am alimentat cu 12v un capat si celalalt capat al sursei de 12 volti am culisat pe fir pana consumul a scazut la 500mA.Acolo am taiat firul,am infasurat cu banda de teflon ce mi a ramas de pe vremea cand am montat centrala in apartament,am cumparat 4 talpice de la piata .Am asezat in spirala intre talpici si am cusut cu totul cu o ata mai groasa. Am uitat ,iesirea am realizat cu niste fire mai groase rezistente. Daca ma provocati poate desfac si fac un foto pt.cei interesati.

post-35398-139829343765_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca este vreo unu interesat de o perna de aceea ruseasca de incalzit am una dar este defecta cine are chef si rabdare sa o repare :da i-o donez bucuros doar sa-si plateasca transportul numai bine

Pentru picioare am inteles, dar m-am gandit la o solutie ptr maini. Astfel, se procura 2 soareci cobai, unul pt buzunarul din stanga, celalalt ptr buzunarul din dreapta. Se baga mainile in buzunarele care sunt deja calde... (A fost un text ptr @pop_ady44, ca noi ne permitem)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări